01.06.2022 | 16:13
Mi smo bili u Saplunari prije 15 gpdina, dok su klinci bili još mali, i bilo ih je samo dvoje
. Tamo je, za ići s klincima, prekrasno. Totalno stress free. Nema prometa, nema gužve, možeš pustiti dijete da se samo odšeta do plaže, hladovina ispod onih borova, ne trebaš se bojati niti da će na suncu izgoriti, nema ježinaca, nema moruzgvi, nema meduza... Od srca preporučam.
Druga sjajna destinacija za takav uzrast i takav tip plaže, ako je u pitanju kraj lipnja (jer u srpnju i kolovozu je velika gužva) je Murter, mjesto Murter, s vanjske strane koja gleda na Kornate, gdje je uvala i plaža Slanica.
Ako trebaš koji kontakt iznajmljivača, javi.
Osim toga, ako tražiš destinaciju gdje je baš baš pijesak, i zaista lijepo:
Punta Križa, na Cresu, odmah kod autokampa (ako te nije strah otplivati malo dalje od kraja, možeš sresti i dupine, ne boje se prići ljudima ako ne nose ništa u rukama)
Šilo, na Krku, pješčani dio plaže je nevelik, ali u lipnju uvijek bude mjesta
Supetarska draga, na Rabu, zapadna strana (istočna strana, kao i tzv. "rajska" plaža u Loparu, meni barem, nisu baš neka sreća - preplitko, premuljavo, i tak...
)
Lumbarda, na Korčuli. Meni je ljepša Vela pržina (gleda na vanjsku stranu, prema Mljetu i Lastovu), drugima je ljepši Bilin Žal (doslovce 50 koraka popreko otoka, gleda na unutarnju stranu, prema Pelješcu)
Šunj na Lopudu
(pa i) Prapratno, na Pelješcu (ne toliko kao ove ostale, ali ipak...)
S tim da u lipnju Prapratno i Vela pržina još mogu biti prohladne, a možda i Bilin žal, ovisi koliko vjetra bude
Pješčane plaže koje meni osobno nisu baš nešto (a relativno su poznate) bile bi npr. Soline (Klimno-Čižići) na Krku, spomenuti Lopar na Rabu, Sabunike kod Zadra (i ostale tamo bliske "močvarne" lokacije
), sve one muljave mlake na Pašmanu, ona uvala istočno od Jelse na Hvaru... ima ih još, ali ne nalazim potrebu da ih reklamiram...