Uskoro iTunes kod nas
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Uskoro iTunes kod nas

23.04.2013 | 17:44
Naletio na ovaj text: EU court upholds rules that promote pan-European music licensing

Ovaj dio: "But in 2008, the European Commission ruled that agencies must stop negotiating agreements that restricted them to a single territory, opening the door to pan-European licensing. Now, the General Court has supported that decision, though it rejected the Commission's assertion that companies had run afoul of anti-trust laws."

www.theverge.com/2013/4/12/4217510/eu-co...pean-music-licensing

Dakle, iTunes muzika u Hrvatskoj za koji mjesec?!

Izvinjavam se IgorD kreatoru teme na brisanju njegove i otvaranje nove
23.04.2013 | 19:06
Auuuuuu, tko će sad rekonstruirati sve što je bilo izbrisano?
23.04.2013 | 19:44
Ako netko pokuša, opet ćemo sve izbrisati.
23.04.2013 | 20:34
Ma bas je bilo veselo , zanimljivije nego Itunes.
23.04.2013 | 21:17
smayoo kaže:
Ako netko pokuša, opet ćemo sve izbrisati.

eraser.jpg
23.04.2013 | 21:45
a neeeee....
vidim na poslu da je napisano jos brdo toga i fino si isplaniram da cu navecer doma uz caj lagano sve procitati!
njah
23.04.2013 | 22:34
Je, bilo je napisano još brdo toga, ali ništa vrijedno čitanja, nažalost.
23.04.2013 | 23:59
Ja stvarno ne kontam koji ce vam urac itunes? to ce hrvati kupovati pjesme i placati filmove poerd torrenta? hahahahahahahaha
24.04.2013 | 00:11
scarface, pazi, sklisko je...
24.04.2013 | 00:16
nista ja nisam rekao ni preporucio. samo to je tako. pored krize, da neko daje pare za neku pjesmu. ili film?
24.04.2013 | 00:34
evo ja cu dati a nemam para na bacanje!
pogotovo ako bude domacih izvodjaca koje slusam.
24.04.2013 | 00:37
ja sam novi i apsolutno sam za iTunes u Hr ..... konačno više!!!
24.04.2013 | 00:41
znam ja da je to prestiz imati u hr itunes. kinsif ne znam sta slusas ali dosta nasih izvodjaca i sad ima. nema mate bulica jedino.
24.04.2013 | 00:43
scarface32 kaže:
znam ja da je to prestiz imati u hr itunes. kinsif ne znam sta slusas ali dosta nasih izvodjaca i sad ima. nema mate bulica jedino.

e jbg, bas mate bulica slusam i prestiz mi je kupiti ga na itunesima!
nista onda... ako ga nece biti na itunesu i poslje 1.7. prodajem sve apple proizvode!
24.04.2013 | 00:49
scarface32 kaže:
nista ja nisam rekao ni preporucio. samo to je tako. pored krize, da neko daje pare za neku pjesmu. ili film?

Slažem se... Ja sam odrastao na torrentima... Hoćeš filmove, muziku, programe, igre... Skidao sam ih sve... Pa sad nek hapsi tko hoće...
A vidi sad... Došao u neke "pozne" godine, i počeo cijeniti neku svoju komociju...
Dođem kući umoran, ne pada mi uopće na pamet koji je to novi film "In", šta bi to uopće tražio... Nemam nikakav IPTV sa videotekom, snimalicom i inim stvarima...
I onda shvatim da uz malo informiranja i nešto plaćanja mogu gledati Netflix i sve druge programe iz zemalja "trulog kapitalizma"... I to na svim platformama... Mac, Pc, Playstation, iPad, iPhone... Ovo zadnje nebi preporučio, ekran je ipak premali... Ili su to moje "pozne" godine...
I to plaćam... Isto kao netko tko se nalazi u UK ili USA... Znači po punoj cijeni...
E sad, zašto misliš da ne bi platio kada bi takvi sadržaji bili dostupni normalno u Hrvatskoj, bez dodatnog troška od pet dolara mjesečno za VPN uslugu koja će me zemljopisno smjestiti u "truli kapitalizam"?
Sa ponudom, što se tiče kupovine i iznajmljivanja, medijskih sadržaja na iTunesu, te cijenom istih i nisam predobro upoznat, pa nemogu reći jesu li skupi ili ne, ali samo kažem, dok nema ponude, nemožeš ni znati tko bi kupio...
Iako se, kao što sam na početku rekao, slažem da će torrenti još dugo ostati glavni izvor zabave...
24.04.2013 | 05:21
Ameri koji samnom rade (uzorak 100 komada) ima cca 10K pjesama u iTunes (nekakav prosjek). Platili su okruglo nijednu.

A radi se o ljudima cija je prosjecna godisnja placa milion kuna (tax free).

Zasto bi me onda cudilo da jako puno ljudi iz Hrvatske nece legalno kupovati glazbu u HR iTunes Store.

Mada, vrijeme ce pokazati. Sve vise korisnika legalno kupuje i Apps, tako da nista nije iskljuceno

Sve ovisi o ponudi, cijenama i ekonomskoj situaciji u zemlji...

Ja se veselim dolasku Appstore, cisto da budemo u toku sa svjetskim trendovima (pogotovo ako bude usluga iTunes Match za domacu glazbu)
24.04.2013 | 10:12
drlovric kaže:
Ameri koji samnom rade (uzorak 100 komada) ima cca 10K pjesama u iTunes (nekakav prosjek). Platili su okruglo nijednu.

A radi se o ljudima cija je prosjecna godisnja placa milion kuna (tax free).

Zasto bi me onda cudilo da jako puno ljudi iz Hrvatske nece legalno kupovati glazbu u HR iTunes Store.

Imam prilično jasan odgovor na ovo, ali ne želim ga napisati da ne krenemo opet... Zato samo još jednom upozoravam. Taman da je na svijetu 7.000.000.000 lopova i razbojnika, to i dalje ne znači da je to dobro, poželjno ili prihvatljivo. Ako sam u manjini, ne znači da nisam u pravu.

"Svi to rade" nije opravdanje. Tek izgovor.
24.04.2013 | 11:03
Pa nisam ja ni napisao da je OK nesto krasti, niti da je to pohvalno, nego sam htio reci da ni u bogatijim zemljama to nije nista nepoznato, pa me iz tog razloga i ne cudi da je tako i kod nas.

Vrlo dobro se zna udio legalno/piratsko u nasim krajevima.

Mislim da ukupno gledajuci (multimedijalni sadrzaji cak i vise nego software) da je udio legalno placenog sadrzaja jos uvijek ispod 20% (filmovi, serije, dokumentarci, crtani, glazba).

Medjutim, cak i uz toliki piratski udio, iTunes Store generira Apple basnoslovne cifre i nije ni cudo da forsiraju otvaranje lokalnih ducana.

Ja svoju muzicku kolekciju vec imam. Niti imam potrebu nesto novo kupovati (a sta bi i kupio sa domace estrade ), niti krasti

Uzet cu samo Match uslugu da dobijem upgrade na kvalitetniji format audio zapisa.
24.04.2013 | 17:52
Od kad mi se pruzila mogucnost da kupujem muziku za 7kn na UK iTuinesima mislim da nisam 2 stvari ilegalno daunlodao...
Imam vec playlistu preko 200 pjesama kupljenih na iTunesima. Ako je dobro zasto ne...

+ na ebay.co.uk ima maaaasu polovnih CDa koji sa postarinom za Hrvatsku dodju 3£. I u super su stanju.

A ako vi pricate o domacoj muzici onda nemam komentara
24.04.2013 | 18:23
Ako nekom treba muzike ima kod mene,puno jeftinije nego na Ebay-u
DSCN1979.JPG
24.04.2013 | 18:23
I malo LP-a

Imam par metara ploca i cca 2000 CD-a ide sve u kompletu i dobra je cijena.

IMG_0150.JPG
24.04.2013 | 18:27
Jeste mi svi neki intelektualni snobovi... Što fali domaćoj (ili susjednoj) glazbi?

TBF
Dubioza kolektiv
Elemental
Majke
Hladno pivo
Nola

To je ono što se meni sviđa od aktualne domaće i susjedne glazbe. I vjerojatno sam još ponešto zaboravio.

Sad, što tko voli slušati, u smislu afiniteta prema glazbenom stilu i žanru, to je, jasno, individualna stvar. Ali ako netko misli da ovdje nema kvalitetnih glazbenika, onda pak ja na to nemam komentara...
24.04.2013 | 18:29
Rambo Amadeus, naravno da sam još toga zaboravio...
  • campo
  • Posjetitelj
24.04.2013 | 19:54
Kvalitetne glazbe ima koliko hočeš svih žanrova,..isto tako i one druge. Činjenica je da se ona manje kvalitetna uvjek bolje prodaje.
24.04.2013 | 20:19
@saint
Svaka čast što si pobrisa sve.
Ipak je bila tema o iTunesima a ne preseravanjima van teme.
Ćestitke
24.04.2013 | 20:27
Zašto nebi kupija film na iTunes?
Ionako je neupitna kvaliteta pa onda još i prijevodi koje ne moram sam skidat i zaj.... jel u 24 fp ili 25, jel srt ili ne.
Inače drago mi zbog aplikacija koje kad skinem imam uvijek i imam normalan update a ne čekat kad će se ukazat na cydii.
Ne kažem da nemam ništa skinuto s torrenta, ali to je uglavnom ono šta mi fali od glazbe.
Sve drugo mi nije napreto, a jedino šta mi fali je par cd od Rolling Stonesa i nešto malo od Beatlesa, jer sam njihov fan.

Živija iTunes u HR

@drlovric
Isprika zbog onog sta san ti napisa bija, nadam se da si razumija, jer nemogu podnit da ništa, ama baš ništa ne valja u Splitu ili nekom drugom mistu.
Sićan se ja i vremena kad su se dica u školi grijali na šporetu s drvima... a danas je ipak novo, novo , novo vrijeme rekli bi Buldozer
24.04.2013 | 20:29
saint kaže:
I malo LP-a

Imam par metara ploca i cca 2000 CD-a ide sve u kompletu i dobra je cijena.

Imaš li od Azre "Balkanska rapsodija"
Udavi me nećak iz Šanjolske.
24.04.2013 | 21:10
imao sam i ja nekad oko 300 ploca, sve odnijeli braca preko drine. ostalo mi je 20, skupljaju prasinu na tavanu. ako ima ko zainteresovan, sve je domaca muzika ili glazba. azra, ekv, josipa lisac, drugi nacin, idoli, poslljednja igra leptira, elvis j kurtovic, zabranjeno pusenje......
24.04.2013 | 21:26
Ako su dobro očuvane, ja sam zainteresiran. Kako ih prodaješ? Jel preko HR iTunesa ili holandskog?
24.04.2013 | 21:29
Je li kasnim, ja bi Azru i Josipu!?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO