13.11.2021 | 23:29
Pozdrav
Koristim Roccat Suora mehaničku tipkovnicu s brown switchevima. Prije tjedan dana sam prešao sam na MacBook Pro i koristiti Win tipkovnicu na Macu mi se pokazuje kao teški pain in the ass. Probao sam rotirati Win i Alt tipke da dobijem da mi je Cmd tamo gdje treba biti, ali onda mi i desni Alt (Alt Gr) postane Cmd pa više ne mogu normalno pisat znakove poput @, \, | i sl. Tako da sad koristim Win tipku kao Cmd pa mi sve radi, ali zahtjeva puno mentalnog napora i svako malo nešto krivo pritisnem.
Znam da je ova tema već x puta bila ovdje al me zanima da li se što promijenilo od kad je zadnji put netko pitao isto.
Postoji li mehanička tipkovnica s hrvatskim Mac layoutom? Ako ne, što se kod nas može kupiti, a da je s npr. njemačkim (samo da nije US s plosnatim enterom)? Spominjao se Das Keyboard, ali ga sad ne vidim nigdje dostupnog. Ima li još nešto osim te tipkovnice? Htio bi da je svakako bežična.
Postoji li način da se keycapovi zamijene i da se stave hrvatski ili su jedina opcija nekakve naljepnice? Gdje se to može kupiti?
I zadnje, Magic Keyboard. Na stranu cijena, kakva je to tipkovnica? Pretpostavljam da nakon ove mehaničke koju sad koristim to bi bilo s konja na magarca?
PS. Vrlo subjektivno: Das Keyboard mi je ružan do bola
Bar na slikama...