Logic Express vs. Reason
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Logic Express vs. Reason

• User
  • Posjetitelj
07.01.2007 | 23:36
Evo kako se hobisticki zelim bavit produkcijom glazbe, zanima me alat koji bi mi bio najoptimalniji. Reason sam probao ali nekako ne mogu dobit bas zvuk koji hocu. Dobro je zamisljen soft i sve ali zvuk je uvijek nekako \"tup\" a mogucnosti za mastering i nisu nesto.

Kako nisam bas bogat (studentski zivot hehe) zanimalo me bi li bio zadovoljniji s Logic Expressom nego s Reasonom? Jedan od ta dva planiram kupit kad skupim dovoljan iznos, ali zanima me koji mi za svoju cijenu nudi vise. Mislim da su tu negdje sto se cijene tice, ako se ne varam.

Takodjer zanima me koji je paket kompletniji. Reason u biti ima gotovo sve sto mi treba al mu je zvuk malo \"specifican\", a znam da u Logicu sve uglavnom ide preko VST-a pa me interesira koji sve VST-evi dolaze s njime i jesu li oni dovoljni (odnosno dovoljno kvalitetni) za ikakav malo bolji rad te da li bez third-party VST-a u pocetku mogu isproducirat kompletnu stvar? Takodjer me zanima i kakva dokumentacija dolazi uz Logic Express jer ako je kvalitetna onda mi nije bitno koji je tezi softver za naucit od ta dva

Cini mi se da je Logic Express bolji izbor al ga jos nikad nisam probao, a trial verzija za skinut s neta je samo za PowerPC Macove.

Kakva su vasa iskustva?
08.01.2007 | 01:12
Uvijek sam Reason gurao u drugi plan, sve mi je bilo draze od toga
ne znam zasto, no jednostavno je tako. Mislim da u Logicu imas vecu slobodu, slozi si sam setup sa VSTovima kako zelis. meni je to dosta bitno. da si poredam VSTove kako ja hocu. ako vec radim s njima. Ableton Live je takodjer iskoristiv alat, nije pre skup ako hoces, kao student mozes vrlo dobro proci (www.sonarscope.hr).
podrzava VSTove, najnormalnije radi i na intel macovima.

Moja kombinacija je Live+Peak+Logic Express.
08.01.2007 | 06:50
Malo ste pobrkali stvari.
Logic je klasican Audio Production Software.
Reason je Soft Synth.
Live je s druge strane nesto potpuno novo.
User ti si u Splitu?
Ako jesi,mos slobodno navratit kod mene,isprobat kako sta radi i spr''t sta ti se svidi.
Ja imam sve sta je izaslo za Intel.
  • User
  • Posjetitelj
08.01.2007 | 07:46
duzun je napisao:
Malo ste pobrkali stvari.
Logic je klasican Audio Production Software.
Reason je Soft Synth.

Reason je production softver a ReBirth je soft synth ako se ne varam

duzun je napisao:
Live je s druge strane nesto potpuno novo.

Da, Live je za pustanje loopova i svirku uzivo uz mogucnost dodavanja hardverskih i softverskih instrumenata (ovo nije najtocniji opis bas, ali Live je soft sa sirokim spektrom mogucnosti a ovo mu je negdje glavna svrha )

duzun je napisao:
User ti si u Splitu?
Ako jesi,mos slobodno navratit kod mene,isprobat kako sta radi...

Zanima me samo da vidim malo Logic kako sta, pa cu skoknut do tebe. Dogovor dalje na pm.
08.01.2007 | 18:04
Ma moze.
09.01.2007 | 02:39
Logic NE podrzava vst vec samo AU (ima fxpansion za to rjesenje zove se vst2au).
Reason moze zvucati sasvim nice, novi mclass procesori su prilicno upotrebljivi.
Ipak najtoplije preporucam Live (cica sve vst, au, vsti).
Best value for the bucks!
  • User
  • Posjetitelj
09.01.2007 | 05:27
a koliko je AU zastupljen?

Btw ne bi htio Live ipak bez obzira sta podrzava najvise toga ali mi se cini da njegova osnovna svrha ipak ide malo van produkcije, dok je logicova svrha ipak produkcija i cini mi se da je malo prilagodjeniji tome . Za live nastupe bar zasad ne trebam nikakav soft jer planiram uglavnom pustat ploce.
09.01.2007 | 05:36
User je napisao:

99% plug-inova dolazi kao VST i AU.

Btw ne bi htio Live ipak bez obzira sta podrzava najvise toga ali mi se cini da njegova osnovna svrha ipak ide malo van produkcije, dok je logicova svrha ipak produkcija i cini mi se da je malo prilagodjeniji tome . Za live nastupe bar zasad ne trebam nikakav soft jer planiram uglavnom pustat ploce.

Live je danas puno,puno vise nego sta ljudi zamisljaju.
Logic Express je igracka u usporedbi sa Live 6-icom.
09.01.2007 | 05:51
User je napisao:

slazzem se ja s tobom, no Live je puno sire otisao od onoga sto je bio u pocetku.
recimo, kompletne pjesme produciram u njemu, od samog biljezenja ideje do kompletnog aranzmana. Peak i Logic koristim u zadnjoj fazi kada izrenderiram trake ili grupe, premda sam se usudio koji put i direktno downmixat pjesmu iz Livea.

VST, Au, sve to dobro ableton odrradi. iako se moja produkcija bazira na hardveru.
recimo, iz Livea je zgodno potjerat neki shaker ili def, njega je nemoguce \"odsvirat\" na synthu ili sampleru, jedino gotovi loop. a tu je ableton opet dobar jer je sve \"in tempo\"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 19 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO