16.02.2022 | 11:21
smayoo kaže:
TuxFan kaže:
Dugo vremena je propuste bilo bolje prodati na crnom trzistu nego ih prijaviti kompaniji, pogotovo kad znas da kolege u USA za takav propust dobiju poprilicnu svotu novca.
smayoo kaže:
Ako je to jedina škola koja im funkcionira, onda je i zaslužuju, pak ti lijepo zaradi na svom znanju, a oni će svoje neznanje ovako ili onako platiti.
Kako sam studirao IT, od takve prakse sam odustao kada sam postao svjestan da cu fax zavrsiti i da mi ne treba nesto takvo u dosijeu, jer mi valja sutra naci posao u struci...
Ali tvrdim da ce veoma mali broj domacih kompanija, uputiti zahvalnicu ili dati poklon osobi koja im pomogne u tom pogledu. To je jos i super ako se desi, mnogi te cak i prijave za neovlasteni pristup jer "
od kud tebi pravo da nam trazis greske u sistemu?". (Znam, znam, znam da dozvolu za takvo nesto treba imati ukoliko ste white hat hacker, ali na neke stvari se slucajno naleti jer si mozda klijent te kompanije pa zelis da zastitis sebe kao i druge korisnike).
Onda se dovedes u situaciju gdje moras ici na sud i pokusati opravdati svoje aktivnosti zahvaljujuci kojima kompanija nije bila hakirana, ako ovo jednom prodjete vjerujte da vam drugi put nece pasti na pamet da budete dobronamjerni. #ZivioDarkWeb