Mountanje vanjskih diskova
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mountanje vanjskih diskova

27.01.2004 | 13:52
Danas me ovi zatrpali poslom, pa rekoh da malo zabušavam. Ne valja stalno raditi stekneš lošu naviku.

Pitanje je jednostavno. Da li se vanjski firewire disk može mountati bilo gdje u stablu direktorija ili ima nekih ograničenja s obzirom da je removable media?
Naime, znam da se na *nixu mogu mountati interni diskovi (ili particije) gdje god hoćeš, ali ne znam postoje li ograničenja za removable. Ideja mi je bila sljedeća: pošto sve fileove, uključivo s multimediom, držim u home direktoriju, u slučaju ponestanka mjesta prikopčam vanjski disk, kopiram sve iz /Users direktorija na njega i onda ga mountam kao /Users i tako dobijem sve svoje fileove na jednom disku, a sistem na drugom. Trenutno je sve to samo teoretiziranje jer nemam takvu potrebu. Da li je takav zahvat moguć? (Ovo bi možda bolje mogao odgovoriti neki iskusam Linuxaš)
Ako je što bi se desilo da jednom probam bootati sistem bez priključenog vanjskog diska pa ostanem bez home direktorija?
Da li firewire podržava ulančavanje kao SCSI ili je moguće priključiti samo jedan uređaj na jedan port?
27.01.2004 | 15:21
Evo i ja isto
Vanjski disk ze moze mountati bilo gdje, ali s obzirom da si napisao sto te zanima cemu komplicirati kada moze i jednostavnije. Mountas ga po defaultu u /Volumes a onda pointas svoj home direktorij na novu lokaciju u NetInfo bazi.
Evo sto sam iskopao u svojoj bazi korisnih stvari:

"I keep a user directory (just one account, not the whole /Users directory) on a Zip disk. To do this, I first created the user account with the user's control panel, then opened NetInfo Manager, authenticated, and navigated my way to that directory (/users/mike). There is an item called "home" which has the path "/Users/mike" -- I inserted my Zip disk which I had renamed to "mike" and changed home to "/Volumes/mike".

You'll need to do this (the NetInfo part) on both computers. Make sure the disk is in the drive and has had a chance to mount before logging in. Unfortunately, you need to re-login as another user before you can eject the disk because the computer is using it until you've logged out entirely. But this is very cool and has worked flawlessly (except, of course, for aliases made to local disks). Someday we will use network volumes to store everything, and to access centrally served Applications. Then the true power of X will be realized."

Ako bootas bez diska neces se moci logirati kao taj user, jednostavno
Firewire deviceovi se mogu spajati u lanac, mislim da je konacan broj prilicno visok (60 i nesto?)
27.01.2004 | 16:18
Someday we will use network volumes to store everything, and to access centrally served Applications. Then the true power of X will be realized."

Je, onog dana kad racunala budu jednaka onima u StarTrek:TNG, kad budu mogla u realnom vremenu posluzivati nemoguce zahtjeve svakog razmazenog dripca.
27.01.2004 | 16:41
U mojoj firmi se već user profile sprema na mrežne diskove (WInXP). I mogu ti reći taj koncept ima nekoliko prednosti. Prva je što imaš ograničen prostor za user profile (par Mb) pa ne možeš staviti ništa korisno tamo. Druga je što sve aplikacije naprave svoj direktorij u korisnikovom profilu (da spremaju podatke karakteristične za korisnika) pa svako toliko dobiješ upozorenje da ti je ponestalo prostora u user profilu, pa onda moraš tražiti koja je sada aplikacija tamo nešto stavila. I treća prednost je što uvijek kada se logiraš na neko drugo računalo imaš pregršt beskorisnih shortcata na desktopu koji pokazuju nigdje. Jedina loša strana tog koncepta je što mu još nitko od nas nije našao niti jednu korisnu primjenu (u ovakvoj izvedbi kakva je kod nas).
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
01.02.2004 | 23:58
Zašto me to podsjeća na jedan win2000 ambijent?
Server prekrcan, a 40-gigabajtni diskovi lokalno zvrje prazni?
No, dobro, sve je to stvar proračuna potreba za kapacitetima... ALi to obično rade ljudi koji ne znaju izbrojati do (USB)2 ;->
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 57 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO