Streaming servisi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Streaming servisi

27.05.2023 | 19:54
Odnedavno imamo 100Mb/s simetričnu internetsku vezu preko optike pa nam je streaming realna opcija (za razliku od ranije). Do sad (i još uvijek, trenutno) koristimo Evo TV jer je, za razliku od ostalih opcija prijem preko DVB-T radio-difuzije što nam je bilo bitno (a sad više nije). Nismo nešto ludo zadovoljni, i što dalje, to sve manje (ukidaju kanale koji su nam bili najdraži, uvode neke bezvezne zamjenske...).

Uglavnom, ne vidim da su ove sve druge "TV" usluge u ponudi išta bitno bolje (A1, Iskon, MaxTV...), a i rekao bih da nam nisu ni zanimljive. Više razmišljam u smjeru jednog-dva streaming servisa.

Ono što smo do sad imali prilike koristiti je (ne prečesto i ne previše) - Netflix. Meni je to pušiona. Serije me (i općenito) ne zanimaju, naročito ne američke, koje se razvlače desecima sezona, dok se ne pretvori u potpunu splačinu. Izbor filmova je trećerazredan. Jedne večeri sam se baš bio zainatio pronaći makar jedan točno određeni film kojeg bih želio pogledati. Novi, stari, nije bitno, nije bio bitan ni žanr, ali da probam naći barem jedan konkretan film kojeg sam se JA sjetio da ga želim pogledati (a ne da mi ga Netflix podmeće) i nisam uspio naći - nijedan jedini, u više od 20 pokušaja. Starija kći (maturantica) je jedno vrijeme popratila po nekoliko sezona od nekoliko serija i onda je i ona potpuno izgubila interes jer je (naravno) shvatila da ni u jednoj seriji nije bitna kvaliteta, nego mužnja unedogled.

Također, jedno vrijeme sam plaćao pretplatu na Curiosity Stream. Ima solidnih dokumentaraca, ali, eto, taman toliko da ih, svojim neredovitim ritmom, sve pogledam u malo više od godinu dana, a ostali su napravljeni na youtuberski način, napuhavanjem minutaže beskonačnim ponavljanjem istih rečenica i stvaranjem neke isprazne "napetosti" ("A što su znanstvenici zapravo otkrili, hoće li stoljetna tajna potonulog broda napokon biti otkrivena...?" i slične bullshit rečenice i scene). Jbg.

Pogledao sam i Disney + kad su počeli lupati na sva zvona da je dostupan u Hrvatskoj i nešto me nisu zainteresirali. Marvel me ne zanima, Star Wars priča se isto pretvorila u mužnju... meh...

Cijena nije nužno bitna (ali nisam spreman plaćati za nešto što nam ne vrijedi). Zanima me što tko ovdje koristi, zašto, koliko ste zadovoljni i, na kraju, koliko to plaćate?

Od svega što se nudi kao "redovno" dostupno u Hrvatskoj, jedino što me je zainteresiralo (nisam još probao) je Moviemix. Koristi li ga netko neko dulje vrijeme?
27.05.2023 | 20:50
Ja osobno placam/koristim slijedece servise:

1. YouTube Premium - njega bih se zadnjeg odrekao. Uz pretplatu imam i YT muzicku aplikaciju, idealno za auto uz Apple CarPlay. Mislim 10e

2. Netflix - Kcerka tinejdzerka. Ja to rijetko gledam. - 10e valjda

3. Spotify - Isti razlog kao pod 2. - 6-7e

4. HBO Max - Ja dao prijatelju Netflix, on meni ovo. Jako rijetko gledam, ali velika je kolekcija svega. Mogu ti dati login da probas. Mislim da kosta 7-8e

5. EON - Mama ima Telemach TV i kabelsku, pa ja koristim njenu aplikaciju za Smart TV jer u mom kvartu ih nema :/ Primaran izvor TV programa.

6. CuriosityStream - Pretplata na cekanju. Ne gledam iskljucivo radi srozavanja kvalitete sadrzaja. Inace su mi bili odlicni do prije par godina.

7. Apple TV+ - Pretplata na cekanju, dok ne dodaju hrvatske titlove.

8. SkillShare - Mislim $9-10. Kupio godisnju na nekom popustu. Mozda je i istekla

9. Plex - Lokalni server. Dio sadrzaja mi azurira jedan prijatelj kojem se nije mrsko zezati oko downloadiranja istog. Uploada direktno u moj NAS, pa i tu nekada ponesto pogledamo...
27.05.2023 | 22:04
Hvala ti na ponudi za HBO, imaju svi oni besplatni probni period, ali ja nemam vremena istraživati svaki iznova pa pitam za iskustva.
28.05.2023 | 06:58
I kad ja sad javno priznam da nemam NIŠTA od svega, uključujući čak ni MaxTV (i sve njegove derivacije drugih providera) smijat ćete mi se, jamačno....
Radije šarafim, kosim travu itd.... Sori, Emile, nije konstruktivan doprinos temi, samo sam se javio...
28.05.2023 | 08:35
Živiš sam?
28.05.2023 | 08:52
Imam HBO Max, Netflix i Disney+
HBO Max imam za 4,66€, Netflix 7,99€ i Disney+ 7,99€.
Jos placam Music od Applea za 9,29€.
Najkvalitetnije nidi Disney ali je zanr rakav kakav je. Netflix i HBO su pudjednaki.
28.05.2023 | 09:50
Ja sam u ovoj temi u "ilegali", pa neću predlagati.

Plaćam legalno Spotify jer sadrži sve što pokriva moje interese po pitanju glazbe. Hrvatski legalni family account.(imam još i family Tidal HiFi Plus)

Sa serijama i filmovima (pa i TV programima( je potpuno drugačija slika. Kad bi sve bilo dostupno na jednome mjestu (kao npr glazba na spotifyu), sigurno bih isto legalno plaćao pretplatu. Ovako, jednostavno to ne želim.
Ali to sad već spada u odnos prema kapitalizmu, pa neću trovati ovu temu...
No, kao odgovor što koristim; YT Premium, NBA, F1, 2 IPTV servisa sa svim mogućim TV kanalima, torrent i Real Debrid za serije i filmove...
28.05.2023 | 10:59
Pitanje je samo tko ima vremena konzumirati sve te sadržaje? Došlo je do prezasićenja svega, glazbe, filmova i serija. Ostajem na onom "starom" što imam, to gledam i slušam. Vjerovali ili ne, klasičnih par TV programa su mi dovoljni.

@ Djuro genijalac - isto radije "prčkam" oko kuće, na zraku. Malo na vrtu, malo kosim, uređujem dvorište, pomalo radim s drvom. Idem u šetnje, u šumu…
28.05.2023 | 11:03
Platio sam doživotnu Plex pretplatu i tamo im svega, ali uglavnom to nitko ne gleda jer nisu A naslovi. Tako da taj dio ne mogu preporučiti - u tom streaming smislu, a pretplatu sam platio više kao podršku programerima koji su napravili toliko dobar softver.

Real-time TV kod nas u obitelji ne gleda nitko, možda kada je neko veliko događanje (npr. olimpijada) i tu imamo onaj neki default vulgaris A1 paket kanala. Sve ostalo se vrti putem Plexa iz privatne mediateke koju ja ručno punim na razne načine i većinom samo po nečijoj dobroj preporuci. To nije jako praktično i traži vremena i entuzijazma, ali zato to uvijek bude kvalitetan sadržaj.
28.05.2023 | 11:06
Hehe, cuveni "razni nacini".

Nazalost razni nacini i postoje uglavnom zato jer su svi ti streaming servisi falicni. Ja sam na Plexu doduse nasao dobrog sadrzaja, ali ja volim stariju produkciju.
28.05.2023 | 12:57
Osobno od pretlata imam samo TIDAL koji je vezan za jedan od mojih Plex servera. S obirom da sam dosta "picky" po pitanju contenta, a i ne volim kada mi netko ustrati sadržaj nakon nekog vremena na nekom streaming servisu, ja sam "sam svoj majstor".

Iako sve ostalo dobavljam legalno (software, hw itd..), streaming definitivno nije jedno od toga. Korijene svega toga vuće naravno činjenica da streaming na nekom bjednom DSLu nije ba bila opcija kada ti net zatreba za još nešto, a ukućani rokaju po netu povrh svega.

S toga, usenet, privatni Plex server(i) i to je za mene pravi on-deman koji me zadovljava. Ne želim ni približno trošiti vrijeme i gledati što je "in". Ako imam pola sata vremena hoću sjest, stavit play i rokam točno ono što me zanima. Život je prekratak da se bavim sa višestrukim streaming platformama.

Što se contenta tiče, serije su mi broj 1, filmovi su u zadnje desetljeće grozni i svakih 15 je meni možda ok. Dodatno volim film pogledati u komadu, ali opet tko ima toliko vremena? Zato i serije imaju primarno mjesto.

Uglavnom, da. Piratizira se 100/h, nema smisla to drugačije prezentirati, ali ne podupirem ga niti opravdavam, samo kažem što realno funkcionira za moje potrebe.

Idem sada Prehistoric Planet S02 dalje gledat. 4K ftw!
28.05.2023 | 13:00
Prije cca godinu i pol dana proveo sam par mjeseci na selu i dogodilo mi se stanje dokolice. Frendica mi je dala pass za Netflix, pa sam krenuo konzumirati taj sadržaj.
Nakon možda dva tjedna sam je pitao jel ima možda pass za HBO jer sam pregledao cijeli Netflix Nije skužila šalu i zbilja mi poslala i pass za HBO. Dakle, ista priča kao i sa Netflixom. Par dana i gotovo.
Osobno mi pretplata ne bi odgovarala ni na jednom servisu. Eventualno bi mi pay-per-view imao smisla, ali za takve situacije se snađem na "razne načine"

Dakako, u tvom slučaju je znakovito pitanje Djuri "Živiš sam?"
Na žalost, nemam odgovor na pitanje kako zadovoljiti obiteljske potrebe streaming servisa.

Za ovaj Moviemix prvi put čujem, ali letimičnim pregledom sadržaja mi se nije učinio zanimljivim. Par boljih naslova koje sam možda i više puta pogledao i to je to. Poslije par dana bi postao obsoletan kao i Netflix i HBO.

EDIT: Od Netflixovog sadržaja mi je "Damin gambit" zbilja sjeo k'o budali šamar. Odlična mini serija.
28.05.2023 | 16:20
Pitanje; kako u HR kupiti pjesme ili albume preko Apple Store?! Znači, kupiti za stalan posjed.
28.05.2023 | 19:57
drpongrac23 kaže:
Pitanje; kako u HR kupiti pjesme ili albume preko Apple Store?! Znači, kupiti za stalan posjed.

Nikako. Prodaju glazbe u Hrvatsku Apple nikada nije uspio izvesti! Postoje razne teorije zašto!
28.05.2023 | 20:52
Nema teorija, pohlepa je bila problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 41 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO