inkjet pisač za Mac Studio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

inkjet pisač za Mac Studio

30.01.2025 | 20:12
Imam Canon inkjet pisač iP 7250 koji ima 4 tonera s bojama i koji koristi do A4 formata papir.
Izgleda da mu nema spasa i da trebam kupiti neki novi pisač.
Najviše se koristi krajem 8. i 9. mjesecu kada se na njemu ispisuju rasporedi za školu (u boji).

Da li mate nekakvu preporuku za pisač istih ili sličnih karakteristika kao Canon iP 7250?
30.01.2025 | 20:30
Više od 10 godina nisam koristio ink jet printer. Tada nekad nije bilo boljeg od Epson Stylusa. Ali ako se tako malo koristi, vjerojatno ti je to overkill. Sorry, nisam baš od pomoći...
30.01.2025 | 21:01
Pogledaj Canon Pixma G540. Koristim ga vec godinama pa slobodno pitaj ako te nesto posebno zanima.
30.01.2025 | 21:50
Odustao sam davno od pisača. Kad mi treba ispis, stavim file u PDF-u na USB stick i odnesem u lokalni foto studio. Imaju ispis i na laseru i na ink-jetu, u boji ili c/b. Cijena je malo veća od cijene fotokopiranja.

Printer mi samo zauzima mjesto na stolu, a ako je ink-jet onda su tu i peripetije s preskupim bojama.
30.01.2025 | 22:22
Epson EcoTank L serija. Goni Canon.
31.01.2025 | 11:12
Imao sam Canon Pixma G3411 par godina, pa se zaštopala "crvena" i to tako da se ne da odštampati, bacio ga i sada sam na Epson L6270 već treću godinu ... svi sa tank sistemom.

Kada nabavljaš novi pisač pazi da podržava AirPrint .... to ti je garancija da je podržano na MacOS, ostali featurei po želji ... ja sam trebao duplex.

Ako printaš fotke, Canon je bolji, naročito na Canon papirima, sve ostalo, osim fotografija, i nema neke razlike.
31.01.2025 | 12:53
Zašto bi bilo nužno da podržava AirPrint?
I drugi printeri koji nemaju mrežu, podržani su iz macOS-a.
Ako trena baš mreža tu je Air Port Express (polovni za sitne novce) i svakako driver za sistem.
Svi koji drže do sebe (Epson) ima podršku za macOS.

Možda je Canon bolji za fotografije, ali je osjetno skuplji jer ima male tinte.

Ja imam Epson L8050 (www.epson.hr/hr_HR/proizvodi/pisa%C4%8Di...hoto-printer/p/34296) koji ima 6 tinti i fotografije su odlične, a ima model za A3+.

Svakako provjeriti cijenu tinti i količinu tinte u spremniku.
31.01.2025 | 16:52
jura22 kaže:
Epson EcoTank L serija. Goni Canon.

Koji je problem s Canonom?

Ovaj G540 koji ja trosim je super - 6 boja, photo printer, WiFi (radi super s MacOS i sa iPad/iPhone), nekoliko TISUCA ispisa sa in-the-box tintama... i sve to za 150 eura.
31.01.2025 | 18:45
Vrlo brzo ukinu podršku za modele koji su stariji i prestanu raditi tinte pa si osuđen na zamjenske.
Onda imaš dvije mogućnosti, kupiti novi printer ili kupiti zamjenski driver.
31.01.2025 | 22:22
upravo tako. mene je jako dobro sluzio neki inkjet HP, ali je sve teze bilo naci kertridze originalne, pa sam po oglasima nalazio neke kojima je prosao rok trajanja, ili neke zamenske. sluzilo je to nekako, ali je bilo sve vise problema.
02.02.2025 | 16:55
Hvala vam svima na informacijama.
Kupiti ću na kraju Epson L3550
03.02.2025 | 10:00
jura22 kaže:
Zašto bi bilo nužno da podržava AirPrint?
I drugi printeri koji nemaju mrežu, podržani su iz macOS-a.

Kod printera koji nemaju AirPrint si osuđen na driver proizvođača, AirPrint ti je garancija da printer radi na MacOS, iOS, iPadOS itd .... bez obzira na proizvođača .... a ako ga spojiš USBom radi također preko AirPrint drivera....

Imao sam super canon-a prije ohoho godina ... Canon S serija koliko se sjećam ... i super je radio do neke verzije MacOS-a, nakon toga ga je Canon "napustio" i nije bilo novog drivera, a stari nije radio .... pa sam postavio GIMP Print za driver, i to je radilo ali sam izgubio neke opcije koje sam imao u driveru .... a i ispis s tim driverom je bio lošiji u nekim slučajevima, a opcije podešavanja su u web sučelju i lošije i kompliciranije nego što ih driver ima, na kraju sam ga koristio shareanog preko Windows-a u virtualci jer je jedino tako radio kako treba .....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 3 minuta
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Beli, Ender, tino1, VanjusOS, Anonimci (564)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO