19.12.2021 | 01:39
Imam doma miješano okruženje, Win strojeve i Mac mini 2014 sa Montereyom 12.1 na njemu.
Trebala mi je "ista" stvar samo u manjem opsegu ispisa i manje skeniranja.
Našao sam rješenje u obliku
HP Laser MFP 137fnw uređaja koji ima:
ADF i mrežni sken za Mac
ispis na Macu
Airprint ispis s iOS uređaja
I sve navedeno za Win mašine koje su na Win 10.
Ispisni uložak je za 1000 stranica ispisa, cijena originala je cca 350 kn, zamjenski ORINK je cca 250.
MPC mu je bila nekih 1500 kn ako se ne varam i to mi je taman bio nekakav "sweet spot" jer mi doma treba kopirka i skener više nego printer, a opet ne prečesto.
Spojen mi je LAN kabelom u lokalnu mrežu, na klijentskim računalima ima svoj softver za skeniranje.
Dobra stvar kod HP-a je ta da instalaciju radi HP smart install za sve nove modele i uglavnom sve što ima Airprint radi i na Macu (bar kad je u pitanju ispis, za skeniranje zna bit škakljivo).
Mane?
Tu i tamo se zaglupi... i zna bit spor ko magla nekad dok se ne "zalaufa", ali za te novce nisam ni očekivao uređaj uredske klase.
Nažalost ne podržava skeniranje u nekakav network share pa moram ručno kopirat skenirano na NAS.
(ok, lijen sam i ne da mi se složit neku Automator akciju... no možda si poklonim to za pod bor?)
Ako ti je to deal breaker i trebaš duplex i "ozbiljniji uređaj" onda preporuka ide za
HP Laser MFP 227fnw, instalirao sam ga svojima na poslu na 2 lokacije i to radi skroz dobro, ista priča je kod instalacije - HP smart install, ali za razliku od 137fnw ovaj ima duplex i scan to network folder i solidniju izradu i monthly duty cycle veći, odnosno veći kapacitet tonera 1600 stranica za isto novaca kod zamjenskih tonera.
Cijena MFP 227FDW? Pa recimo da je 2x MFP 137fnw.
Ne znam koliki je budžet, ali možda je dugoročno bolje rješenje nekakav dokument skener + zadržati postojeći pisač? (Canon DR-C225 mi pada na pamet - direktno USB u komp i skenira brže i ima dobar SW - cijena oko 3500 kn?)