14.05.2023 | 13:21
Prvo sve nacine placanja unutar apple id-a moras maknit (znaci sve hrvatske kartice, br moba ako placas preko operatera). Posljedicno moras otkazat i pretplate tipa music/icloud...
Zatim je potrebno da postavis regiju app storea na US.
Sto se tice samog AC+ za Mac, ja sam uspio jedino kupiti subscription (3 god, svaka god 80 usd), jednokratno (229 usd mislim da je bilo) nisam uspio. Caka je u tome sto u koraku kad unosis podatke ne mozes stavit karticu s HR binom, vec iskljucivo s US binom. E sad, stvar je u tome da ti zapravo moras kupovati apple gift cardove (u ovom slucaju od minimal 80 usd) koji se mogu uzet direktno preko apple stranice (
www.apple.com/shop/gift-cards), koji zatim redeemas tj dodas ga unutar app storea za navedeni apple id.
Tek onda u system settingsu ides na opciju da dodas apple care+ za uredaj; kliknes tu, izvrtis korake, i ako si dobro dodao trebala bi ti se pojavit poruka o uspjesnom dodavanju ac+ za taj mac. AC+ traje godinu dana te se onda produzuje ako imas dovoljno sredstava na apple racunu (znaci ponovo treba nadodat gift cardom sredstva). Isto tako, ne mozes natrag vracat racun na HR regiju, mora ti ostati unutar US-a. To znaci da ako oces imat icloud/music, trebas svaki mjesec rucno dodavat gift cardove iznosa tih pretplata, odnosno ne mozes zakaciti svoju karticu u postavkama jer nema US bin.
Malo je komplicirano, ovako sam pokusao maksimalno sažet proces koji sam sebi radio. Ako ti triba dodatnih info, javi se u pm.