21.09.2010 | 19:36
Poštovana gospodo,
Uočil sam jednu stvar koja me sve više počinje iritiirati. Naime, ako slušam mjuz s iPoda u autu preko sustava koji nudi mogućnost integracije, događaju mi se dropoutovi. E sad, recimo u volvu S60 (novom) je to bilo tu i tamo, ali u meganu RS svakih par minuta. U oba slučaja je iPod spojen na sustav preko svojeg USB kabla. Sjećam se kako su prije znali auti imati onaj 40 pinski nastavak za iPod i da se to na prijašnjim modelima Volva nije događalo. I zato pitanja: ima li tko slična iskustva? Meni se čini kao da je kabel usko grlo. Naime, kad svira iPod, vuče li sistem iz njega muziku u digitalnom obliku (aka mp3 ili kaj već je gore) ili vuče analogiju? Jer ako je analogija, onda je to puno informacija i meni se čini kao da se sustav tu i tamo 'zahlikne' (zagrcne) i onda se dogodi dropout. Pretpostavljam da i USB konektor na autu nije baš ko na kompu i da i tu mogu postojati razlike u protočnosti i kvaliteti. Ili, ako iPod služi samo kao vanjska memorija, onda je možda D_A konverzija koja se odvija u sistemu usko grlo pa tu dođe do tih zastajkivanja?
Ima li tko iskustava ovakve vrste?
Hvala unaprijed,