12.07.2023 | 11:39
Ja koristim Revolut, jer je (pored Monese-a) to u datom momentu bila jedina od dviju opcija za korištenje Apple pay-a tj. plaćanja mobitelom (i satom).
Stvari funkcioniraju dosta jednostavno.
Registriraš se, odbereš jednu od tri različita modela (jedan je besplatan, druga dva se plaćaju na mjesečnoj bazi), pričekaš dok dobiješ fizičku karticu na kućnu adresu, registriraš je u Wallet na mobitelu i/ili satu, i to je to.
Novce na Revolut dodavaš preko same aplikacije, gdje ubaciš podatke o debitnoj kartici soje banke, odrediš iznos koji treba uplatiti, i to je sva mudrost.
Ne znam kako je sa "top-up-om" (top-up je naziv za uplatu novaca na Revolut račun sa tvoje kartice) u BiH, ali ovdje kod na domicilne banke tu transakciju tretiraju kao da si na bankomatu banke podigao gotovinu, dakle nema nikakvih troškova, naknada, taksi, troškova konverzije i sl. Svakako provjeri na Revolut-ovim stranicama ako se odlučiš za njih.
Pored ovoga imaš i neograničeni broj virtualnih kartica, koje koristiš za plaćanje preko interneta. Zove se virtualna jer nema svoj fizički pandan, i koristi se jednokratno, tj. kada obaviš transakciju sa podacima na toj kartici, ona prestane postojati, i čak i ako ti je netko uspio ukrasti podatke o karici ('man in the middle' napad) ne može ih iskoristiti da na pravi još jednu transakciju. A ti za iduće plaćanje preko neta, opet generiraš novu virtualnu karticu sa drugim podacima.
Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj, a znam da na forumu ima još korisnika Reovlut-a pa se možda i oni priključe.