PC slozenac - procjena
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PC slozenac - procjena

02.05.2022 | 17:58
Otkad su se prvi windowsi pojavili, za svaku iduću verziju se našao barem netko tko bi trebao biti IT znalac, a od kojeg sam slušao slične izjave.
  • Daddo
  • Posjetitelj
03.05.2022 | 13:13
Riba kaže:

Zasto "naravno"? Kako rekoh, ne bavim se puno time jer me se ne tice, pa je moguce da postoji neki opravdani razlog da ti se enkripcija ukljuci iako je prije nisi imao i to nije moguce sprijeciti kod upgradea sa 10 na 11 (?).

A sad da vas kompletno sokiram, meni ti Windowsi 11 uopce ne izgledaju lose. Mislim, daleko od 7mice, ali bolje od onog sto je doslo nakon nje.

Opravdani razlog je vezan uz "maksimalnu sigurnost" koja uključuje trenutak od pokretanja računala pritiskom na tipku za uključivanje (UEFI SECURE BOOT) do podizanja zadnjeg sistemskog servisa.

Preduvjet da bi računalo prošlo provjeru za nadogradnju s Windowsa 10 na 11 je da ima uključen u BIOS-u i UEFI i SecureBoot i TPM (ima alat Microsoftov koji se glupo zove PC Health Check i koji javlja da li je nadogradnja moguća nakon što ga preuzmeš i pokreneš).

Ako ne prođe, možeš registry hack upotrijebiti:

Microsoft recommends against installing Windows 11 on a device that does not meet the Windows 11 minimum system requirements. If you choose to install Windows 11 on a device that does not meet these requirements, and you acknowledge and understand the risks, you can create the following registry key values and bypass the check for TPM 2.0 (at least TPM 1.2 is required) and the CPU family and model.

Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup

Name: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU

Type: REG_DWORD

Value: 1

I to je to.

Izgled samog OS-a je meni nakaradan i nelogičan i nepopeglan i šaren ko Windows ME nekad, a navodno su Win 10 trebali biti zadnji i samo rolling upgradeovi ić na njih. No to naravno nije i neće biti slučaj.

Jako me zanima kako misle pratiti HCL-ove za HW proizvođača, jer većina komponenti nema potpisane drivere (što zbog toga što su škrti, što zbog činjenice da "međuverzije" istog MS OS-a su međusobno posvađane).

Nego, kakve to ima veze sa tvojim PC složencem i procjenom istog?
03.05.2022 | 14:03
Daddo kaže:
Izgled samog OS-a je meni nakaradan i nelogičan i nepopeglan i šaren ko Windows ME nekad, a navodno su Win 10 trebali biti zadnji i samo rolling upgradeovi ić na njih. No to naravno nije i neće biti slučaj.

Jako me zanima kako misle pratiti HCL-ove za HW proizvođača, jer većina komponenti nema potpisane drivere (što zbog toga što su škrti, što zbog činjenice da "međuverzije" istog MS OS-a su međusobno posvađane).

Nego, kakve to ima veze sa tvojim PC složencem i procjenom istog?

Pa slozenac vrti Windowse.

Malo pijemo kavu i cavrljamo a usput je prilika za nesto i nauciti.
  • Daddo
  • Posjetitelj
03.05.2022 | 15:05
7,10,11? Home, Pro, Enterprise?
03.05.2022 | 15:26
Preveliki se novac vrti da bi napravili ozbiljan rez i izbacili OS koji ne vuce nasljedje “od sroljeca sedmog”.
Masa progeama je jos uvijek po principu “plati jednom, koristi dozivotno”.
Pretplate su OK ako je trziste bogato.
03.05.2022 | 17:03
Daddo kaže:
7,10,11? Home, Pro, Enterprise?

11.
03.05.2022 | 17:04
jura22 kaže:
Preveliki se novac vrti da bi napravili ozbiljan rez i izbacili OS koji ne vuce nasljedje “od sroljeca sedmog”.
Masa progeama je jos uvijek po principu “plati jednom, koristi dozivotno”.

Negdje sam procitao sjajan komentar da se sa Windowsima o osnovi kupuje win32/win64 kompatibilnost, i to je jedino sto ih prodaje.
03.05.2022 | 17:22
Prije bi bile krekirane igre koje klinci kupuju masovno.
Vjerojatno je zaslužan i vrlo jeftini hardver. Svojevremeno su se takmičili proizvođači koji će napraviti što jeftiniji i bolji PC. Jedan normalan PC '95 koštao je 2.500-3.000DEM komplet s monitorom (1.857,00-2.228,00€ u današnje vrijeme s uračunatom inflacijum). Danas znamo što se za 16.700,00kn da kupiti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 38 minuta
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO