Odvajanje pjesama
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Odvajanje pjesama

19.10.2013 | 14:55
Dakle, imam par starih CDova gdje su pjesme kao jedna ( 1 track) na cijelom CDu pa bi ih htio sve staviti, odvojiti kao svoju traku 1,2,3 itd. Kako je to najlakše i najbezbolnije napraviti. Može li to iTunes ili trebam neki drugi program? Pitanje za audio znalce.
19.10.2013 | 19:25
Može iTunes, ali se budeš (po men) napatio. Bolje je uzeti GarageBand, ubaciti i isjeckati točno gdje treba. Tada se brišu viškovi, a ono što je korisno snima.
19.10.2013 | 19:31
koji cd je u pitanju? cisto me zanima ali potpisujem zabca
19.10.2013 | 20:01
Tja, to su CDi snimljeni prije 15-20g s kazeta i s radija. Između pjesama ima par sekundi razmaka. Tako jedna kompilacija ima cca 30 minuta i vidi se kao jedna pjesma ili track. Žabac, trebao bi nekakve upute kako to raditi. Imam i GarageBand i Audiacity ali već davno nisam ni s jednim radio. Tražio sam i po netu, ali nisam našao kako to raditi. Na jednom ima oko 20ak pjesama. Treba biti svaka za sebe. Nazive i ostalo upišem sam poslije, samo da ih mogu razdvojiti.
19.10.2013 | 20:51
S Audiacityom je to trivijalno,samo selektiraš dio glazbe pa zatim na File -> Export Selection
19.10.2013 | 21:23
- Odvučeš muziku u GarageBand
- klikneš dolje desno na one škare (malo bolje vidiš i otvori ti se Track Editor, imaš i jedan klizač iznad tih škara, to je kao Zoom in-out)
- nađeš prvu pauzu s klizačem (skužiti ćeš jer je trivijalno)
- Edit>Split narežeš na koliko djelova treba
- snimiš

Sad ide onaj dio prtljenje:
Ako je recimo "pjesma" podjeljena na 5 djelova, tada bi ja brisao 2,3,4,5 i snimio, undu i natrag i brisao 1,3,4,5 i tako do trenutka brisanja 1,2,3,4.
Svaki put kada obrišeš višak pomakni track na početak (isto trivijalno) i onda Share>Export Song to Disk (ovo zadnje nije intuitivno ali daje rezultate).
19.10.2013 | 22:32
žabac, mislim da ću ipak prije probati sa audiacityem jer mi se čini jednostavnije.
20.10.2013 | 00:49
Evo ja sam napravio kratke upute.Možda još nekom zatreba.

1.Kada je već otvoren Audacity, kliknemo na File (1) zatim Import (2) pa onda na Raw Data (3) ako želimo učitati glazbu s CD-a, a ako želimo MP3 ili neki drugi format izaberemo Audio (3a).

2.Zatim se pojavi prozor u kojemu moramo odabrati izvornu datoteku. U ovom primjeru ona se nalazi na Audio CD-u, pa moramo odabrati Device (4), i na kraju odaberemo pjesmu (5) i potvrdimo s pritiskom na gumb OK (6).

3. U ovom slučaju pojavljuje se prozor s opcijama uvoza glazbe s Audio CD-a. Izaberemo pod Encoding (7) Signed 32 bit PCM i kliknemo Import (8).

4.Nakon toga pričekamo da se glazba uveze s Audio CD-a (9).

5.Na Timelineu (10) odaberemo početak i kraj glazbe tako što kliknemo i držimo (11) miš za početak i vučemo do kraja, kada puštamo miš (12).Možemo preslušati odabrani dio tako da kliknemo na ikonu play (13).

6. Nakon što smo selektirali, možemo taj dio izbaciti u neki popularni format - Mp3, tako da kliknemo na File (14) i zatim Export Selection (15).

7.Pojavljuje se prozor u kojemu nas pita gdje želimo izbaciti glazbu. Odaberemo odredište (16), izaberemo Mp3 Files u opciji Format (17), napišemo ime pjesme u polju Save As (18) i na kraju potvrdimo s klikom na gumb Save (19).

8.Zatim se pojavljuje prozor (20) u kojemo možemo ali i ne moramo upisati informacije o glazbenom zapisu. Nakon upisa, potvrdimo s klikom na gumb OK (21).

9.I na kraju nas pita za lociranje Lame biblioteke koja je zaslužna za MP3 kodiranje. Lame biblioteku možete skinuti ovdje lame1.buanzo.com.ar/Lame_Library_v3.98.2..._Audacity_on_OSX.zip.Nakon što se ona skine i otpakira,moramo ju locirati tako da kliknemo na Browse (22) i nađemo libmp3lame.dylib kojeg smo malo prije skinuli, i klknemo OK (23).
20.10.2013 | 00:57
Marine, najljepša ti hvala. Mislim da je to ono šta mi je trebalo.
Sad je malo kasno, pa se sutra upustim u odvajanje. Javim rezultat !
20.10.2013 | 01:19
Drago mi je da sam nekome pomogao. Radim dosta u zadnje vrijeme u Audacityu jer imam neke stare ploče koje bi moja baka voljela čuti na svom CD playeru.
22.10.2013 | 01:28
@ Navkov, počeo sam i završio sa jedne trake. Prekopam po ostalim i da vidim koliko još imam. Audacity je super stvar kad znaš. Hvala još jednom. Ovih dana ću valjda polako posložiti kako bi htio. LP;)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 22 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, Riba, tino1, yvann11, Anonimci (662)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO