27.05.2023 | 19:54
Odnedavno imamo 100Mb/s simetričnu internetsku vezu preko optike pa nam je streaming realna opcija (za razliku od ranije). Do sad (i još uvijek, trenutno) koristimo Evo TV jer je, za razliku od ostalih opcija prijem preko DVB-T radio-difuzije što nam je bilo bitno (a sad više nije). Nismo nešto ludo zadovoljni, i što dalje, to sve manje (ukidaju kanale koji su nam bili najdraži, uvode neke bezvezne zamjenske...).
Uglavnom, ne vidim da su ove sve druge "TV" usluge u ponudi išta bitno bolje (A1, Iskon, MaxTV...), a i rekao bih da nam nisu ni zanimljive. Više razmišljam u smjeru jednog-dva streaming servisa.
Ono što smo do sad imali prilike koristiti je (ne prečesto i ne previše) - Netflix. Meni je to pušiona. Serije me (i općenito) ne zanimaju, naročito ne američke, koje se razvlače desecima sezona, dok se ne pretvori u potpunu splačinu. Izbor filmova je trećerazredan. Jedne večeri sam se baš bio zainatio pronaći makar jedan točno određeni film kojeg bih želio pogledati. Novi, stari, nije bitno, nije bio bitan ni žanr, ali da probam naći barem jedan konkretan film kojeg sam se JA sjetio da ga želim pogledati (a ne da mi ga Netflix podmeće) i nisam uspio naći - nijedan jedini, u više od 20 pokušaja. Starija kći (maturantica) je jedno vrijeme popratila po nekoliko sezona od nekoliko serija i onda je i ona potpuno izgubila interes jer je (naravno) shvatila da ni u jednoj seriji nije bitna kvaliteta, nego mužnja unedogled.
Također, jedno vrijeme sam plaćao pretplatu na Curiosity Stream. Ima solidnih dokumentaraca, ali, eto, taman toliko da ih, svojim neredovitim ritmom, sve pogledam u malo više od godinu dana, a ostali su napravljeni na youtuberski način, napuhavanjem minutaže beskonačnim ponavljanjem istih rečenica i stvaranjem neke isprazne "napetosti" ("A što su znanstvenici zapravo otkrili, hoće li stoljetna tajna potonulog broda napokon biti otkrivena...?" i slične bullshit rečenice i scene). Jbg.
Pogledao sam i Disney + kad su počeli lupati na sva zvona da je dostupan u Hrvatskoj i nešto me nisu zainteresirali. Marvel me ne zanima, Star Wars priča se isto pretvorila u mužnju... meh...
Cijena nije nužno bitna (ali nisam spreman plaćati za nešto što nam ne vrijedi). Zanima me što tko ovdje koristi, zašto, koliko ste zadovoljni i, na kraju, koliko to plaćate?
Od svega što se nudi kao "redovno" dostupno u Hrvatskoj, jedino što me je zainteresiralo (nisam još probao) je Moviemix. Koristi li ga netko neko dulje vrijeme?