30.06.2021 | 12:06
@m@xym - PUNO ti hvala za ovo!
+1 ide definitivno, samo kada će mi dozvoliti jer sam ga jutros već iskoristio
Pogledat ću sam.
Nakon smrti bake, potom i dede ostali su moj stari, moj stric i njihova sestra (ta Bosiljka) koja se udala za tog Sretena Miloškovića i preselila u Beograd.
Deda je umro neke 1995/6. godine.
Njih troje, preostale živuće djece, se nikako nisu mogli dogovoriti šta će sa kućom koja je tada još bila u relativno pristojnom stanju.
Stari nije htio ništa, sanjao je druge stvari, stric je htio prodati jer je bio cuger i imao propalu tvrtku pa je samo pretakao iz šupljeg u prazno, a ova strina (jel' mi ona strina? Ni sam ne znam šta mi dođe) je posebna lujka i na nju se niti jedan nije obazirao (sanjala je da će postati glumica i stalno bila statista po filmovima i serijama. To je njena "karijera")
Prvi je odapeo moj stari 2009.
No, kako je imao tu svoju Renatu i dijete s njom te kuću koju su sagradili u Velikoj Gorici, obećao nam je (nama - staroj obitelji) da ne diramo na tu kuću jednoga dana i da Renata neće dirati u Vrbovsko.
Moja mama je tamo odradila staž. Išla od kuće do kuće po cijeloj regiji, ne samo Vrbovskom već svim okolnim selima i svi (koji su još živi) je se sjećaju kao "izvrsne osobe i doktorice".
Tada su oboje radili u bolnici u Ogulinu.
Stari ginekolog, stara fizijatar pedijatar koja je staž odrađivala obiteljskom medicinom.
I kao što vidiš, stari nije održao obećanje i Renatica se dočepala i Vrbovskog.
Na ostavinskoj raspravi nakon smrti staroga moja se sestra odrekla svog dijela u moju korist.
Jer trećinu od staroga nasljedili smo na četvrtine ja, moja sestra, Renata, njena kći.
Onda je prije neke dvije godine od raka pluća (pušio je tri kutije dnevno) umro i stric.
E njegova žena se odrekla svega i Borisov (stričev) dio darovala Bosiljki, što su napravila i njena dva sina.
I savjetovala da i ja napravim isto. Što jesam. Nisam htio ništa potraživati od stričevog dijela.
I tako je nastao čušpajz koji si vidio.
Svi su htjeli omastiti brk prodajom kuće, a nitko kune nije htio uložiti u nekretninu, i to njeno osnovno održavanje.
Di su još obnove...
No ono što mene najviše boli je da je to doslovno najveća kuća u Vrbovskom koju vidiš čim uđeš u grad jer je na osnovnoj cesti.
Da su bili imalo pametni, mogli smo imati obiteljski obrt - ugostiteljstvo nekakvo, nešto...
A sada je ruina.
Zato me i čudi da Grad ne intervenira jer kuća narušava izgled kompletnog Vrbovskog.
EDIT:
Pazi ti kvadraturu ej, 584 m2.
Provjerio sam, to je točna kvadratura te kuće.