14.02.2022 | 22:44
Znam da nas ovdje ima dosta Plex-ovaca, pa rekoh da vidim kakva je situacija kod drugih.
Svi znam da kako dodajemo stvari u library i sama instalacija Plexa raste, baza raste, artwork za stavke u libraryju itd. Pretpostavljam da artwork i cache tu uzmu najveci danak.
Znaci, sami video sadrzaji su u folderu koji je zadan za library i to nije ono sto me zanima ovdje, nego pitanje je na koliko vam je sama instalacija Plex-a narasla.
Evo moj primjer:
Imam 2 libraryja: Movies i TV Shows.
Movies sadrzi 2028 filmova a TV Shows sadrzi 10542 epizoda, znaci to je ukupno 12570 items (stavki?).
(*Namjerno ne pisem velicinu toga svega, jer svako ce imati video zapise drugacije kodirane, drugaciji bitrate, mislim da ovdje to nije ni bitno, bitan je broj filmova i epizoda, jer svaki taj item ima svoj metadata i artwork)
Plex app mi je trenutno narasta na 38.23 GB. Sad ako to idemo malo rastaviti:
1) cisti vanilla Plex = nisam obraca paznju kad sam ga prvi put instalira, ali reci cu 1GB (iako cisto sumnjam, pretpostavljam da bi realnije bilo reci 200-300 MB)
2) nekakvi cache = ajmo opet reci 5-6 GB
Znaci zaokruzimo (na sto manje moguce jer ovo gore ipak pretpostavljamo) neka ostane 30 GB za metadata.
To onda ispada skoro 2.5 MB za svaki item u libraryju.
Meni se to ipak cini puno, jer to bi u pravilu tribalo biti nesto sitno texta i jedan artwork (koji obicno dolazi sa themoviedb.org ili thetvdb.com i u pravilu je 500-600kB).
Kakva su vasa iskustva, velicina libraryja i na koliko je narasla instalacija?
Ima li koji siguran nacin za ovo ocistiti malo? Backup baze naravno imam uvijek, ali svejedno ne bi bas zelio cackati previse i provocirati da moram taj backup vracati.
Sve one opcije remove old cache weekly, remove old bundles.... su mi poklikane, ali svejedno ne vidim da bas neki efekt.