17.12.2011 | 03:29
Ovako,
Ovaj gore naslov je kraća verzija skalamerije koju sam natovario na svoj MacBook Air tako da mogu imati univerzalni terenski stroj za sve što radim - programiranje za Mac OS 9, OS X PPC/Intel i Windows, te iPhone i iPad.
Dakle, emuliram SL i Windowse XP unutar virtualnih strojeva, a unutar SL-a imam i SheepShaver koji mi daje OS 9 emulaciju. SL i Windowsi su full screen mode tako da šetam između njih sa onom forom za Spaces, tj. tri prsta lijevo desno. OS 9 pokrećem po potebi. Unutar SL imam i stariji Xcode 3 instaliran tako da on pokriva 10.4 PPC development koji zadnji Xcode 4 za Lion ne pruža.
Ne računajući Sheep/OS9 koji pokrećem po potrebi, sve ostalo je non stop aktivno i ne čini se da ždere previše procesora, svega po par postotka dok se ništa ne dešava pa mi to ne djeluje da bih se trebao zabrinjavati oko toga. Uz to niti MBA ne gasim već samo spava kad ga poklopim pa je sve odmah dostupno čim ga otvorim. Za sada stvar izgleda kao san snova ali me brine kako će se sve pokazati kroz dulje vrijeme.
Zato me zanima ima li netko drugi ovdje da si je namjestio stroj na sličan način?
Da ipak gasim te virtualke kad ih ne koristim? Da li itko ovdje koristi SheepShaver? Malo me mučio dok nisam sve pohvatao, ali sad radi kako spada. Kombinacija sa boot diskom, drugim diskom na kojem držim sve aplikacije i podatke te trećim diskom koji se dijeli s hostom se pokazala kao vrlo stabilna.
Baš je cool onaj stari Finder i WindowShade na MacBook Airu. To se ne viđa svaki dan.