sheranje memorije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

sheranje memorije

26.10.2011 | 15:48
Pozdrav,
jučer sam dohranio svojeg minija 2010 sa 8 gb memorije, i mogu samo zaključiti: grijeh je neučiniti to. No, obirom da sam još skroz friški u mac svijetu, pa me i windowsi još drže, instalirao sam i sedmicu u dual boot, i sve radi savršeno, mada crvić u meni ne miruje već se pita kako proširiti šeranu memoriju za grafičku karticu, kad je već ima na bacanje, zašto ne podijeliti recimo GB a ne samo 256Mb. E da je pc u pitanju, vjerovatno bi se u biosu pronašla neka opcija za to, ALI KAKO SE TO RADI NA MINIJU?
Unaprijed zahvalan za vaše vrijeme i odgovore.
pozdrav.
MM
26.10.2011 | 18:20
Za što ti uopće treba više memorije za grafiku? Zašto 256MB ne bi bilo dovoljno za 99% rada? Ionako je memorija dosta spora kad se dijeli, ubrzanje ne bi bilo značajno. I ovih 8GB ti je previše.
Mislim kako se ne da povećati raspoloživa memorija za grafiku.
26.10.2011 | 19:37
Nikakvo korisno ubrzanje ne bi dobio ni da 2GB ram dodijelis grafickoj kartici.

Ono sto odredjuje brzinu graficke kartice je graficki procesor (GPU) i njegova sirova snaga, a on je u tom Miniju takav kakav je.

Ti imas grafickih kartica sa 256MB ili 512 koje su nekoliko puta procesorski snaznije od modela sa 1GB. Memorija je tu najcesce marketinski trik za neupucene kupce.

Dodatna memorija sluzi primarno (ako pricamo o 3D) za pohranu i smjestaj tekstura na 3D objektima. Posebno to dolazi do izrazaja na visokim rezoulcijama.

A ti sigurno nisi kupio Mini da radis na dvije Cineme u isto vrijeme

Mini je prvenstveno uredsko racunalo ili Media Center, i kao takvog ga treba tretirati i percipirati. Tih 256 VM koje mu dodijeljeno je i vise nego dovoljno za njegovu namjenu.

Tako da mislim da je to bio pucanj u prazno

I neka si nadogradio na 8GB. Danas memorija stvarno nije skupa
26.10.2011 | 20:19
Btw, kad smo vec kod memorije, upravo uzeo G-Skill F3-10666CL9D-8GBSQ, 2x4GB, 379 kn u linksu. Radi bez greske u MBP 5.5, iako je originalna na 1066 Mhz. I naravno, radi na 1333 MHz.
26.10.2011 | 21:59
Kasniš, ja bio još juče.
MM
26.10.2011 | 22:00
OK hvala svima,
pozz,
MM
26.01.2012 | 12:21
našao sam ovo na discussions.apple.com

I just suffered through a 5-month "experiment" of what happens when you upgrade an early-2011 Macbook Pro with "G.SKILL 8GB (2 x 4GB) 204-Pin DDR3 SO-DIMM DDR3 1333 (PC3 10600) Laptop Memory Model F3-10600CL9D-8GBSQ" from Newegg, i.e., the same memory that 2 people above in this thread say was working for them.

Here's what happened:
* rare application crashes, usually involving "Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)"
* rare OSX crashes (such as the Crash Reporter crashing, lol)
* even rarer kernel panics
* every now and then, an unexplainable rash of crashes all in one day, and then a week with no crashes.

Eventually it seemed like something else was up other than just a complex mess of applications and settings in my account (since I transferred this account across 2 previous generations of MacMinis, including a G4, and also started running a couple Parallels VMs, it seemed reasonable that I should probably expect some trouble for pure software reasons,).

So I ran intensive all-night memory tests in single-user mode using MEMTEST. No problems found. I ran Apple Hardware Test all night. No problems. So I did clean hard drive wipe and reinstall of Snow Leopard and reinstall of applications. Same problems continued happening.

Then I took the laptop to an Apple Authorized Service Provider who ran the toughest hardware tests they have, also overnight, including a specific focus on this G.Skill memory. No problems found.And they said this G.Skill memory should generally be fine for use in a Macbook. But it might be worth a try anyway to swap it out for different memory.

So I did. And it fixed the problem. I swapped out the 8GB of G.Skill for 8GB of Crucial brand memory and the problem has totally disappeared.

I odgovor:

Just cancelled my order from Newegg for G.Skill F3-10600CL9D-8GBSQ memory kit when I came across a review from someone having the same problems as alanngnet. This is the response from G.Skill to his comments:

"Dear Customer

We are sorry to hear the memory is not working properly. This memory kit is not for Apple computers. For 2011+ MacBook Pros, we recommend the G.Skill FA-10666CL9D-8GBSQ. This is the correct model, and it is perfectly compatible. Please contact NewEgg to make the exchange and a replacement should work flawlessly. For any further questions or issues, feel free to contact us directly.

Thank you
GSKILL SUPPORT

Quality and customer service are our top priorities.

Tech Support Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
RMA Dept Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
G.Skill Forum: www.gskill.us/forum/"

Of course, Newegg is sold out of the recommended memory modules.
26.01.2012 | 12:39
Uzeo i ja taj "problematični" G.Skill F3-10600CL9D-8GBSQ u Linksu prije nekih mjesec i pol, isto 2 x 4 GB kit i za sada radi bez problema u MBP 8.1 (early-2011).
27.01.2012 | 00:41
Istu tu memoriju sam uzeo prije otprilike mjesec dana za Mac minija mid 2011, za sada radi bez ikakvih problema.
28.01.2012 | 02:19
Ja još uvijek važem da li se isplati iz OWCa naručiti 12GB ili da kupim 8GB...

Pošto stickovi od 8GB su užasno skupi, ali s druge strane bojim se da opet ne skoče cijene kako je bilo prije koju godinu.

Da li ima možda tko kakva iskustva s 8GB stickovima?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO