ogg Vorbis i 10.4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ogg Vorbis i 10.4

16.01.2006 | 15:47
Hoj!
do 10.3.9. ogg fileki su svirali i u tunesima i u finder/previewu i nisu radili truble
sad na 10.4.2. puca finder i Tunesi...

ima li kakav codec i gdje da opet to proradi?
malo sam googlao i nasao sam site koji ima dmg koji se me mounta... 8(

help! imam drage muzike u oggu!

tnx
Fresh
18.01.2006 | 23:20
vidim da je situacija super!

cini mi se da je 10.4. malo pre debela krava za mog malog iMaca...
a nece ni scaner za diase, ni obican scaner radit, bugovito mi se ponasa dock, nece \"maximalizirati\" neke app, mail nece slati a prima. pol shortcuta nece raditi nego zeli misem po ladicama da prckam sto mi ide na zivce, ogg je zaspo...
mise vidi da idem nazad na 10.3.9.
Sija
Fresh
20.01.2006 | 00:20
Jesi li instalirao fresh sistem ili si samo nadogradio?

Jesi li ga popravljao, permissione i to?
  • fresh
  • Posjetitelj
20.01.2006 | 00:45
Napravio sam Clean instal, cuo sam da je bilo musicavo nekima koji su radili update..
fata je fata al dvaput je dva put!
kors permisni & sudo daily weekly sve sam skockao, i nakon instalacije OSa i poslje ostalog softwarea. Ne kuzim u cemu je stvar (iMac g3 500) mozda u masini... mada sumljam jer Riba kaze da je stavio na neki jos stariji laptop... bo! daklem ti vrtis ogg vorbis na svom macu s 10.4.?
Meni na finder previewu finder pukne, a isto se desi i sa iTunesima, instalirao sam OggDrop ili slicno skinuo sam ga jos u doba 10.3 i sve je sljakalo, a cini mi se da je sada i dio Qtime codeca... ? bo?!
Samo znam da sad ne radi kao prije i komp mi je sav PCast, javlja cudne greske i iako je puno upotrebljiviji sam OS brze mi radi komp pod 10.3.9. i mislim da cu se vratiti...
nije zurba na bolovanju sam pa ga jos pokusavam dobit jer mi se nekako ne silazi s Spotligta, slide show automator, nc,nc,nc... X)

stavio sam update na 10.4.2. jer nemam pristup ADSLu sa svog kompa a citao sam da su ljudi imali problema (usporavanja) s instaliranjem updatea s CDa...
sad je iskocio 10.4.4. triba vidit!

vidim ti imas MacMini? kako to vrti tigra?
frend mi je otplovio preko bare na mjesec dva pa mislim to iskoristiti za kupovinu novog hardvera...

samo sam opet u trilemi Mini/iBook/intel_mac ?????
nesto se jako hvale tim intel procesorima, kao radi ko kuca, sve me je nesto strah oko toga a i softver ce poceti pisati mislim za tu varijantu pa ne znama da li uzeti HW sa power PC ili intelovim procom...

ufffffffffff
bem ti la smolu di cimpresso!

fala na brizi
22.01.2006 | 19:40
Ovako:

Ogg ne koristim - samo sam predložio moguće rješenje.

Na iMaca 500 - je overkill stavljati Tigra - presporo je. ne slušaj Ribu, on navodno samo updejta sistem od 10.1 do danas što je u real life nemoguće IMHO osim ako ama baš ništa drugo nije instalirao na stroj i k tome niti ne radi na njemu ))

Par iMacova ovdje, svi su na 10.3.9 - bolje je i brže za taj procesor. Powerbook G3/500 s druge strane radi sa Tigrom sasvim odlično.
22.01.2006 | 23:54
DA da,da, ma vidim i sam.
Frend mi ima g4 lampu takodjer se vratio na 10.3.9....

ni bed, soliter sam skinuo s neta a vremenska prognoza mi ne treba na macku
a bez scanera mi pol dela ne valja!

fala
dobro stoj!

Fresh
24.01.2006 | 16:46
imas bias peak.mislim da cita svaki audio format od mac os 6 systema na dalje.
25.01.2006 | 00:22
opa!
Fala!

fresh
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 23 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, jmirakul, MacSlavko, rusty, smayoo, Anonimci (341)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO