10.05.2014 | 22:07
Evo da javim što je na kraju ispalo, kao i obično, nešto skroz drukčije.
Dakle, sinulo mi je neki dan da koliko god bila skupa i tehnoloski napredna ta mala kutija, Sonos 5, ne moze sigurno proizvesti bolji zvuk od mojih, doduse osrednjih wannabe hi-fi, zvucnih kutija Tannoy M2, koje su ipak nešto veće kutije s nešto većim zvučnicima. Nadam se da se ne varam.
I u tom razmišljanju zapravo shvatim da meni treba Sonos Connect, stvarčica koja se ubode u pojačalo i koja zapravo svu tu funkcionalnost Sonosa i sve te moguće i nemoguće izvore muzike s interneta, diskova, kompova i telefona kanalizira u moje stare dobre kutije! I k tome još i služi kao bridge te se na Connect spajaju i ostali Sonos uređaji razasuti po kući. Zapravo mislim da je najveća prednost Sonosa što on stvara svoju mrežu te stoga nije podložan prekidima, ispadanjima i sl.
Stoga sam za sada uzeo jedan Sonos 1, njihov najmanji zvučnik, kojemu sam namijenio sudbinu kupaonice ili sobe (povremeno terase ili kuhinje), a Connect će pričekati selidbu, kada ću moći instalirati cijeli setup.
Što se tiče Sonosa 1, evo nakon par sati sviranja mogu reći da je jako dobar, no ipak ima svoja ograničenja. Doduše, može biti JAKO glasan, te bez problema ispuni 40-50 kvadrata sasvim pristojnim zvukom s obzirom na svoju veličinu. Sam setup je bio jako jednostavan i appleovski, sve dok se nešto nije zakompliciralo s registracijom, a zatim i srušilo te zablokiralo.... grrr. Na kraju sve radi odlično, upravlja se s laptopa, iphonea, no povlačim usporedbu setup doživljaja s appleom. Još jedna stvar koju sam tek sada shvatio, Sonos zahtijeva premium account za Spotify ako se želi direktno svirati na njemu. Valjda će i to uskoro biti besplatno.