23.11.2009 | 17:31
o, kolega...
welcome to the world of pain!
prije svega, bilo bi zgodno da si spomenuo i ostatak sustva - o tome ovisi i preporuka za DAC.
DrAle je napisao:
Razmisljam o sljedecem: MacMini (model 2009. C2duo na 2 Ghz) spojiti na digitalno analogni konverter (DAC) kojeg bih spojio na integrirano pojacalo.
Svrha je:
- slusanje glazbe u flac formatu sa diska MacMinija
- slusanje glazbe kodirane na 88 kHz/24 bit te 96 kHz/24 bit (npr.
http://tinyurl.com/yanc6ow)
Pitanja:
1. na koji nacin spojiti MacMini i DAC kako bih mogao slusati i 88 kHz/24 bit and 96 kHz/24 bit
tri su opcije:
- digitalni opticki kabel: zgodno za prvu ruku, ali nema veze s hi-fijem - tek nesto bolji signal od analognog
- USB a) u kombinaciji s asinhronim usb dac-om daje odlicne rezultate. mana - usb audio ogranicen je na 16bita 48khz. za sve vise od toga trebaju ti posebni driveri. btw, onaj cambridge ima samo 48 khz preko usb-a
- USB b) USB-koaksijalni inteface sa vlastitim driverima (koji za osx jos nisu vani)
www.m2tech.biz/products.html
iz njega vuces signal na DAC po zelji
- firewire: standard za studijsku opremu, no uredjaji koji ga podrzavaju su prokleto skupi... uz malo srece nadje se na ebayu (recimo) polovna m-audio eksterna kartica koja konvertira audio signal s firewirea na koaksijalni s/pdif ili apogeeov studijski dac...
2. moze li se MacMinijem upravljati putem iPhone-a kako ne bih morao imati nikakav monitor za MM
koliko znam - da. ali se time nikad nisam bavio - meni je mini HTPC, pa je spojen na telku...
3. preporuka za DAC od cca 3000 kn
e, to ovisi o ostatku sustava.
u svakom slucaju, smatram da se za te pare isplati pogledati oglase
4. je li potreban nekakav softver za MM ili je dovoljno da MM posalje flac datoteke u DAC te da se tamo napravi konverzija i to posalje integriranom pojacalu
ja uz pomoc MAX-a (
sbooth.org/Max/ ) konvertiram FLAC u apple lossless, i to upucam u itunes.
smatram da je to najelegantnije rjesenje.
btw, za SVE informacije po pitanju kompjuterske hife:
www.computeraudiophile.com/
OBAVEZNO stivo