Sonos Play:5 ili Bose SoundTouch 20?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sonos Play:5 ili Bose SoundTouch 20?

23.03.2014 | 01:16
Pitanje iz naslova za sve koji mogu dati savjet, po mogućnosti iz vlastitog iskustva.

Dakle
http://www.sonos.com/shop/products/play5
ili
www.bose.com/controller?url=/shop_online...ndtouch_20/index.jsp

Naime, imam potrebu bas za ovakvim uređajem i koristio bi ga za wireless streaming radio stanica te playlista s macbook-a, imac-a, telefona, LaCie cloudboxa.

Ono što me najviše zanima je kvaliteta zvuka. Da li je jedan od ova dva sistema bolji i kakav je to uopće zvuk, uzimajući u obzir da dolazi iz te relativno male plastične kutije. Iz specifikacija je jasno da Sonos ima daleko više mogućnosti i spaja se na gotovo sve živo.

Znate li možda za nešto bolje u tom cjenovnom rangu (cca. 350-400 eur)?

Hvala na svakoj informaciji!
23.03.2014 | 01:37
Evo da ubacimo još jednog ozbiljnog konkurenta za dobar zvuk, ali nisam siguran da može svirati sve što sam zamislio.

www.harmankardon.com/estore/hk/us/produc...Details.jsp?pid=AURA
23.03.2014 | 08:58
Apple TV?
28.03.2014 | 22:25
a ima i ovo... http://www.marantz.eu/consolette/UK/
04.04.2014 | 19:43
Ha dobro, ako nitko nema iskustva, pretpostavljam da cu se za nesto odluciti i onda vam javim kako svira...
04.04.2014 | 20:31
Dapače, javi! Mene zanima čuti što si zaključio!
04.04.2014 | 20:35
Ne znam koliko ću moći zaključiti koji je bolji jer neću uzeti sva tri ali svakako ću javiti je li taj odabrani valja.
12.04.2014 | 20:17
evo danas mi opet vrag nije dao mira i otisao u media markt probavat buetooth zvucnike. dobrih dva sata sam probavao sve i svasta i navedene modele koje ti trazis pa mogu ukratko dati savjet. Bose je meni inace omiiljen i rado kupujem njihove prizvode ali za model koji ti pitas i nije me nesto odusevio s obzurom na cijenu tako da je automatski ispao prilikom odabira. Harman Kardon Aura je po meni puno bolji samo sto je dizajn izmedju vaze i nekog ultra modernog lonca ali sound je odlican. na kraju ono sto sam najmanje gledao a najvise se odusevio je Marshall Stanmore! retro dizajn sto i bas nisam ljubitekj ali zvuk je toliko dobar da sam ga odmah kupio. Ako imas prilku ga probati definitvno ga nemoj preskocit, vrijedan je paznje.
15.04.2014 | 22:49
Hvala na hintovima. Svakako cu uzet u obzir i Marshall, nisam ga uopce uvrstio u uzi izbor. Valjda zato sto je samo bluetooth, a ja bi radije vise konektivnosti. Zbog toga bi nerado uzeo i H/K Aura iako mi se cini odlican zvucnik. Znaci Sonos ti nije iskocio kao posebno dobar?
Malo mi je nezahvalno isprobavati zvuk u ducanima, ja bi ih odnio sve doma pa isprobao a eto, jos cu se malo misliti, ionako nemam trenutno vremena za taj šoping.
24.04.2014 | 12:16
Baci oko i na www.whathifi.com , www.hifichoice.co.uk te naš www.hifimedia.hr najviše zbog recenzija. Odlični site-ovi sa detaljnim recenzijama koje su mi pomogle prilikom kupnje pojačala, zvučnika itd., nikada se nisam razočarao.
27.04.2014 | 10:13
Puno hvala, bacio sam oko na recenzije. Svi hvale Sonos, a hvale i dosta drugih od kojih nekoliko u toj klasi ima bolji zvuk, no cijena im je takodjer malo veca, a nazalost vecinom se povezuju samo preko bluetootha. Sto se tice konektivnosti, Sonos je izgleda ipak jedan od najboljih, a nije nimalo los ni sto se tice zvuka. Kako mi je bitno oboje, to mi se cini kao best buy. No probat cu negdje poslusat i neke druge sustave.
29.04.2014 | 12:52
kajman kaže:
Puno hvala, bacio sam oko na recenzije. Svi hvale Sonos, a hvale i dosta drugih od kojih nekoliko u toj klasi ima bolji zvuk, no cijena im je takodjer malo veca, a nazalost vecinom se povezuju samo preko bluetootha. Sto se tice konektivnosti, Sonos je izgleda ipak jedan od najboljih, a nije nimalo los ni sto se tice zvuka. Kako mi je bitno oboje, to mi se cini kao best buy. No probat cu negdje poslusat i neke druge sustave.

Koliko vidim ovako nabrzinu, kod Sonosa je velika prednost osim više izvora zvuka i to što možeš naknadno dodavati zvučnike, bilo u istoj sobi, bilo u drugim sobama, a da su povezani međusobno.

A H/K je uvijek izvrstan izbor, nemoj da te zavara izgled, taj čudan dizajn vuče još od prvih iMacova i bezvremenski je, a zvuk je predivan, što ti i Davor može potvrditi.
No, kod njega ne vidim toliko mogućnosti povezivanja i umrežavanja više zvučnika...
10.05.2014 | 22:07
Evo da javim što je na kraju ispalo, kao i obično, nešto skroz drukčije.

Dakle, sinulo mi je neki dan da koliko god bila skupa i tehnoloski napredna ta mala kutija, Sonos 5, ne moze sigurno proizvesti bolji zvuk od mojih, doduse osrednjih wannabe hi-fi, zvucnih kutija Tannoy M2, koje su ipak nešto veće kutije s nešto većim zvučnicima. Nadam se da se ne varam.
I u tom razmišljanju zapravo shvatim da meni treba Sonos Connect, stvarčica koja se ubode u pojačalo i koja zapravo svu tu funkcionalnost Sonosa i sve te moguće i nemoguće izvore muzike s interneta, diskova, kompova i telefona kanalizira u moje stare dobre kutije! I k tome još i služi kao bridge te se na Connect spajaju i ostali Sonos uređaji razasuti po kući. Zapravo mislim da je najveća prednost Sonosa što on stvara svoju mrežu te stoga nije podložan prekidima, ispadanjima i sl.

Stoga sam za sada uzeo jedan Sonos 1, njihov najmanji zvučnik, kojemu sam namijenio sudbinu kupaonice ili sobe (povremeno terase ili kuhinje), a Connect će pričekati selidbu, kada ću moći instalirati cijeli setup.

Što se tiče Sonosa 1, evo nakon par sati sviranja mogu reći da je jako dobar, no ipak ima svoja ograničenja. Doduše, može biti JAKO glasan, te bez problema ispuni 40-50 kvadrata sasvim pristojnim zvukom s obzirom na svoju veličinu. Sam setup je bio jako jednostavan i appleovski, sve dok se nešto nije zakompliciralo s registracijom, a zatim i srušilo te zablokiralo.... grrr. Na kraju sve radi odlično, upravlja se s laptopa, iphonea, no povlačim usporedbu setup doživljaja s appleom. Još jedna stvar koju sam tek sada shvatio, Sonos zahtijeva premium account za Spotify ako se želi direktno svirati na njemu. Valjda će i to uskoro biti besplatno.
13.05.2014 | 15:13
kajman kaže:
Što se tiče Sonosa 1, evo nakon par sati sviranja mogu reći da je jako dobar, no ipak ima svoja ograničenja. Doduše, može biti JAKO glasan, te bez problema ispuni 40-50 kvadrata sasvim pristojnim zvukom s obzirom na svoju veličinu. Sam setup je bio jako jednostavan i appleovski, sve dok se nešto nije zakompliciralo s registracijom, a zatim i srušilo te zablokiralo.... grrr. Na kraju sve radi odlično, upravlja se s laptopa, iphonea, no povlačim usporedbu setup doživljaja s appleom.

Drago mi je da si zadovoljan, Sonos mi izgleda OK firma i brand, pa ću baciti oko na njih za godinu dvije, kada i ja budem selio ured, pa će trebati opremiti sobe zvukom

Samo da te pitam, vidim da i Sonos 1 ima mrežni priključak - dakle, sve ide preko mreže? Spominjao si WIFI, i jasno mi je da jest WIFI od mobitela/tableta do rutera, a dalje kabelom ili?
13.05.2014 | 20:47
Nakon par dana slušanja mogu reći da je kutijica stvarno jako dobra. Najbolja je kad se zvuk pojača preko pola začuđujuće je glasna, a ima čak i bas. Za sada me u punom testiranju glasnoće sprječava činjenica da imam susjede kako tek zvuči Sonos 3 i 5!

Aplikacija radi brzo, intuitivna je i bez greške se u trenu mijenja izvor, bilo da je na kompu, bilo da je jedna od stotine radio stanica, a vjeorjatno je tako i sa spotifyem no od toga još ništa jer treba premium account.

Što se tiče bežičnosti, svi Sonos zvučnici imaju mrežni priključak. Stvar je da bar jedna Sonos komponenta mora biti ubodena u router i onda ona stvara posebnu mrežu za ostale komponente. Zapravo bilo koja komponenta služi i kao prijamnik i kao predajnik te se tako mreža može proširiti da obuhvati dosta velik prostor. Dakle, bilo koji od zvučnika se može ubosti kabelom u router, no ukoliko želiš imati sve zvučnike doista bežično po stanu, u router se onda ubode mala stvarčica tzv. Sonos bridge koji onda stvara mrežu, a raspored zvučnika je onda ograničen samo blizinom utičnice. Sonos nema zvučnik koji rabi bateriju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 33 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?