24.04.2013 | 00:49
scarface32 kaže:
nista ja nisam rekao ni preporucio. samo to je tako. pored krize, da neko daje pare za neku pjesmu. ili film?
Slažem se... Ja sam odrastao na torrentima... Hoćeš filmove, muziku, programe, igre... Skidao sam ih sve... Pa sad nek hapsi tko hoće...
A vidi sad... Došao u neke "pozne" godine, i počeo cijeniti neku svoju komociju...
Dođem kući umoran, ne pada mi uopće na pamet koji je to novi film "In", šta bi to uopće tražio... Nemam nikakav IPTV sa videotekom, snimalicom i inim stvarima...
I onda shvatim da uz malo informiranja i nešto plaćanja mogu gledati Netflix i sve druge programe iz zemalja "trulog kapitalizma"... I to na svim platformama... Mac, Pc, Playstation, iPad, iPhone... Ovo zadnje nebi preporučio, ekran je ipak premali... Ili su to moje "pozne" godine...
I to plaćam... Isto kao netko tko se nalazi u UK ili USA... Znači po punoj cijeni...
E sad, zašto misliš da ne bi platio kada bi takvi sadržaji bili dostupni normalno u Hrvatskoj, bez dodatnog troška od pet dolara mjesečno za VPN uslugu koja će me zemljopisno smjestiti u "truli kapitalizam"?
Sa ponudom, što se tiče kupovine i iznajmljivanja, medijskih sadržaja na iTunesu, te cijenom istih i nisam predobro upoznat, pa nemogu reći jesu li skupi ili ne, ali samo kažem, dok nema ponude, nemožeš ni znati tko bi kupio...
Iako se, kao što sam na početku rekao, slažem da će torrenti još dugo ostati glavni izvor zabave...