MBP 14 2022 iskustva...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 14 2022 iskustva...

14.04.2022 | 13:23
Pozdrav,
Htio bi svam podijeliti iskustva s novim MBPom... nakon 7 godina koristenja MBPa (2015) bez previse problema i bugova.

1. Nakon 10 dana ugodnog rada, ničim izazvan, prestao se spajati na server od firme (preko VPN)... trenutno sam na moru (na mobilnom internetu) pa čekam povratak u Zagreb na kucni internet. VPN radi ok, ali server ne. Nitko osim mene u firmi nema problema sa spajanjem.

2. Od danas ujutro (nakon os updatea) vanjski disk na kojem su mi svi podaci za posao postao je Read-only i vise ga ne mogu koristiti. Planiram kupiti novi i probati preseliti podatke.

Nabijem novi komp na k.... i želim ugodan dan svima.

P.S. Kakva je ponuda hardvera u Rijeci?
14.04.2022 | 13:59
Ja imam MBP 2021, za sada nemam nikakvih problema sa njime.

Nisam još updejtao na novu verziju jer, po changelogu, novine i nisu baš zanimljive. Samo neki manji fix-evi koje za moje svrhe nisu bitni. Dok radi, ili dok nema značajnih novina, nemam potrebe updejtati.

Nisam u rijeci, ali što se hardvera tiće ima Chipoteka u rijeci. Uglavnom uvijek imaju neku vrstu vanjskih diskova na stanju.
14.04.2022 | 15:44
Tito kaže:
Pozdrav,
Htio bi svam podijeliti iskustva s novim MBPom... nakon 7 godina koristenja MBPa (2015) bez previse problema i bugova.

1. Nakon 10 dana ugodnog rada, ničim izazvan, prestao se spajati na server od firme (preko VPN)... trenutno sam na moru (na mobilnom internetu) pa čekam povratak u Zagreb na kucni internet. VPN radi ok, ali server ne. Nitko osim mene u firmi nema problema sa spajanjem.

2. Od danas ujutro (nakon os updatea) vanjski disk na kojem su mi svi podaci za posao postao je Read-only i vise ga ne mogu koristiti. Planiram kupiti novi i probati preseliti podatke.

Uzmeš nvme ssd i eksterno kučište sa usb-c. Ja uzeo u instar informatici, a koliko vidim na web-u i u Rijeci je ima.
Sve radi ok, na više različitih laptopa i PC-a, gotovo godinu. Upravo se spremam na kupovinu nove 14-ice pa se nadam da će i tamo biti sve ok
14.04.2022 | 21:08
Tito kaže:
Pozdrav,

Pomalo, budi cool, nikakvo "nabijanje Maca na k...."

1. To je obično problem providera, je li ti router na kojem si sada podržava UPnP ili NAT-PMP? Npr. ako si sada na vezi koja ima double-NAT situaciju onda ti obično VPN ne radi. Također, možeš biti od strane providera stavljena na CGNAT (Carrier Grade NAT) i onda se možeš slikati ako ti to provider ne isključi. Kod mene je A1 bio ljubazan da mi to napravi kada sam ih zamolio.

2. To je naravno nemoguće da se dogodi samo od sebe. Meni izgleda da ti imaš NTFS disk. Ako nije to, onda samo otključaj privilegije na tom disku i radi dalje, to što ti opisuješ je gotovo nemoguća situacija.

3. Ponuda u Rijeci je slična kao svim većim gradovima u Hrvatskoj osim što se za ono čega nema lokalno pričeka dan-dva da dođe iz Zagreba.
15.04.2022 | 06:19
dpasaric kaže:
Tito kaže:
Pozdrav,

Pomalo, budi cool, nikakvo "nabijanje Maca na k...."

1. To je obično problem providera, je li ti router na kojem si sada podržava UPnP ili NAT-PMP? Npr. ako si sada na vezi koja ima double-NAT situaciju onda ti obično VPN ne radi. Također, možeš biti od strane providera stavljena na CGNAT (Carrier Grade NAT) i onda se možeš slikati ako ti to provider ne isključi. Kod mene je A1 bio ljubazan da mi to napravi kada sam ih zamolio.

2. To je naravno nemoguće da se dogodi samo od sebe. Meni izgleda da ti imaš NTFS disk. Ako nije to, onda samo otključaj privilegije na tom disku i radi dalje, to što ti opisuješ je gotovo nemoguća situacija.

3. Ponuda u Rijeci je slična kao svim većim gradovima u Hrvatskoj osim što se za ono čega nema lokalno pričeka dan-dva da dođe iz Zagreba.

Hvala na vremenu za odgovor....

1. Ne znam odgovor na niti jedno pitanje... osim da VPN radi normalno, a na server se ne zeli spojiti. 4 dana je radio ok i onda je odlucio ne raditi. Cekam povratak uz Zagreb

2. 3 godine je disk radio narmalno dok jucer nisam updateo Monterey na 12.3.1, i nije NTFS nego Mac OS Extended (Journaled). I svi permissioni su Read and write.

3. Mislim da cu pricekati povratak u Zagreb.

Pozdrav iz Jadranova
15.04.2022 | 15:42
Update....

Disk proradio... sam od sebe. Čudo.
15.04.2022 | 19:48
Možda ti je molba uslišana !
06.06.2022 | 11:31
Update updatea...

Danas prestao raditi VPN i konekcija na server. Do danas je radila samo putem LANa, a preko Wifija ne... bas fora. Od danas ne radi uopce. Govno govnasto.
Stari MBP iz 2015 radi bez greske...

Sad prebacujem fileove sa servera nastari, pa sa starog na novi komp.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 13 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO