29.03.2023 | 19:28
Uskoro su uskršnji praznici u školi, a nama je to prilika za obiteljsko putovanje. Ove godine letimo u Barcelonu, iz Venecije, a onda imamo ideju dan prije "odraditi" jednodnevni izlet u Veneciju.
Znači, plan je krenuti ujutro oko 7 iz Rijeke, imamo cca 3,5h puta do Lido di Jesolo, tamo ostaviti auto parkiran i vaporettom br. 14 do Rive dei Schiavoni. Cjelodnevno tumaranje Venecijom, u večernjim satima povratak istim vaporettom i vožnja (cca 1h lokalnim cestama) do noćenja u Trevisu. Drugi dan oko 9, nakon doručka, vožnja do Marco Polo aerodroma i put do Barcelone.
Pitanja za iskusne:
1. ima li neka bolja/sigurnija kombinacija za ulazak u Veneciju, uzevši u obzir rizik od provale u auto i cijenu cjelodnevnog parkinga? Parking na Tronchettu je ono očito, mainstream rješenje, ali (a) cijena, (b) rizik provale i (c) pitanje koliku gužvu možemo očekivati (tj. koliko ćemo vremena izgubiti tražeći parking, nakon kojeg ćemo i dalje biti na "krivoj" strani grada) me od toga odvraća. Griješim li? Postoji li neka treća opcija?
2. aerodromski parking na Marco Polo aerodromu, prema informacijama koje imam, također nije baš siguran što se provala tiče, a cijena mu je vrlo visoka. Znam da ima "3rd party" parking usluga u blizini oko aerodroma, s vlastitim shuttle prijevozom do aerodroma i natrag pa me zanima ima li netko (pozitivna ili negativna) iskustva s nekima od njih?
3. možda nam netko može preporučiti neko pristojno mjesto za ručak u Veneciji? Zanima nas najobičnija talijanska kuhinja - pašta s umakom. Ne očekujem da bude jeftino, samo da bude pristojne kvalitete i prilagođeno Talijanima (ne Amerikancima ili Nijemcima
).