preporuka?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

preporuka?

22.03.2009 | 18:28
malo sam popricao s kolegama koji se koriste macom, svi kazu da nema bas neki dobar player za glazbu (u stilu winampa), koji ne trazi pohranu glazbe u vlastiti library, vec ima mogucnost reprodukcie direkt iz foldera u kojem se glazba nalazi (u winampu se dragga na playlistu i to je to), pa ako netko od vas ima saznanja o nekom dobrom playeru, bio bi beskrajno zahvalan..ili itunes ima istu funkciu, a da ja ne znam za to?
hvala unaprijed
  • FraGile
  • Posjetitelj
22.03.2009 | 19:10
To sam i ja tražio. Na susjednom i prijateljskom forumu preporuka je bila za Cog koji je usto i open source te uredno radi svoj posao. cogx.org/
Koristim ga i zadovoljan sam.
22.03.2009 | 19:27
Hm... Zadnja verzija 0.07 izdana 15.02.2008, s napomenom da ima bug pod Leopardom. Djeluje napušteno?
  • FraGile
  • Posjetitelj
22.03.2009 | 20:39
Bug mi se nije manifestirao, Zasad mi Cog uredno svira pa ću ga do daljnjeg koristiti. Sklon sam malim i jednostavnim programima koji su specijalizirani samo za jednu stvar to rade dobro, a usto su i besplatni.
23.03.2009 | 10:32
Ako se ne varam, odeš u preferences ITunesa, isključiš opciju 'keep folders organized' i onda ti on svira ono kaj imaš kojekud razasuto, a ne kopira sve u folder Music/Itunes.....
26.03.2009 | 02:15
hvala puno..cog skidam, nisam probao, al ova fora s itunesom radi
26.03.2009 | 10:43
Iz mog iskustva, manje-više svaki soft koji dođe kao dio OSX-a ili je proizvod Applea može ono kaj si zamislil, samo treba malo proroštati preference i konzultirati tutoriale...
nije nikakvo špotanje, već savjet:blush:
26.03.2009 | 14:11
I beg to differ. Ja bih rekao da može puno toga, ali da ponekad zaprepasti kako neke trivijalne stvari ne može...
26.03.2009 | 20:15
eto probao ja i cog, ok radi..al sad sam i na itunesu skopcal onu foru bez library-a, tako da je sad sve oke hvala ekipa
26.03.2009 | 21:47
smayoo je napisao:
I beg to differ. Ja bih rekao da može puno toga, ali da ponekad zaprepasti kako neke trivijalne stvari ne može...

Ja bih se u potpunosti slozio s ovom izjavom

bok!
26.03.2009 | 22:29
Zanimljivo je ovo. Ja npr. *nikada* nisam čuo kritiku na iTunese od višegodišnjih Mac korisnika i tzv. "stare garde". Moguće da mi zaista imamo različit način razmišljanja i korištenja. Meni je npr. bilo zlo od WinAmpa dok sam ga silom prilika morao koristiti. U to vrijeme sam na Macu koristio SoundJam jer iTunesi nisu postojali. Onda je Apple kupio SoundJam i od njega napravio iTunese. I bio sam tako sretan što je Apple "razmišljao" isto kao i ja i odabrao baš taj softver za buyout.

I dalje vjerujem da su iTunesi daleko najbolji i najkompletniji MP3 softver uopće, ali mogu shvatiti da ima ljudi koji su navikli na nešto drugo.

Ako po nečemu treba "pljuvati" na Macu onda je to Finder. Izgubio je puno toga dobrog kada je OS 9 umro i do dan danas to nisu sredili. Da, ima gomili drugih prednosti, ali baš mi je žao da nisu sačuvali sve kvalitete onog starog.
26.03.2009 | 22:57
Ja i nisam mislio strogo na iTunes, nego sam se nadovezao na Djuru i govorio o OS X i Apple softwareu općenito.

Meni osobno je iTunes OK jer nemam neku želju igrati se DJ-a sam sa sobom. Ali znaš što mislim o npr. iMovie '08. Pa i kod iWeba se još uvijek čudom čudim zašto nije moguće nastaviti raditi na HTML-u ranije napravljenom u nečem drugom.

Što se Findera tiče, to čujem od svih vas "starosjedioca" i zvuči mi podjednako "zakoreno" kao i kod nekog switchera kojem kažete (kažemo) da mora ostaviti windows navike. Tako morate i vi ostaviti OS9 navike.

Meni je Finder vrlo OK i upotrebljiv. Čitao sam cijele elaborate o tome zašto nije vraćen ovaj ili onaj feature iz OS9, ali meni se svi ti featurei čine nebitnima. Eto.
27.03.2009 | 11:18
smayoo je napisao:
Ali znaš što mislim o npr. iMovie '08.

Kompletno sam ga preskočio i sad se igram sa '09 verzijom. Čini se OK, samo se moram naviknuti na drukčiju filozofiju rada.

eni je Finder vrlo OK i upotrebljiv. Čitao sam cijele elaborate o tome zašto nije vraćen ovaj ili onaj feature iz OS9, ali meni se svi ti featurei čine nebitnima. Eto.

Ima tu hrpu sitnica koje su bile bitne, a sada ih nema, čak i trivijalna stvar u kojoj je pamtio položaj određenog prozora tamo gdje sam ga ostavio.

A za mnoge početnike je užasno zbunjujuće kad možeš otvoriti 10 Finder prozora sa istim sadržajem - što je overhead i nepotrebno - jer ako otvaram taj i taj prozor, hoću da se otvori na mjestu i veličinom kako sam ga i zatvorio!
27.03.2009 | 13:42
Čuj... Ja, na primjer, neću. Ja svaki put Finder prozor premjestim i veličinom prilagodim da mi se uklopi u druge stvari koje radim. Pa Finder nije osnovni alat, nego accessory...
27.03.2009 | 16:42
vidiš... ja pak volim da mi je bahato velik finder window. možda su to godine i dioptrija koju nekada nisam imao.
27.03.2009 | 18:48
iTunesi su odlicni, ja sam doduse iskljucio import i keep organized jer vucem muziku s nas-a
na tri masine i nemam nikakvih problema s tim, doduse trebalo mi je malo pomoci oko networka na
leopardu ali kad skuzis stvari glatko rade.
Ono sto me na pocetku s iTunesim gnjavilo bilo je nedostatak tagova u cudu mp3-a koje sam imao
i ako to nije slozeno tunesi su katastrofa, nakon sto sam otkrio MPfreaker i mediarage sve je
odlicno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 28 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO