MONITOR ZA MINI M2 PRO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MONITOR ZA MINI M2 PRO

28.01.2023 | 15:17
Pa nitko ne savija papir i crta po njemu.
29.01.2023 | 10:54
Nakon svega potraga se svela na ova tri modela

www.m-computers.hr/monitor-led-315-benq-...-p3-/239900/product/

prizma-foto.hr/index.php?route=product/p...&product_id=4380

www.hgspot.hr/monitor-huawei-mateview-28...hz-usb-c-hdmi-minidp

Na prva dva vuče srce a na treći džep…

Koja su vaša mišljenja…
29.01.2023 | 11:26
jura22 kaže:
Pa nitko ne savija papir i crta po njemu.

Percepcija dizajnera je različta, to mi je dio posla, zamisli radiš veliki tiskani plakat (ili npr. panele za autopraonicu od preko 6 metara) i onda to gledaš zakrivljeno, jednostavno ne ide za profesionalnu upotrebu, slažem se da mogu biti fora za igre.
29.01.2023 | 11:30
Piere kaže:
Koja su vaša mišljenja…

Od ova 3 uzeo bih prvi. No, po cijeni, mislim da ti ima smisla potražiti onaj 32" Dell koji sam ti spomenuo da smo mi uzeli za naš Kreativni odjel, bio je jeftiniji od ovoga (tada oko 6.000 kn), mrvu veći i ima odličan ekran.
29.01.2023 | 12:05
dpasaric kaže:
Piere kaže:
Koja su vaša mišljenja…

Od ova 3 uzeo bih prvi. No, po cijeni, mislim da ti ima smisla potražiti onaj 32" Dell koji sam ti spomenuo da smo mi uzeli za naš Kreativni odjel, bio je jeftiniji od ovoga (tada oko 6.000 kn), mrvu veći i ima odličan ekran.

Davore ako je to ovaj model cijene su sad puno više,dal je to moguće…

www.nabava.net/monitori/dell-u3223qe-mon...15-32-16-9-189243041
29.01.2023 | 14:09
Piere pogledaj si i ovaj G3223Q
www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g3223q
29.01.2023 | 16:50
MoschuS kaže:
Piere pogledaj si i ovaj G3223Q
www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g3223q

Meni je jedna od važnijih stvari pokrivenost srgb i adobe rgb a to ima bolje U3223 model….hvala
29.01.2023 | 20:01
Piere kaže:
dpasaric kaže:
Piere kaže:
Koja su vaša mišljenja…

Davore ako je to ovaj model cijene su sad puno više,dal je to moguće…

www.nabava.net/monitori/dell-u3223qe-mon...15-32-16-9-189243041

Da, mislim da je to taj ili gotovo identičan model, da cijena je išla gore, očigledno.
30.01.2023 | 09:27
Naletjeh upravo na ovaj model Lenova i čini mi se za uloženo dobiveno solidno.
Što vam se čini…

www.protis.hr/products/details/mon-27-ln...amp;utm_medium=click
30.01.2023 | 09:31
Ja bi u svakom slucaju isao na 32", 27" sa 4k mi stvarno nema smisla.
30.01.2023 | 10:12
MoschuS kaže:

A da to me i muči.Nema lakog rješenja…
30.01.2023 | 10:17
Piere kaže:
MoschuS kaže:

A da to me i muči.Nema lakog rješenja…

Nema ali, barem za monitor, ja to uvijek gledam da je to komponenta koja traje jako dugo i da ti direktno utjece na zdravlje kao i komfor u radu i zato ne treba stedjeti. Isto kao i npr. mis ili stolac na kojem sjedis, ako su dobri zasto bi ih mijenjao svakih par godina ako su dobri?
  • Daddo
  • Posjetitelj
30.01.2023 | 10:37
MoschuS kaže:

Ja bi pitao, obzirom da se radi o obradi fotografija a ne videa - zašto uopće 4K?

4K je nešto što za video razumijem, ali 4K rezolucija na monitorima za obradu fotografija?
30.01.2023 | 13:04
ako vec imas imac, ja bi se upustio u ovo:

youtu.be/hzTVe6aVgww

Ja sam zadovoljan i sa 2K ako su moji thunderbol displayevi super i nema nijednog ekrana kojeg sam vidio uzivo (osim prodisplay xdr i studio) da se moze mjeriti kvalietom, bojom i estetikom ekrana. tako da bi radije hackirao stari stroj i koristio ga kao ekran nego kupovao neki poluproizvod dell/hp/samsung.
30.01.2023 | 15:36
stefanjos kaže:
ako vec imas imac, ja bi se upustio u ovo:

youtu.be/hzTVe6aVgww

Ja sam zadovoljan i sa 2K ako su moji thunderbol displayevi super i nema nijednog ekrana kojeg sam vidio uzivo (osim prodisplay xdr i studio) da se moze mjeriti kvalietom, bojom i estetikom ekrana. tako da bi radije hackirao stari stroj i koristio ga kao ekran nego kupovao neki poluproizvod dell/hp/samsung.

Ma to nadmašuje moja znanja…
30.01.2023 | 15:42
Ovo je slično onome što je napravio Luke Miani, samo što je ovdje više truda uloženo u detalje da sve funkcionira kao na iMacu (napajanje, power, ...). Rezultat je vrlo zgodan, dobra stvar je i look&feel iMac 27 i ove starije generacije koji mi puno bolje leži nego ovi novi modeli. Ono što bih jedino ja tu prije napravio je da bih uzeo kompletni ispravni iMac sa displayem, zamjenskih sam vidio svakakvih i nisam siguran gdje je najbolje uzeti ga da budem siguran da bude ista kvaliteta
30.01.2023 | 22:59
MoschuS kaže:

Potpisujem, 32" kada već kupuješ novi monitor.
31.01.2023 | 09:43
Uopće nisam mislio da će ovo biti tako težak posao.Naravno radi se o željama i mogučnostima.U neki manji razred gotovo se nemoguče ugurat da si posve zadovoljan.Evo nakon svega naiđoh na super stvar po mojoj procjeni al mi cifra prelazi par sto eura limit.Osim toga tu sam već skoro i na terenu Apple Studio displaya…

www.instar-informatika.hr/monitor-asus-3...amp;utm_medium=click

Nemoguča misija…????????????
31.01.2023 | 14:18
Ja imam zakrivljeni 34" LG. Odlicno radi sa mojim Macbook pro.

Laptop je ispred mene na radnom stolu, a monitor je direktno iza, na uzdignutoj platformi, tako da su oba monitora ravno ispred mene.

Super sam zadovoljan takvim setupom. Mozda da malo razmisljas u tom smjeru za monitor
31.01.2023 | 16:43
drlovric kaže:
Ja imam zakrivljeni 34" LG. Odlicno radi sa mojim Macbook pro.

Laptop je ispred mene na radnom stolu, a monitor je direktno iza, na uzdignutoj platformi, tako da su oba monitora ravno ispred mene.

Super sam zadovoljan takvim setupom. Mozda da malo razmisljas u tom smjeru za monitor

Ne bi zakrivljene mislim da je to za rad u PS loše…
31.01.2023 | 17:36
Godinama ga imam, jos iz vremena kada sam radio kao fotograf. Zavrsio sam na njemu bezbroj fotki i nikada nisam primjetio da mi na bilo koji nacin smeta prilikom obrade fotografije.
31.01.2023 | 18:18
drlovric kaže:
Godinama ga imam, jos iz vremena kada sam radio kao fotograf. Zavrsio sam na njemu bezbroj fotki i nikada nisam primjetio da mi na bilo koji nacin smeta prilikom obrade fotografije.

Npr kad selektiraš pen toolom ravne linije kako to izgleda na zakrivljenom formatu…
17.03.2023 | 10:08
Evo nakon 2 mjeseca kombiniranja oko monitora i nakon što sam ustanovio da mi svakom nešto fali i da ću u konačnici sa svakim bit poluzadovoljan definitivno kupujem
APPLE STUDIO DISPLAY
Da li mi može neko reći dal vrijedi izdvojit dodatnu lovu za nano premaz…
17.03.2023 | 16:56
A čenu služi taj premaz?
17.03.2023 | 19:38
U tome je i štos, što to nije "premaz" nego je staklo fino obrađeno na taj način da izvede difuziju odsjaja i na taj način smanji refleksije iz prostorije na minalnu mjeru.

Nisam vidio novi model uživo u toj izvedbi, zato šutim. Cinema 30" je to imala, ali na stari način, druga tehnologija i meni je odlično za profesionalni rad.
17.03.2023 | 22:02
Bez obzira na sve, moje skromno mišljenje je da boljih od Apple monitora nema. Po meni se isplati, ako to financije dopuštaju.
18.03.2023 | 09:23
A nisi gledao EIZO monitore?
19.03.2023 | 11:13
jura22 kaže:
A nisi gledao EIZO monitore?

Vrlo malo ono što kod nas ima to su 2k koliko sam primjetio a cijene su im nabrijane…
19.03.2023 | 11:15
dpasaric kaže:
U tome je i štos, što to nije "premaz" nego je staklo fino obrađeno na taj način da izvede difuziju odsjaja i na taj način smanji refleksije iz prostorije na minalnu mjeru.

Nisam vidio novi model uživo u toj izvedbi, zato šutim. Cinema 30" je to imala, ali na stari način, druga tehnologija i meni je odlično za profesionalni rad.

Navodno su zbog toga malo mutni kod teksta…zato i pitam ako ih netko ima
29.03.2023 | 09:46
Pozdrav svima,

vidim da je tema slična koju ja tražim pa da ne otvaram novu pišem ovdje.

Imam Macbook air M1 i trebam ekran za obradu fotografije.

Po mogučnosti 23" ili 27", minimalno 10bit boje i naravno da je u best buy opciji tipa 500 600 eura flex +-

Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 11 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO