Kupovina novog printera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina novog printera

21.09.2023 | 09:32
Doskora sam imao dobar printer u boji HP Color LaserJet CP3525n. Služio me je dugo, ali svemu dođe kraj. U servisu kažu da ga ne mogu popraviti jer nemaju rezervne dijelove.

Sada sam pred kupovinom sličnog, pa molim savjet šta i gdje kupiti. HP, Epson ili neku treću marku? Laserski ili neki drugi?

Za početak sam kupio Epson L4266, A4, PSCW, ali me upozoravaju da mu se tinta često skori.
21.09.2023 | 09:52
Tinta se sasuši ako printer ne koristiš redovito. Ako isprintaš nešto svakih par dana, to ti nije problem.
21.09.2023 | 12:25
Laser i InkJet printeri nisu ista stvar. Ako se printa povremeno, i ne treba extra foto ispis, onda svakako laser. Laser koristi tonere sa prahom i kod njega nema "sušenja", jer ne koristi tintu, već prah. A postoje i "zamjenski" toneri u ponudi.

Ako treba iznimno kvalitetan foto ispis, na foto papiru, onda je InkJet pravi odabir. No njega treba održavati, printati nešto svakih par dana, redovito čistiti sapnice, a sve to troši kartridge sa bojom, koji su sve, samo ne povoljni.

Nekako bih izbjegavao HP u bilo kojoj kombinaciji, kad čujem za HP, dobijem osip i probavne smetnje.
21.09.2023 | 13:09
Mi smo u firmi imali taj HP CP3525n i bio sam presretan kad smo ga zamijenili sa Canonom IR C1325. Troškovi ispisa sa originalnim tonerima su neusporedivo niži nego na HP-u a ima i Air Print. Nasljednik ovoga što mi imamo je Canon IR C1533 i mogu ti ga preporučiti, toneri nisu tako jeftini kao na C1325 jer se sada mijenja i bubanj sa tonerom (na C1325 su odvojeni) ali su barem u pola cijene od usporedivog HP-a.

Ako želiš Ink Jet, uzmi neki Epson sa odvojenim spremnicima tinte (CISS) i gledaj da jednom tjedno nešto ispiše i neće se osušiti glave, primijetio sam i ako je stalno uključen da duže izdrže bez sušenja. Nemaju brzinu lasera ali su odlični za fotke i cijena color ispisa sa original bočicama je jako niska, na nivou jeftinih kineskih zamjenskih tinti koje su bile dosta mušičave.
21.09.2023 | 15:11
Tintno EPSON i to ona seija EkoTank.
Imas brzinu i kvalitetu za malu cijenu.
Biras A4 ili A3.
21.09.2023 | 16:18
Još jedan glas za Epson. Oni su carevi tintnog ispisa, još od Stylus serije od prije 30 godina. Što se kolor lasera tiče, mi smo isto koristili Canon IR C... (neki, ne sjećam se točno) i bili smo zadovoljni, ali ne znam za trošak tonera jer smo ga imali u najmu i toner je bio o trošku najmodavca.
22.09.2023 | 12:54
Uzeo sam prije dva tjedna Epson L6270, i to zato jer mi ima duplex za jeftinije novce nego Canon .., EkoTank, ADF, Duplex, AirPrint .... kvaliteta i brzina ispisa je zadovoljavajuća, podržan na Macu sa driverima i softwareom ... ako izdrži ko i prethodni, ja ću biti zadovoljan.

Zamijenio je Canon G3411 koji se počeo štopati, no on je svoje odradio u 6 godina korištenja, a više nema nigdje za kupiti novu glavu (original) .... a i nije bio native podržan na Macu (radio preko GimpPrint drivera na M1, a na Intel macu sa 3020 series driverima, ... scanner na macu nije radio nikako i samo sam zbog tog scannera imao Win virtualku).

Uglavnom, pazi da je printer AirPrint ..... s tim si ziher da je podržan na macu ... a sve ostalo, po potrebama.
22.09.2023 | 13:14
Skrećem pažnju da je AirPrint, kao i Bonjour općenito pa dakle i AirDrop itd. - ćorak ako ti je wifi podijeljen u VLANove (kao što je nama - imamo poseban wifi SSID i VLAN za poslovne potrebe, poseban za moje ukućane i poseban za goste, tako da nam svi servisi bazirani na Bonjour discovery protokolu rade samo onim korisnicima koji su spjeni na poslovni wifi).
23.09.2023 | 14:26
Ipak se moram odlučiti za neki laserski u boji, najvjerovatnije Epson, jer vidim da većina smatra da su njihovi bolji od HP ili Canona. Sada je samo pitanje koji.
23.09.2023 | 14:32
Epson su odlični tintni printeri. Laserski Epson nisam nikad ni vidio. Kolor laser - ja imam dobra iskustva s Canonom. Moj prijatelj je nedavno nabavio Samsung i za sad je zadovoljan.
23.09.2023 | 16:55
Epson nudi laserski printer AL-M320DN. Šta mislite o njemu? Ima li ga neko od vas? Nisam vidio cijenu.
Prilozi:
23.09.2023 | 16:59
Gotovo pa bih se kladio da taj printer samo nosi ime Epson, a zapravo ga je napravila neka OEM firma. Laserska tehnologija nije Epsonova jaka strana.
23.09.2023 | 17:01
Nude pet takvih.
www.epson.hr/hr_HR/proizvodi/pisa%c4%8di...aser%257D&text=#

smayoo kaže:
Gotovo pa bih se kladio da taj printer samo nosi ime Epson, a zapravo ga je napravila neka OEM firma. Laserska tehnologija nije Epsonova jaka strana.
23.09.2023 | 20:35
Možda mali hint, probaj prvo vidjeti kako stoje cijene zamjenskih tonera za lasere, pa prema tome biraj uređaj. Laser je laser, jedino je bitna celičina dpi. Što više, to bolje. Imao sam davno Lexmark laser c/b, to je bilo nepoderivo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 27 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO