Mp3 128 pa na gore...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mp3 128 pa na gore...

20.07.2012 | 02:39
ma da, obije vrste su zapravo "in-ear", ali ove druge sada tako nazivaju jer baš ulaze u uho. ne znam je li kvaliteta kod njih bolja, ali mislim da su intruzivnije, štetnije. ??
znam da su najbolje one koje pokrivaju cijelo uho, ali već dugo ne mogu naći takve, a da su "dimenzija" kao ove in-ear.
u svakom slučaju, hvala na informaciji.
20.07.2012 | 09:01
Probaj Sennheiser (ne znam zakaj samo njih kupujem) PX10. To su naglavne i ulaze okomito u uho (www.amazon.co.uk/Sennheiser-PX10-Vertica...phones/dp/B000308Y2S).
One koje ulaze u uho i samostojeće su mi ne odgovaraju jer nakon nekog vremena počnu boljeti uši (mene barem). O štetnosti istih ne znam. Mada zadihtaju uho s tim silikonskim dodatkom i valjda daju bolje rezultate što se muzike tiće. Nisam ih probao iz gore navedenog razloga.
20.07.2012 | 15:16
Naletih na Engadget clanak:

MP3

MP3s, you have them. We're pretty sure you're aware of what these are. A compressed, or "lossy" format developed by the Moving Picture Experts Group. Clever algorithms maintain fidelity, while reducing file sizes, by compressing the data which is believed to be hard to hear in its original form. When encoded at a bit rate of 128Kbps, the resulting file will be approximately 1/11th the size of the uncompressed original. This ratio obviously changes when a different rate is employed. For example the maximum bit rate of an MP3 is 320Kbps which is a much more favorable compression ratio nearer to 4:1. Should you wish to know more about the origins of the ubiquitous specification, there are lots more details about the MPEG-1 and MPEG-2 layer III standards online, which make excellent restroom reading, but are beyond the scope of this article. The positives of the MP3 format are well-known -- small file sizes with minimal impact to audible quality. As such, it has been adopted as the standard format for many media players and devices. The downsides are that, no matter how good the final result is, you are losing some data on the way, which for purists and audiophiles isn't ideal. Many arguments have been had about the noticeable differences between a high-bit-rate MP3 and a WAV file which, to date, have never been truly settled, and likely never will.

Myths, lies and damn acoustics

Knowing what makes up an audio file is only part of the story, there are actually a swathe of other contributing factors that can have a bearing on the sound. First of all, your ears. Sadly these aren't digital, and can decrease in reliability over time. Secondly, there's the audio itself. Digital will only reproduce what you feed into it in the first place. If the recording is bad, poorly mixed, or taken from an inferior source, it will only be as good as the weakest link in the chain. So, theoretically, a 128Kbps MP3 file could be better quality than a WAV file, if some of the above factors affect one, and not the other. Another way of thinking of it is that you might convert an MP3 to a WAV, but it won't gain anything in the process (other than extra file size). That said, it's an interesting test to use on that friend who swears they can tell the difference. Only when two files are from the same source are these issues relevant. It may seem obvious, but the temptation can be to fixate on the pure numbers and not some of the equally vital external factors.

Go on to any audio forum, and it won't take long before you find a thread about which format is the best, or whether you can hear the compression in MP3s and so on. In fact, don't ever do that, unless you want to read pages and pages of heated debate between parties solidly determined of the others' incorrectness. Each format has its merits, and the most important factor (particularly where music is concerned) is that it sounds good to you, and that you enjoy it. However, knowing that low bit depth or sample rates can affect your end result, will arm you with the tools to get the most out of your audio next time you're encoding it.

www.engadget.com/2012/07/19/engadget-pri...igital-audio-basics/
20.07.2012 | 16:29
Finn kaže:
Malo OT pitanje - koja je razlika između klasičnih "iPod" i onih "in-ear" slušalica? koje biste preporučili?

Iphone sluje su tzv EARBUDS i stavljaju se u vanjski dio uha, a IN-EAR ulaze duboko u uho i silikon sprijecava ulaz vanjske buke.
Nezdrave su i jedne i druge...sto zbog infekcije uha, zuljanja i iritiranja te ulaska frkvencija direktno u uho sto na velikoj glasnoci moze uzrokovati trajnu stetu na usnim dlacicama.

Toplo preporucam bilo kakve earpad sluje i NIKAKO ne frljiti glasno!!!
20.07.2012 | 21:17
@goldy, neko smara kako je retina display na 15" zakon, dok drugima nije jasno sto bi se uopce rezolucija mjenjala navise. Neko voli casu vrhunskog vina, a drugima je samo kolicina vazna.
Hocu reci, 128kbps je nekome super jer ne cuje ili je bitno u xxGB nagurati sto vise pjesama, dok drugi (ja) stavim manj muzike na 320kbps. Ako je svejedno, zasto postoji mogucnost odabira?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 56 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?