Nepreporučljivi znakovo OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nepreporučljivi znakovo OS X

11.06.2005 | 12:10
Kad sam prešao na ovaj sistem, znam da sam negdje čitao da neki znakovi nisu baš preporučljivi u X-u, npr kosa crta \"/\"! Znam da sam nekad imao banke podataka s ƒ oznakom za folder, i uredno koristil slasheve, pa mi je externi hard djeloval kao pun virusa, ponašajući se strašno, no problem je bio u tim znakovima (još i č i ć program nije volio...)

Može preporuka gdje to ima izlistano (ili neki linkić, da ne tražim puno )

I da li možda to više nije važno ili što?
13.06.2005 | 16:23
Kad radis na Macu, najgore je misliti o tome sto ce o tvojim imenima misliti Windows susjedi. Ako radis u viseplatformskom okruzju, morat ces se naviknuti na disciplinu davanja imena, jer cim nesto budes kopirao na Windows particije imat ces problema.

Hello,
I am running the Samba 2.2.8 package on my OpenBSD 3.3
server. The problem is that from Mac OS X clients I cannot write files
which do contain one of the following characters for example: \",\" \"\\"
\"/\" \":\" and so on.

Some of those characters are forbidden by the definition of SMB, in that
filenames must not use characters forbidden by the MSDOS/MSWindows file
naming requirements. '\', ',', and ':' are in this category.

Others of those characters are forbidden by the implementation of Samba, in
that filenames must not use characters forbidden by the hosting operating
system. '/' is in this catagory.

PS: FWIW, MSDOS filenames \"Contain only the letters A through Z, the numbers
0 through 9, and the following special characters: underscore (_), caret
(^), dollar sign ($), tilde (~), exclamation point (!), number sign (#),
percent sign (%), ampersand (&), hyphen (-), braces ({}), parentheses ( ),
at sign (@), apostrophe ('), and the grave accent (`). No other special
characters are acceptable.\" (\"Microsoft MS-DOS Operating System Version 5\",
(c) Microsoft Corporation, 1991)

MSWindows filenames \"can now include spacees as well as characters you
couldn't use before, like the comma, semicolon, equals sign and square
brackets. However, the following characters are still not allowed in either
file or folder names:
\ / * < > : ? \" |
\" (\"Windows 95 No Experience Required\" (c) Sybex, supplied with OEM
installations of Microsoft Windows 95)

Microsoft file naming policy hasn't changed much with Win98/ME/XP.

What can I do about that ?

Nothing. It is a restriction you have to live with.

Is there a workaround or some options in
Samba to be able to use those special characters in filenames?

No.

13.06.2005 | 18:43
Hvala na odgovoru, ali ja sam mislio na Mac OS X (UNIX), a ne Windows! To s Windowsima, mi nije toliko bitno, iako je i to dobro znati,
no i na Macu, postoji popis nepreporučljivih znakova, jučer me Mac čak upozoril da ne mogu upisati dvotočku u ime pdf!
Ma znam da sam to negdje vidio, ali bilo je to prije više od godinu, dvije, na početku OS Xa!
13.06.2005 | 22:40
Oh, dosta je veselo to sa slashem (/) i dvotockom. Naime, finder ce ti dozvoliti kreiranje datoteke koja ima / znak u imenu. No ako pogledas tu datotku u terminalu, vidjet ces da je taj znak zamijenjen dvotockom. Istovremeno, finder ti nece dopustiti kreiranje imena sa dvotockom, ali terminal hoce - no finder ce dvotocku pokazivati kao kosu crtu. Bas se lijepo moze vidjeti kako je OS X slijepljen skupa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 32 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO