07.04.2022 | 05:59
invictus kaže:
Pozdrav svima
Spojio sam Macbook M1 na Apple Thunderbolt Display 27" preko USB-C HUB-a D-link M810,i adaptera TB3 na TB2...
M1 MB (nevažno koji model) ima Thunderbolt/USB4 portove koji fizički imaju identičan konektor kao i USB C, ali kao što je smayoo već napisao to nisu isti interfacei.
Apple Thunderbolt Display 27" ima Thunderbolt 2 (fizički identičan kao i mini DP, no važi kao i u gornjem slučaju, nije isti interface).
D-link M810 hub koji koristiš ima Thunderbolt3 compliant konektor. Kad ga spojiš na TB port M1 Macbooka, Mac vidi TB3 po specifikaciji i to je OK, zato imaš i Ethernet i HDMI i USB 3.0 i čitač kartica.
invictus kaže:
HUB ima na sebi jedan utor USB-C, i na njega sam spojio adapter TB3 na TB2, i normalno ništa se ne događa, nema slike na monitoru..
Ako ti je to normalno, čemu spajanje tim putem?
Po specifikaciji tog D-linkovog HUB-a USB-C port na njemu koristi Displayport alt mod, što opet po samoj specifikaciji Displayport standarda znači - dajem sliku van ako i samo ako na uređaju koji prikazuje sliku imam USB-C port, a to Apple Thunderbolt Display - nema.
invictus kaže:
A vidim na stranicama D-linka piše da je taj USB-C izlaz/ulaz na HUBU za napajanje laptopa, pa kontam da u HUB uštekam punjač od laptopa, a direktno na Macu spojim ekran? Jel bi išlo to tako? Da budem iskren ne daje mi se još 500kn za još neki USB-C HUB.
Obzirom da ne prekidaš TB lanac - Mac TB3/4 port --> TB3 na TB2 adapter --> TB kabel od ATD 27" trebao bi dobiti sliku na ekranu.
Hoćeš li je stvarno dobiti, vjerojatno ovisi o tome što je sve od uređaja ukopčano u HUB koji ti se nalazi na drugom portu i koliko struje troši. Za početak probaj direktno struju u jedan port MB-a s njegovim originalnim adapterom od 30W, a u drugi port onda ovu TB kombinaciju gore.
invictus kaže:
I ako može netko stručniji mi reći, vidim na stranicama D-linka napajanje podržava valjda do 100W(ovako piše: USB-C Power Delivery up to 100W (20A/5V), a mislim da je napajanje od Macbooka 30W(punjač), jel bi išlo to tako?
Iskreno već mi je preko glave svih adaptera koji u današnje vrijeme trebaju..
Nadam se da će se tko javiti i dati savjet..
Power delivery je do 100W. Macbook će uzeti sebi 30 koje mu trebaju. Ostatak ostaje za periferiju spojenu na HUB.