28.07.2007 | 05:03
Po mojem misljenju smece nad smecima za Audio produkciju na Macu.
Pitate se zasto?
- Logic je sto se tice opcija jako bogat i stvarno ima nekih korisnih koje ubrzavaju rad, ali to je tako jadan i lose osmisljen software da nemogu vjerovati.
- Express verzija je cisto smece, pluginovi su smece, nikakva kvaliteta, jedan sugavi sampler koji nemoze ni da cita poznate formate kao Aiff ili Wav nego ima svoj format. Po meni je to priglupo.
- Tko zeli samo LE koristiti za audio, isto bezveze. Platits LE 250 € a za 300 mozes vec kupiti neku M-Powered eksternu karticu sa PT (Pro Tools) Lite Editionom. A PT je za HD recording BOG nema drugih, pogotovo ne Logic.
- Logic Pro, ima vise Pluginova i sto se tice Samplova i Synthova, stvarno je odlican paket, ali 1000 dolara? Precijenjeno smece od softwarea. Prije sam na PC-u koristio FL Studio Producer Edition, on je jendako toliko bogat Pluginovima i Synthovima i ima jako dobre samplove koji nisu bas na razini Logica Pro-a, za nijansu su losiji ali i kosta samo 200 dolara.
- Ne podrzava VSTi plugine... Za tako skup software, kojega neki uzdizu u nebesa a ne podrzava ni pisljiivi VSTi. Oni i njihov AU, jos u Express verziji nece ni da prepozna kako spada neke AU-te. Moram kupovati VSTi2AU Converter da bi mogao svoje VSTi Plugine koristiti u Logicu... Ajme kako frustrirajuce!
- Sto se tice MIDI-a, tu je stvarno Logic Bog Bogova, nije mu ni Cubase na razini. Enviroment je isto jedan veliki plus za Logic, i to je skoro jedino sto je kod Logica pozitivno. Mada je FL Studio skoro pa na razini Logica u MIDI-u. Matrix Editor nije na razini Piano Roll Editora iz FL Studia.
- Spor je. Moj stari PC od 550 Mhz je brze ucitavao projekte koje sam imao u Cubase-u a koji su bili veci nego ovi sto imam u Logicu... Ja uopce neznam zasto on ucitava sampleove i Audio filove tako sporo??!? Nevjerojatno sporo, i to ne samo na mojem MacBooku nego i na iMacu pa cak i na G5... Jednom rjecju KATASTROFA...
- Milioni prozora... Milioni.... Sta bi trebao kupiti 20 Apple Cinema Displaya da vidim svaki prozor!?!? Frustrirajuce... Pokusavao sam i sa shortcutovima da brzo mijenjam i sa Expose, ali opet.... trosim vrijeme i frustrira me to jako...
- Nepregledno.... Navikao sam se da aplikacija koju koristim ima samo jedan Menu bar i u njemu sve sto mi treba mogu naci. Ali ne, Logic ih ima dva, a toliko su neuredni i lose sortirani...
Ima toga jos, ali sad bi otisao predaleko, ovo su samo od nekih za mene osobno nedostatci koje Logic ima.
Osobno mislim da je Logic Express vise za djecu ciii roditelji imaju puno novaca pa im kupe da mogu biti \"produenti\" sa Garage Band loopovima.
Logic Express precijenjen, a premalo nudi, i zatvoren je (npr. Sampler).
Logic Pro ima dosta dobrih Samplova i Plugina no precijenjeno smece, za iste novce mogu kupiti DigiRack 003 sa kojim dobijem PTLE sa BombFactory Pluginsima. A RTAS je kudikamo u prosireniji format za Plugine neg AU.
Ja prelazim na PT sada potpuno, Logic me je jako iznevjerio.
BTW.
Ako tko zeli kupiti Logic Express, neka se javi na PM.
Cijena je 200 €.
LP,