14.03.2015 | 21:04
Kežeš da si se spojio si optičkim kablom na pojačalo, optika je ograničena na 96 kHz. Digitalni koaksijalni kablovi ili usb A-B kablovi idu do 192 kHz. Znam da nemaš na pojačalu usb B ulaz, ali imaš digitalni činč. Kad bi spojio izlaz za slušalice s mini-činčom na strani macbook i punim činčom na strani pojačala, tad bi ti Audio MIDI Setup ponudio opciju od 192 kHz. Mislim da ima takvih kablova, na jednoj strani mini-činč, a na drugoj normalni činč...potraži malo, pa si unaprijedi zvuk
Nisu mi jasne neke stvari u tvom postu, prvo šta ti je to RAMDisk. Koliko sam skužio to uzimaš određeni dio prostora od HDD ( 4, 12, 24 GB ) i onda on ubrzava rad ? Vidim da se za windowse to kupuje, a za mac se napravi s ovim naredbama u terminalu ?
www.tekrevue.com/tip/how-to-create-a-4gbs-ram-disk-in-mac-os-x/
btw. imam i ja bi-wiring na zvučnicima i imam SSD disk u miniju
Koliko sam iščitao iz tvog posta, ti tvrdiš da je za kvalitetu mjuze bitna brzina HDD. Kad slušam mjuzu preko neta, to je stream od obično 128 kbps spojeno je s usb kablom i na dac_u je postavljen sample od 192 kHz/32 bita. Kako bi ti ocijenio taj kvalitet, ima li na netu nešto kvalitetnije za slušanje... imam optiku 100/100 pa mi brzina nije problem.
p.s. Sad sam skinuo fajl
24bit 192kHz Free Lossless Audio Codec - FLAC Studio Master(192) test (16.8 MB) vlc player imam. Kad sam pustio tih pola minute skoro nisam ništa čuo, pa sam morao pojačati zvuk na pojačalu, a prije toga sam slušao mjuzu preko stream_a ? Inače sam primjetio da kad slušam preko dac_a neš na netu, pa recimo ubacim cd, moram pojačati zvuk. Odo sad još isprobati prednji usb s iPhone i Deezer_om, da vidim ima li nekakve razlike u odnosu na dac i zadnji usb.