IRC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

IRC

04.01.2009 | 23:34
Ne znam je li dobro mjesto ali da prenesem:
Otvoren je kanal #mackorisnik.com na quakenetu pa koga zanima ...
05.01.2009 | 11:05
I kanal je naravno prazan
05.01.2009 | 13:16
Baš sam htio reći da je IRC bio strašno fora devedesetih, ali da je danas jednostavno tehnološki prevaziđen. U vrijeme kada se u konekcije bile 33.6 kbps gomila ljudi je visila na newsima i "ircala", ali danas kada gotovo svatko ima flat ADSL, ljudima su privlačnije bogatije web forme. Danas je vrijeme Fejsa, Tvitera, Linkedina - ili usko specijaliziranih webova poput MacKorisnika i Jabučnjaka. Uostalom, što je Vikalica na Jabučnjaku nego naš mali IRC kanal?

Prije smo na Jabučnjaku imali i mjesto koje se zvalo "Ispod krošnje" koje bilo nešto kao Vikalica Pro! Ipak, sada je ugašeno jer je bilo toliko opušteno da bi izgubilo smisao i u crnogorskim vicevima! Problem je bio što nije bilo ljudima "pod nosom" kao Vikalica.
05.01.2009 | 15:12

kada sam sinoc procitala ovaj thread prvo sto mi je palo na pamet je bilo" OMG IRC, da li to jos itko koristi, its so '90s " ali nisam htjle biti zlocesta

sad vidim da ima i drugih koji tako razmisljaju
05.01.2009 | 20:04
Aaaaargh!!! Ne dirajte mi IRC!!! Nakon Archiea, Gophera i Veronica-e, IRC i Usenet su bili totalni komunikacijski šok. To su moje najljepše uspomene iz pionirskih godina Interneta.

Uostalom, nisam primjetio da ste bili tako blazirani u Peek & Pokeu, okruženi "so 80s" računalima...

(For the record: naravno, slažem se s vama, IRC i news definitivno nisu više žarište internetske komunikacije, ali i dalje imaju svoju vjernu publiku, iako ja nisam dio nje. )
05.01.2009 | 20:39
molim lijepo da mi netko laički reče šta je to IRC
05.01.2009 | 21:19
Skraćenica od Internet Relayed Chat. Wikipedia ima prilično detaljan članak na temu IRC-a, no tebi će vjerojatno biti dovoljno ovo:

Internet Relay Chat (IRC) is a form of real-time Internet chat or synchronous conferencing. It is mainly designed for group communication in discussion forums called channels, but also allows one-to-one communication via private message, as well as chat and data transfers via Direct Client-to-Client.

IRC was created by Jarkko Oikarinen in late August 1988 to replace a program called MUT (MultiUser talk) on a BBS called OuluBox in Finland. Oikarinen found inspiration in a chat system known as Bitnet Relay, which operated on the BITNET.[citation needed]

IRC was used to report on the Soviet coup attempt of 1991 throughout a media blackout.[1] It was previously used in a similar fashion during the Iraqi invasion. Logs of these events, and other events, are kept in the ibiblio archive.[2]

Dakle, to je preteča današnjih iChat-a, Skypea, ICQ-a, MSN-a i sl, ali, naravno, isključivo u formi tekstualne komunikacije.

Radilo se po posebnom protokolu i posebnim klijentskim programima. Scena postoji i dan-danas, ali je, u odnosu na gužvu koja je vladala na IRC kanalima sredinom devedesetih, danas to već prilično pust dio cyber-svijeta...
05.01.2009 | 23:18
Svojevremeno samo imali briljantnu ideju dignuti iChat "Jabucnjak kanal"...to je cak i radilo no bilo je nekih nestabilnosti a iskreno, treba li nam ista vise od vikalice? Ja barem nemam vise vremena a ni volje da dokolicarska cavrljanja. Kao sto mi je nekad Internet bio zanimljiva novotarija, sad je to sank.
Ili WoW nekima...
05.01.2009 | 23:31
Nisam shvatio - da li ti je sada šank zanimljiva novotarija, ili ti je Internet sada šank, ili...?
06.01.2009 | 01:27
To mi je 'social networking'.
06.01.2009 | 08:51
Aaaaa, šank kao social networking sredstvo? Nije li to "so 80s"?
06.01.2009 | 10:18
Ma i starije. Sjeti se žnidaršića i diskusije o Abesiniji
06.01.2009 | 14:06
Imaš pravo. Dakle, to je "so 1900s"
06.01.2009 | 18:00
ma neeee...sank je bezvremenski
06.01.2009 | 20:57
Evo taman sam se malo prije disconnectao s njega, i potvrdjujem!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Riba, VanjusOS, Anonimci (650)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO