Macbook pro se ne zeli upalit, boot-at
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook pro se ne zeli upalit, boot-at

04.01.2009 | 18:21
Tuzni pozdrav svima!!!

Od sinoc, moj macbook pro vise ne radi. Da bi shvatili moju tugu, samo zamislite kako bi bilo da upalite svog Mac-a i da ne cujete onaj predivan boot up zvuk (koji me u proslosti toliko nervirao)

Uglavnom, nekako se nadam da bi mi netko mogao pomoci, nisam valjda jedini toliko nesretan da se meni jedinom to dogodilo. Valjda postoji nekakav trik kojeg jos nisam probao.

Imam pri ruci i macbook pro service manual, troubleshooting sekcija nije bila bas od pomoci osim sto kaze - replace the logic board (maticnu plocu za laptop) - a to je iznimno skupo, 900$ kosta samo logic board, za transport i ruke servisera, trosak je pola cijene novog mac-a, a ja odbijam vjerovat da je logic board crko jer, isti problem sam rijesio resetiranjem SMC-a (power managmenta).

Uglavnom, post sam vec stavio na par stranih foruma ali bez nekog uspjeha, kako je post poveci, necu ga prevodit nego ga prenosim u cijelosti na engleskom. Ako ne postoji neko magicno rjesenje nego je potrebno ici u servis, da li mi tko moze preporucit kako i gdje je to najbezbolnije napraviti, inace sam u Splitu. Hvala svima unaprijed!!!

I have macbook pro (late 2007), 2.2 2gb ram and bootcamp is installed. I put it to sleep last night.

Today when I tried to start the macbook pro this is what happened.

1) the light on the front of the macbook pro glows faintly (constant)
2) the DVD spins (there is a Leopard dVD in the mbp)
3) i can hear fans
4) i can hear hard disk working

The macbook pro does not get past these stages, it does not start up, the screen stays black, the keyboard does not respond, however the processors do get warm when it is left in this state for a period of 5 minutes or more. I tried to plug in external monitor, but there is no any kind of output.

I have tried the following,

1) held down the power button until it beeps - it didn't beep
2) reset the pram (both using key shortcut and i disconsolate the battery from the logic circuit) - nothing happened
3) tried starting in safe mode - nothing happened
4) tried holding down the mouse button upon starting - nothing happened
5) held down cmd option and the other one before starting - nothing
6) Reset SMC (PMU) nothing happened
7) Tried to boot up with Leopard DVD (dvd is now stuck in laptop, I can't take it out, non of the ordinary ways of taking the DVD out works)

It seems like the keyboard is not responsive, the caps lock and num lock lights are not working. No power is coming out of the usb ports, when I try to start the mbp I plugged my ipod in and it didn't charge.

I've also noticed that the sleep light gets brighter/dimmer as you tilt the screen more/less. With the screen almost closed, the sleep light is very dim, however with the screen fully open, it is much brighter (tho not as bright as it should be).

This is the second time I'm having this issue, the first time, just 2 days ago I have fixed it with SMC reset.
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.01.2009 | 18:31
Pa ovak.. il ti je riknuo logicboard, ili se nekaj dogodilo sa memorijom..

Prosli tjedan je bratic kupio sodimme na 800mhz povodeći se logikom da će sabirnica spustiti takt na 667, ali to se nije dogodilo nego je davao upravo ovakve simptome.

Nije bilo zvuka da je memorija neispravna ili nepostojeća (bipovi) niti akorda kod uspješnog paljenja..

moj savjet je izvadit oba modula memorije i jedan vratit i probat.. ako ne ide, probaj s drugim modulom..

znam da su male šanse, ali s obzirom na situaciju prosli tjedan, vrijedi pokušati.

p.s. tražeći mogući uzrok njegovog problema, naišao sam na hrpu postova gdje su ljudima rikavale matične ploče u tim modelima..

držim fige
04.01.2009 | 19:41
Hvala na pokusaju...

Jedna od stvari koje sam prvo pokusao jest "igranje" s ram-om, mjesao sam module, probao samo s jednim modulom i sl. no bez srece. Memorija nije dirana odkad je kupljen.

Sto mi je cudno bilo jest da kad sam skroz izbacio memoriju i upalio ga, nije davao nikakve signale da nema instaliran ram, sto je vrlo cudno jer je "sleep" ledica trebala blinkat i trebali su se cuti beep-ovi.

Vezano za riknut logicboard, to zvuci vrlo vjerojatno, ali mi nije jasno, kako sam ga prije dva dana uspio vratiti iz mrtvih tako da sam resetirao SMC (izbacio bateriju, iskljucio napajanje te drzao power tipku stisnutu 10sekundi, te ubacio bateriju i ukljucio napajanje).

Jeli imao tko iskustva da mu je crkla graficka, onaj vec sad poznati problem s nvidijom i macbook pro (support.apple.com/kb/TS2377). Ako je, zanima me da li je tastatura bila responsive iako nije bilo slike.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 20 minuta
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO