Takvi spomenici imaju neko ime razdoblja u kojem su građeni, kao i nemaštovite stambene zgrade. Soc-realizam ako se ne varam.
I ja se moram složiti da spomenik nije lijep.
Pa meni ni cvijet na Jasenovcu nije nešto.
Ogroman, nemaštovit.
Više su me ganule one cipele i štikle na obali Dunava u Budimpešti (na tom su mjestu Židovi streljani i samo padali u rijeku, obuću su bili prisiljeni skinuti ako se ne varam).
To izaziva emociju, ne soc-realizam.
Ma ne ciljam uopće na to, nego baš na te konkretne spomenike.
Mislim da su i ove cipele napravljene dok je Mađarska bila iza Željezne zavjese.
A što se svađe tiče, baš mi se pod prozorom svađaju (mislim dvije pričaju normalno, treća se dere) tri mame, dvije za Tomaševića, jedna za Škoru. Pa ove normalno pokušavaju nešto reć, ova grakće "pa ljudi moji to su ljevičari, šta je vama. Ja se čudim kako je ovaj narod glup!" i takve izjave. Doslovno pod prozorom ih sad slušam.
Sada vidim da je Davor vec spomenuo. Ajmo se radje svadjati je li bolji XBOX, PS ili Switch.
Playstation
XBOX
Nintendo
Zavisi od osobe do osobe naravno i sta ko igra ali za menePS najbolji. XBOX nemam dok Switch iman ali san switch stavia na 3. misto. Sićan se kad san tek uzea Switch do tad sam samo i isključivo koristia Playstation od samih početaka kad je prvi izasa i kad san u ruke stavia switch i počea klikat na njega, znaci sta se kvalitete klikova botuna tice doslovno zaostaje jako za PS a pretp i XBOX. Ekran koji im je ugraden u njemu takoder srednja zalost, poor viewing angles, koliko vidim na oči nije ni laminated, realno to su sve sitnice ali meni osobno znace. Dok npr nacin na koji switch mozes igrat nema to ni PS ni XBOX, doslovno mogu leć na kauc, skinit joysticke i drzat ih u rukama a ekran od switch stavit na pod i tako igrat sta je baza u nekom smislu, a kupia san ga samo zato jer su počele dolazit konkretne igrice za njega, pod konkretnim igricama mislim Bioshock, Assassins creed, Need for Speed, burnout paradise itd itd. Dok san bia dite ima san PS Vitu i baza je igrat u pokretu, posto je sad više nema jedina opcija je switch.
XBOX ide na drugo misto jedino zbog Forze, ko ljubitelj takve vrste igre automatski ide na to mjesto.
Prosle godine sam gledao na festivalu Last and First Men, jedan od boljih SF filmova koje sam gledao.... i gle cuda, spomenika iz skolskih udzbenika koliko ti srce zeli...
Preporucujem... trailer je skoro pa nikakav pa evo ovaj link...
Xbox je od Microsofta i to je već dovoljno da ga prekrižimo!
No, ok, ajmo kao biti objektivni, pa sagledati konzolu u brojkama - hardver je unutra vrlo sličan samo što Xbox ima ružnu kutiju, ali mislim da sve to nije bitno, kvaka je u softveru, a izuzev Halo uopće ne znam za ijednu Xbox ekskluzivu radi koje bih razmotrio to kao konzolu? Koja je to igra za Xbox toliko dobra da vrijedi kupnje Xboxa?
S druge strane PlayStation ima toliko top naslova koji postoje samo za njega da je to dovoljan razlog da ostane No. 1 konzola. Neke od najboljih igara ikada izašle su samo za PS.
@dpasaric - Ja znam za ovu igru.
No, nisam igrao jedinicu pa ne mogu ocjeniti da li je dobra za toliki hype stvoren oko nje i nastavka.
Ta igra je, kako vidiš, uredno bila dostupna za PS4, no Microsoft je pokupio recept od SONY-a te počeo kupovati grafičke studie iz game developinga.
Tako je kupio izdavača ove igre, čiji nastavak Senua's Saga: Hellblade je bio među igrama koje su najavljivale Series X.
Trailer za jedinicu, koja je do prije nekoliko mjeseci bila dostupna na PS Storeu, a sada više nije.
Maločas sam ukucavao, iako mi se još prikazuje u US storeu:
Ukratko, igraš u doba Vikinga kao ta djevojka Senua koja ima ozbiljnih psihičkih problema što ti se prikazuje tako da non stop u glavi čuješ glasove koji dolaze sa svih mogućih strana i šapuću ti nešto nerazumljivo. Od smijeha, preko cimanja, do strait up deranja na tebe 24/7.
Kao, baš su htjeli dočarati igraču kako je to imati dijagnosticiranu psihozu za bolest.
Not nice.
Dvojka reklamirana sa stranica XBOX-a. www.xbox.com/en-US/games/senuas-saga-hellblade-II
Ne znam...
Ovo je jedini primjer igrice za koju sam vidio po netu da je igračima žao što je neće moći isprobati na PS5, a što se tiče eventualne prednosti Series X naspram najnovije konzole PlayStationa - ovako ih uspoređuju stranice: www.theverge.com/21718936/xbox-series-x-...ance-game-comparison
Dok neki influenceri kažu da XBOX ima bolje rješen njihov PS Plus. Koliko sam shvatio, kada to platiš - dosupan ti je kompletan XBOX inventar igara na rok koji si platio. Eto.
I da su noviteti sa PS5 većinom pokupljeni s XBOX-a, kao što će sljedeći XBOX najvjerojatnije imati controller sličan ovome PS5.
Konkurencija
Što se prodaje tiče, šuška se da je do danas prodano 8,8 milijuna konzola PS5.
Ne znam koliko je to u usporedbi s launchem PS4, no da se provjeriti.
Xbox je od Microsofta i to je već dovoljno da ga prekrižimo!
No, ok, ajmo kao biti objektivni, pa sagledati konzolu u brojkama - hardver je unutra vrlo sličan samo što Xbox ima ružnu kutiju, ali mislim da sve to nije bitno, kvaka je u softveru, a izuzev Halo uopće ne znam za ijednu Xbox ekskluzivu radi koje bih razmotrio to kao konzolu? Koja je to igra za Xbox toliko dobra da vrijedi kupnje Xboxa?
S druge strane PlayStation ima toliko top naslova koji postoje samo za njega da je to dovoljan razlog da ostane No. 1 konzola. Neke od najboljih igara ikada izašle su samo za PS.
OK, priznajem, ova Forza izgleda odlično, tj. točnije jednako dobro kao Gran Turismo, e sada je li zaista bolja of GT-a? I ako je može li biti toliko bolje da bi opravdalo da se ode u Xbox tabor umjesto u PlayStation koji ima barem desetak ekskulzivnih naslova koji su ekstra kvalitetni, baš vrijede i imaju "killer app" status?
Meni bi već samo Ghost of Tsushima bio dovoljan da odaberem PS, toliko me oduševilo koliko je kvalitetno napravljen.
Forza horizon je spektakl. I mi na ps tehnicki gledano nemamo nista slicno na tom rangu. Jer realno nfs je na sve moguce konzole. Driveclub je bia na taj dir ali nije bia open world. Dok forza ide i na simulaciju s forza motorsport i open world forza horizon. Ma to je evo bukvalno jedina igrica zbog koje bi ja razmislia za kupnju xboxa. Jel vridno naravno da ne. Ps san od kad san dite bia. Doslo mi je vec s proslom generacijom kupit i polovni xbox samo zbog toga i prodat nakon sta prodem. Sad me nekako tiesi cinjenica da sve prelazi i na cloud gaming pa se to plati koji misec rok se ne prode i zdravo dzaci. Do daljnjeg ce mi sony imat bolje igrice. Halo me osobno nikad nije ni interesira.
Pusti, vidis da sam raspravu usmjerio u ispravnom smjeru.
Interesantno mi je da je mix super knjige, synthova, Tilde Swinton, Spomenika u Jasenovcu i ostalih betonskih ljepotica sa Balkana prosao ispod radara…
OK, priznajem, ova Forza izgleda odlično, tj. točnije jednako dobro kao Gran Turismo, e sada je li zaista bolja of GT-a? I ako je može li biti toliko bolje da bi opravdalo da se ode u Xbox tabor umjesto u PlayStation koji ima barem desetak ekskulzivnih naslova koji su ekstra kvalitetni, baš vrijede i imaju "killer app" status?
Meni bi već samo Ghost of Tsushima bio dovoljan da odaberem PS, toliko me oduševilo koliko je kvalitetno napravljen.
E vidiš, ja sam xbox uzeo samo zbog forze. I bolja je od GT-a
E vidiš, ja sam xbox uzeo samo zbog forze. I bolja je od GT-a
Haha, okej, šutim jer nisam probao! No, novi Gran Turismo za PS5 tek dolazi...
drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice [link]
drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada
Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo
Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj