Sta mislite o Dropboxu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sta mislite o Dropboxu?

25.03.2009 | 21:24
Ekipa naisao sam slucajno na ovaj servis Dropbox, www.getdropbox.com/

Cini mi se zanimljivo, to je u biti sve ono sto je Apple trebao (mozda i namjeravao) implementirati, ali nije...

Tako barem pise ovaj lik ovdje:

Dropbox is everything you would want iDisk to be and more. It’s fast, powerful, simple to use, and as the Dropbox sites says “Works like you do”. The first thing you do is go to www.getdropbox.com and download the Dropbox application. Setup a Dropbox account (free for 2 Gigs) and you’re in business. It really is that simple. Dropbox creates a special folder on your system and anything you drop to this folder gets synced to your Dropbox. It is encrypted with AES-256 so prying eyes are out of luck. Your Dropbox is always available on your Mac even when you are not connected to the internet and its contents are available to your from any web browser when you are away.

But wait, there’s more…

Download and install Dropbox on a second Mac and you have instant syncing at your fingertips. For example, I recently moved my 1Password, TextExpander, and LittleSnapper data files to my Dropbox. I did the same thing on the laptop and any changes I make to data on either Mac gets propagated to the the Dropbox and other Mac. This happens nearly instantaneously with no scheduled syncs needed.

Even more… Did I mention Dropbox kicks ass?

Dropbox even does version histories so if you accidentally delete a file on your Dropbox you can use its “virtual time machine” via the web interface to restore them as needed. You can also set up public folders to share with your friends and family or share files to everyone.

Dropbox is so fast and simple you’ll be scratching your head wondering why Apple’s offering is so bad in comparison. “It just works!” is 100% correct. I highly recommend it. If you need more than 2 gigabytes of storage you can upgrade to 50 gigabytes of storage for $9.99 a month.
26.03.2009 | 00:04
kul! isprobat ću!

+1
  • FraGile
  • Posjetitelj
26.03.2009 | 10:18
Ja ga koristim duže vrijeme. Uredno radi, mounta se kao i bilo koji drugi disk te se pojavljuje u Finderu tj. u Save dijalogu.
Besplatan je, nudi 2 Gb prostora za pohranu.
Kako imam i linux stroj te nekoliko računala kod kuće i na poslu to mi je najbolji način za razmjenu i prijenos datoteka.
Problem je brzina (!) uploada preko ADSL-a. Naime, ne bih to zvao brzinom.
Paranoičnima može problem predstavljati i sumnja da netko može doći do sadržaja njihovih datoteka, no mene to ne brine.
Ostalo - sve pet!
26.03.2009 | 10:35
FraGile je napisao:
Paranoičnima može problem predstavljati i sumnja da netko može doći do sadržaja njihovih datoteka

Krivo - ne trebaš biti paranoičan i nemaš što sumnjati da netko može doći do sadržaja tvojih datoteka - to je gola činjenica i nepobitna sigurnost. Ako ništa drugo - svaki takav servis mora omogućiti pristup svim datotekama istražnim organima zemlje u kojoj rade (radi utaje poreza, pedofilije ili nečeg trećeg).

Paranoja je manija gonjenja (mislim da sam već o tome pisao ovdje). Ne moraš patiti od manije gonjenja - dovoljno je da si jednom imao iskustvo gdje je netko zloupotrijebio pristup tvojim podacima pa da postaneš razložno oprezan jer netko zlonamjeran može s krajnjom lakoćom doći do sadržaja tvojih dokumenata.
26.03.2009 | 10:53
Ja ga koristim vec dosta dugo i stvarno nemam zamjerki!
  • FraGile
  • Posjetitelj
26.03.2009 | 11:52
smayoo je napisao:
FraGile je napisao:
Paranoičnima može problem predstavljati i sumnja da netko može doći do sadržaja njihovih datoteka

Krivo - ne trebaš biti paranoičan i nemaš što sumnjati da netko može doći do sadržaja tvojih datoteka - to je gola činjenica i nepobitna sigurnost. Ako ništa drugo - svaki takav servis mora omogućiti pristup svim datotekama istražnim organima zemlje u kojoj rade (radi utaje poreza, pedofilije ili nečeg trećeg).

Onaj tko je htio razumjeti što sam mislio reći - razumio je!
Osobno, "problem" privatnosti tj. čitanja sadržaja datoteka uopće me ne zabrinjava te dropbox bezbrižno koristim.
Ionako mislim da se već samim korištenjem interneta možemo pozdraviti sa privatnošću te da raznorazni algoritmi za enkripciju daju samo privid zaštite sadržaja. Ako netko baš hoće pročitati sadržaj datoteka - na razne načine to može i učiniti.
26.03.2009 | 14:20
To je svakako istina. Isto tako, onaj tko ti baš hoće provaliti u kuću i pokrasti je, to i može. I onaj tko ti baš hoće ukrasti auto, to i može. Da li zato ostavljaš kuću i auto otključane ili čak širom otvorene? Onaj tko ti baš hoće pokrasti novac s računa, također to i može. Da li ćeš zato svoju karticu ostavljati zataknutu kod omiljenog bankomata, s PINom napisanim na nju?
26.03.2009 | 22:07
smayoo je napisao:
Paranoja je manija gonjenja...

nije istina!

paranoja je par nojeva (2 noja)

i paranoja je kada jako zagriješ noja pa iz njega ide para!

02.10.2009 | 10:54
drlovrić@...

...jel se dropbox pokazao dobar ?

...evo za šta meni treba: ... fajlove od oko 100-200 mb, treban slat kolegi ( koji ima PC ) i isto tako od njega uzimat slicne fajlove. Do sada ( ima sigurno nekoliko godina), te transakcije obavljamo preko "soulseeka".

...da li se dropbox može nazvati boljim rješenjem ?

kakva je brzina uploada i downloada ?

Kako to funkcionira?,..... instaliramo oboje dropbox i on sa mojim dopuštenjem ( šifrom ) ulazi u datoteke i uzima fajlove koji su mu potrebni, i ostavlja fajlove za mene, jel tako nekako ?
02.10.2009 | 11:51
_RUS_ je napisao:
drlovrić@...

...jel se dropbox pokazao dobar ?

...evo za šta meni treba: ... fajlove od oko 100-200 mb, treban slat kolegi ( koji ima PC ) i isto tako od njega uzimat slicne fajlove. Do sada ( ima sigurno nekoliko godina), te transakcije obavljamo preko "soulseeka".

...da li se dropbox može nazvati boljim rješenjem ?

kakva je brzina uploada i downloada ?

Kako to funkcionira?,..... instaliramo oboje dropbox i on sa mojim dopuštenjem ( šifrom ) ulazi u datoteke i uzima fajlove koji su mu potrebni, i ostavlja fajlove za mene, jel tako nekako ?

Najveći je problem brzina tj. sporost uploada koji ovisi o tvom davatelju usluga pristupa internetu.

Razmjena datoteka je vrlo jednostavna. Postoji folder "za razmjenu datoteka" imena Public i u njega trpaš datoteke koje želiš dati kolegi. Zatim "Simply right click (or control click) on a file, click the Dropbox submenu, and then click 'Copy public link."
31.05.2010 | 15:19
Dropboxicari jedno pitanjce
File koji se nalazi na Dropboxu tj. na njihovim serverima je negdje i na lokalnom stroju u cacheu? Da li se ti fileovi backupiraju sa Time Machineom? Imam jednu tablicu u Numbersima koja mi mora biti dostupna na 3 stroja i logicno rjesenje mi je Dropbox ali me je frka sto ako njima pukne server, dogodi se neka greska ili sta ja znam i ode moj file u pm. Jel se mogu ubit u tom slucaju ili cu moci izvaditi kopiju iz TimeMachinea najnormalnije kao da se radilo o lokalnom fileu?
31.05.2010 | 17:30
Ako je file izsihnroniziran onda imaš lokalnu kopiju na svakom stroju. Ja sam ga tek nedavno počeo koristiti i super je. On u osnovi sinhronizira tvoj lokalni folder sa njihovim serverom, tj. sve što nije na serveru a nalazi se u lokalno folderu biti će poslano na server i obratno - sve što ej na serveru a nije u lokalnom folderu biti će poslano k tebi.
31.05.2010 | 17:39
OK, tako nekako sam i ja mislio ali provjeravam posto mi je za ovo sad bitno. Ja koristim dropbox vec jako dugo i stvarno si vise ne mogu zamisliti rad na kompu bez njega ali do sada nisam gore imao nista jako vazno tako da nisam ni razmisljao sto se dogadja ako nesto pukne s njihove strane.
31.05.2010 | 19:32
nema straha. čak i ako se izbriše nešto i zatim se to "brisanje" sync-a na svim lokacijama, i dalje se može unutar 30 dana napraviti restore putem web sučelja. Ovo govori da Drop ima failover recovery nekakav i mislim da nema mjesta strahu od gubitaka

kada se prijaviš putem weba i kreneš pregledavat svoje datoteke, iznad popisa nalazi se 4 opcije (upload, create folder, SHOW DELETED FILES...) dakle pretpostavljam da ako to imaju kao opciju onda sigurno imaju i kopije svih podataka koji su "živi" kako bi se mogao napraviti restore.
31.05.2010 | 19:43
Treba spomenuti i opciju da na web sucelju mozes vidjeti kad se koji stroj sincao. Moj mbp je ukraden 15.05. ali jos se nije sincao. Sve podatke sam maknuo lokalno pa cekam. Bas me zanima kako bi (ce) policija reagirati na IP podatke???
31.05.2010 | 21:47
Ne pada ti napamet da lopov nije odmah spojio tvoj laptop na net, nego možda napravio clean install OS-a?

Doduše čini se kao neloša metoda protiv glupavih lopova.

komentari??
bok!
02.06.2010 | 12:44
koristim ga oko 6mj. mogu reci sve najbolje o aplikaciju, pogotovo ako se korisi i iphone aplikacija. sve je na dlanu...
02.06.2010 | 18:19
Možeš li ukratko opisati čemu služi na iPhonu. Iz aplikacija se pretpostavljam ne može koristiti, jedino onda za slike? Ili ima nešto drugo?
02.06.2010 | 19:28
Zbog ovih naših ADSL upload brzina, meni je Dropbox skoro pa beskoristan.
02.06.2010 | 21:19
da, ADSL upload brzine su komatozne, ali dropbox je jednostavno sjajan....
03.06.2010 | 14:53
je Dropbox je meni odličan...
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.06.2010 | 16:31
Meni bas zbog nasih losih uploud brzina, dropbox predstavlja veliku prednost u odnosu na druge stvari kaj sam probao.. automatski resume.. narihtas brzinu uplouda koju oces.. (nocu na mx kad se ne koristi net) pa se onda kad tad uplouda..

iphone aplikacija nudi mogucnost pregledavanja fajlova koji su nativno podrzani na telefonu.. ali i slanje linkova za skidanje uploudanih fajlova putem mejla.. što se pokazalo u nekoliko situacija jako korisno..
04.06.2010 | 10:21
Dropbox koristim odnedavno. Ali, imam u njemu rukopis jedne knjige s ilustracijama u boji, velike rezolucije za štampu, ukupno 81 MB. Ljudi kojima pošaljem link da ga skinu mi javljaju da skinu samo prvu stranu, a da ostalo ne mogu. U čemu je problem?
04.06.2010 | 12:28
U Dropboxu sigurno nije. Bit će da je problem u formatu datoteke ili načinu snimanja iz aplikacije koju koristiš?
04.06.2010 | 14:38
Datotrka je PDF, snimljena iz InDesigna CS 3. Press Quality.

U Dropboxu sigurno nije. Bit će da je problem u formatu datoteke ili načinu snimanja iz aplikacije koju koristiš?
04.06.2010 | 22:25
Za to nisam stručnjak, ima ovdje netko tko će ti moći i bolje pomoći. Meni pada na pamet samo trivijalna stvar - da nisi slučajno i snimio samo prvu stranicu? Mislim, ako je to Press Quality, a na naslovnici ti je nešto grafički zahtjevno, lako bi moglo biti da ti samo ta jedna stranica uzima 81 MB, zar ne?
04.06.2010 | 22:35
Da, rukopis ima naslovnu stranu, kao i ostale ilustracije u boji, a svaka od njih je rezolucije 300 dpi.Snimio sam dobro (nije mi prvi put), a da provjerim ovu sumnju, sam sam ponovo skinuo cijelu datoteku preko linka koji sam poslao i dobio je cjelokupnu. Možda ovi u izdavačkoj kući imaju neki spor pristup internetu, pa zato nisu mogli skinuti rukopis.Ili ima neka druga caka.

Za to nisam stručnjak, ima ovdje netko tko će ti moći i bolje pomoći. Meni pada na pamet samo trivijalna stvar - da nisi slučajno i snimio samo prvu stranicu? Mislim, ako je to Press Quality, a na naslovnici ti je nešto grafički zahtjevno, lako bi moglo biti da ti samo ta jedna stranica uzima 81 MB, zar ne?
05.06.2010 | 09:41
Jesi možda to metnuo kao folder? Probaj cijeli folder zipati da dropbox logički radi samo s jednim fajlom. Kad sam ja slal puno fotki, uvijek zipam folder, iako to ne donosi nikakvo smanjenje količine podataka za prijenos, nego samo zato da dropbox skrbi samo o jednom fajlu
A i onom koji to treba skinuti je lakše...
06.06.2010 | 14:32
da se vratimo na temu...
dropbox je SJAJAN. taman ono što mi je trebalo.
imam ga nekih tjedan dana i neznam kak bi bez njega više.
mislimm da brzine uploada nisu pre veliki problem budući da što god radili u dropboxu on to automatski sync-a odma... osim toga, ko nema iDisk, nezna kaj je to sporo.
ja inače radim sa velikim fajlovima (50-200Mb) no upravo radi toga, dropbox mi je postao "working directory" pa kako radim i snimam, tako mi on stvari sync-a. neki puta ne gasim komp u studiju jer on još uploada kad odlazim ali, dok dođem doma ili negdje drugdje - već je sve gore i čeka. sjajno. stvarno sjajno. čak razmišljam o 50GB jer mislim da je to nula love za prednosti koje nudi a moglo bi mi zatrebati. ukoliko se pokaže da je glasina da bi mobile.me mogao s jednim dijelom usluga mogao prijeći u besplatno (pretpostavljam sve osim prostora na iDisc-u) točna, gasim na njemu sve osim sync-anja aplikacija i maila a za diskovni prostor koristim dropbox.

i hvala autoru posta, da to nisam usput vidio, ne bi ni znao sa dropbox.
06.06.2010 | 15:02
Pretpostavljam da nemate problema sa skidanjem PDF formata. Poslao sam link (Open Dropbox Folder > Public > Dropbox > Copi Public Link) izdavačkoj kući, a oni su mi javli da ne mogu da skinu datotetku, nego samo prvu stranu, naslovnu s ilustracijom.U čemu je kvaka? Ja istu datoteku skinem bez problema.

da se vratimo na temu...
dropbox je SJAJAN. taman ono što mi je trebalo.
imam ga nekih tjedan dana i neznam kak bi bez njega više.
mislimm da brzine uploada nisu pre veliki problem budući da što god radili u dropboxu on to automatski sync-a odma... osim toga, ko nema iDisk, nezna kaj je to sporo.
ja inače radim sa velikim fajlovima (50-200Mb) no upravo radi toga, dropbox mi je postao "working directory" pa kako radim i snimam, tako mi on stvari sync-a. neki puta ne gasim komp u studiju jer on još uploada kad odlazim ali, dok dođem doma ili negdje drugdje - već je sve gore i čeka. sjajno. stvarno sjajno. čak razmišljam o 50GB jer mislim da je to nula love za prednosti koje nudi a moglo bi mi zatrebati. ukoliko se pokaže da je glasina da bi mobile.me mogao s jednim dijelom usluga mogao prijeći u besplatno (pretpostavljam sve osim prostora na iDisc-u) točna, gasim na njemu sve osim sync-anja aplikacija i maila a za diskovni prostor koristim dropbox.

i hvala autoru posta, da to nisam usput vidio, ne bi ni znao sa dropbox.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (628)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO