Mac Mini PRO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Mini PRO

03.01.2025 | 14:50
Pozdrav,
Danas sa prijateljem bio u "jednoj" od trgovina koje prodaju Mac Mini i rekli da Mac Mini PRO neće kod nas doći za mjesec dana minimalno.
Onda je došla druga osoba koja radi u trgovini te mu je rekla da treba narudžba(koju je napravio) i da sad mora čeka, tko zna koliko, dok ne dođe.
Prijatelj koji ga želi kupiti a i ja malo smo ostali zaćuđeni, zar stvarno će morat čekat mjesec-dva za Mac Mini PRO?
Pa onda su u rangu AMD-a prije 5 godina(sutra, prekosutra, za deset dana ...).

Ima li netko info vezano u MM 4 PRO kada bi mogao biti dostupan.
04.01.2025 | 09:07
To zna (vjerojatno) samo zastupnik za RH. Ako je hitno, i ako kupujete ti i kolega svaki po jedan, možda da provjerite dostupnost u Austriji ili Italiji, pa se jednostavno autom ili busom uputiti po njih.
04.01.2025 | 10:18
Ja upravo danas isporučujem nabrijani Mac mini M4 Pro koji je došao još u prosincu. To je bio CTO model jer takvi uglavnom jedino i imaju smisla. Ne znam kada će ovi vulgaris modeli biti stalno dostupni.
04.01.2025 | 11:52
Ja sam radio mac mini pro custom preorder kada je krenuo 29.10 (tjedan dana prije releasea) i stigao je 13.11.
05.01.2025 | 17:31
Znači kada završe sve isporuke za Albaniju, mi dolazimo na red(prevedeno za 2-3 mjeseca)
08.01.2025 | 01:20
Apple tvrdi da su oko toga skroz objektivni i korektni i da CTO isporuke idu redom narudžbi. E sada, kada je nešto jako traženo, a pogotovo ovako tijekom praznika, zna se dogoditi i da CTO dođe prije redovnih modela.
12.01.2025 | 18:22
dpasaric kaže:
Apple tvrdi da su oko toga skroz objektivni i korektni i da CTO isporuke idu redom narudžbi. E sada, kada je nešto jako traženo, a pogotovo ovako tijekom praznika, zna se dogoditi i da CTO dođe prije redovnih modela.

Tko zna, možda dođu brzo, možda na proljeće, uglavnom nema informacija. Bar koliko sam ja pitao po trgovinama.
12.01.2025 | 18:26
Sutra dolaze još dva Pro za moje kupce, znači ipak pomalo dolaze...
13.01.2025 | 10:01
dpasaric kaže:

Pa jel se može preko tebe kupit ... pitam za najboljeg prijatelja(sebe )

Evo danas sam ih zvao i kaže da dolaze ali je problem u prometu, valjda snijeg i vremenske neprilike te ba bi trebali stići ovaj tjedan.
13.01.2025 | 22:56
pontmax1 kaže:
dpasaric kaže:

Evo danas sam ih zvao i kaže da dolaze ali je problem u prometu, valjda snijeg i vremenske neprilike te ba bi trebali stići ovaj tjedan.

Može se kupiti, ali to ti ima smisla ako ideš na neki CTO, ako uzimaš neku standardnu konfiguraciju, onda ti je svejedno gdje kupiš.
14.01.2025 | 09:59
dpasaric kaže:
pontmax1 kaže:
dpasaric kaže:

Može se kupiti, ali to ti ima smisla ako ideš na neki CTO, ako uzimaš neku standardnu konfiguraciju, onda ti je svejedno gdje kupiš.

Da, dobro kažeš, ima smisla.
Ja ću uzeti MM M4 PRO tako da ...
18.01.2025 | 18:47
Danas bio u centru, i ono, laganini kažem ja sebi, da vidim ima li novosti o Mac Mini M4 PRO.
Zadnji put kad sam bio rekli su mi već su trebali doć ali vrijeme nije dobro te kamioni ... dan, dva ... i doći će.
Danas dođem i pitam kad bi mogli doći, kaže mi drugi radnik ne znam, može doći sutra a može doći za dva mjeseca.
To nitko ne zna, kaže on.
Zahvalim se, izađem iz trgovine, i mislim, jel ovi mene "zeke" ili veze nemaju o proizvodu koji trebaju dobiti.
Uglavnom radi se o "istyle" trgovini.
Ono što me nervira je to što im je sve ekstremno skupo i ako neznaš nagovorit će te da kupiš stari Mac Mini(pisao sam o tome kko su htjeli to napraviti) uz to pričaju gluposti.
Ako ne znaju ili neznaš, kažeš kupcu, ne znamo i sve riješeno a ne prvo jedna priča, pa druga, pa treća ...

Gledam i polako Apple gubi od svojih konkurenata te su zato i počeli raditi proširenja ram-a, procesora ... a cijene ne povećavaju ...

Kako se vremena mijenjaju, prije 10 godina AMD je bio oznaka za smeće a danas rastura.
Intel prije 10 godina je bio na vrhu a sada ih AMD polako pretiče u svim segmentima.
Apple koji je bio pojam u nekim stvarima, više nije.
Iskreno se nadam da će Elon Musk ući u ovaj svijet, vrlo vjerojatno bi u godinu dana pregazio cijelu konkurenciju.

Ovo pišem kako je konkurencija odlična stvar i da AMD nije napravio što je napravio, Apple i Intel bi i dalje naplaćivali svoje proizvode 50% skuplje.
19.01.2025 | 12:53
Probaj se raspitati kod njih, tamo sam kupio prije 1.5 god. MacBook Air M1, isto je bilo "u vanjskom skladištu", uredno mi stiglo nakon 15-ak dana - uz prethodnu uplatu.

www.instar-informatika.hr/mac-mini-1414/1414/
28.01.2025 | 11:24
drpongrac23 kaže:
Probaj se raspitati kod njih, tamo sam kupio prije 1.5 god. MacBook Air M1, isto je bilo "u vanjskom skladištu", uredno mi stiglo nakon 15-ak dana - uz prethodnu uplatu.

www.instar-informatika.hr/mac-mini-1414/1414/

Zvao svih(mislim 98% trgovina u HR koje prodaju Mac MIni), sve je to "trla baba lan ...", ukratko, nemaju pojma uopće dali će doći.
Neki su mi rekli doslovno: "Kupite Mac MIni M4 PRO preko našeg web "šopa" a mi vam u roku 40-60 dana ovisi o trgovini dostavimo uređaj, s tim da ostavljamo pravo kašnjenja.".
Pa nisam lud platiti i čekat tko zna koliko ...

Da ne ispadnem pesimist, rekli su, sigurno će doći do ljeta(htio sam pitat dali misle na ovu godinu, sljedeću, ali nije lijepo biti bezobrazan i nisu radnici krivi). LOL!
28.01.2025 | 11:55
Nije prvi put da CTO modeli dolaze debelo prije redovnih. Mi smo sve CTO uredno isporučili u roku od 4-5 tjedana, a standardni modeli su svi još na čekanju.
28.01.2025 | 11:58
A kupiti preko apple.com sitea? Recimo njemačkog? U Njemačkoj ih imaju na stanju za in store pickup, dakle lagera imaju.

Mislim čisto ako ti se ne da čekati, samo zato govorim. Platiš i vjerojatno drugi dan kreće shipping (ovisno o načinu plaćanja).
28.01.2025 | 15:08
Ja nikada nisam kupovao preko npr. amazona, nego sam uvijek kupovao kod nekih malih prodavača, koji su bili u stanju nuditi i neku podršku. Ono, kad za pet minuta skužiš, dali sugovornik zna o čemu pričamo (ne samo da zna, nego da se kuži u detalje). Ostali me nikad nisu ni zanimali - ne želim podržavat neznanje, nepristojnost i sl. Ali ovo me je iznenadilo:

www.amazon.de/-/en/Apple-Mini-Desktop-Co...&sr=1-3&th=1

Kako je sa garancijom na amazonu?
31.01.2025 | 11:33
dpasaric kaže:
Nije prvi put da CTO modeli dolaze debelo prije redovnih. Mi smo sve CTO uredno isporučili u roku od 4-5 tjedana, a standardni modeli su svi još na čekanju.

28.11. uplatio za mamu običan Mac Mini s 512GB i još ga čekam.
Mislim, nigdje nije pisalo da NEMAJU na skladištu već da je available, zato sam i uzeo tamo u Sancta Domenici, umjesto preko uobičajenih kanala, jer su svi imali da nije available.

40 RADNIH dana je maksimum koji su postavili za isporuku, sad smo na 43 danu, a odgovora na mail s upitom nema.

Ubuduće bum pametniji, ako nigdje nema, nema šanse da jedan jedini eto ima. Inače često uzimam stvari u Santa Domenici i brzi su i povoljniji, ali eto.
31.01.2025 | 22:19
Hja, ja isto nemam loše mišljenje o SD, ali upravo isto to mi se dogodilo s njima, samo nije bio u pitanju Mac, nego Dell monitor. Dobio sam ponudu na kojoj je pisalo da je rok isporuke (ne sjećam se točno, ali nešto kao) 2 tjedna od primitka avansa (100% avans). Uplatio avans, nakon 2 tjedna i koji dan pišem što je gdje je i dobijem bullshit odgovor somalijski pirati, rat u Ukrajini, majmunska groznica i what not, nigdje na Zapadu ih nema, valjda bude za mjesec i pol - dva. Ja prosurfam i nađem u par minuta 4-5 web trgovina u EU koje imaju točno taj model na skladištu. Pošaljem linkove u SD i kažem, evo, kupite kod nekog od njih i isporučite mi u roku od tjedan dana ili vratite novac. Dobio sam neki serkenj odgovor nije naša politika, napišem ok, nemamo više što razgovarati, tko vam je nadređeni? Drugi dan vratiše novac. I tako... Nisam ih prekrižio zauvijek, ali više ih nikom ne preporučam. Monitor sam naručio iz web shopa iz Slovačke, stigao nam je za 4 dana.
31.01.2025 | 22:20
BTW, u SD se promijenila vlasnička struktura. Kupio ih je slovenski Big Bang.
01.02.2025 | 00:37
A nažalost niti Links nije što je bio, imali su jedan sjajan tim tamo prije, pa su ih rastjerali lošim kadroviranjem menadžmenta i od onda to više nije ona razina koju su imali.
01.02.2025 | 01:28
Vidim da svaka trgovina ima nastavak za Mac Mini M4 PRO, 24GB RAM-a, 512GB SSD drukčiji nastavak kao: mcx44rc/a ili MCX44ZE/A ili mcx44ze/a ... jel to nešto njihovo interno ili je u pitanju Mac Mini M4 PRO drugačija verzija?
Inače
01.02.2025 | 02:20
Razlika između HR/ENG verzije, svodi se na osnovne upute na HR i jezik koji će se prvi prikazati kada se uključi.
01.02.2025 | 13:09
Santa Domenica funny story

Predstavljen PS5 prije par godina i nema ih nigdje za kupiti. Liste cekanja, cuda. Napravio sam preorder na par mjesta i nigdje nisam upao.

Javi mi nas Kloba sa ovog foruma da ih imaju u Santa Domenici i da su poslali neke kolicine i za BiH. Rekao mu valjda djelatnik u ZG kada je on svoj primjerak pokupio.

Nazovem ja njihov ducan u Sarajevu:

- Dobar dan javljeno mi je iz ZG da ste dobili PS5 i treba mi jedan.

- U pravu ste, upravo nam je stigla roba. Ali kako ste uopce znali da danas stizu, ja nisam a radim ovdje?

- Pa rekoh vam, javili mi iz vase centrale u ZG.

- Ali ovo je sve prodato, mi imamo listu kupaca koji vec dugo cekaju. Sada ja nekoga moram obrisati.

- Radite reko sto znate, evo vam moji podaci pa posaljite. Ili nemojte. Ali mozda prvo da nazovete u ZG i provjerite.

I naravno dodje sutradan PS5 na moju adresu

Tako da su moja iskustva s njima pozitivna
01.02.2025 | 14:10
dpasaric kaže:
A nažalost niti Links nije što je bio, imali su jedan sjajan tim tamo prije, pa su ih rastjerali lošim kadroviranjem menadžmenta i od onda to više nije ona razina koju su imali.

Je, za mene i danas kad kažeš Links, kao da si rekao Mac ili bilo koju marku a da uistinu valja ali su postali Konzum.
Danas, malo teško komentirat.
Prijatelj mi kupio monitor na preporuku prdavača/ice u Links-a, lol, bolje da je napravio krug po gradu i uzeo što je netko bacio kraj kontejnera.
Bitno da piše velikim slovima GAMING i milion HZ, a ostalo ... i naravno vratio ga je kada sam mu rekao koji "šrot" su mu uvalili.
A ja nisam expert za monitore(znam osnove ali nije sad da pratim što je izašlo prije mjesec, dva, tri, koji je dobar za ovo ili ono iz 2024, 2023 ...).
A Sansta Domenica ako njih pitaš preporuku za monitor, vjerojatno bi kući došao sa frižiderom(govorim za Split).
Opet, kažem nisu svi, ima pojedinaca koji znaju svoj posao i preporučit će ti balans novac/kvaliteta/tvoja potreba, ima onih koji znaju svoj posao ali ih nije briga ali ih počne biti briga kad vide da znaš šta trebaš, onda se uključe jer će se samo osramotiti.
Kada ideš kupiti nešto, prvo otiđi na par foruma, imaš grupe po Facebook-u ... ima i ovdje ljudi koji imaju znanje za ciljana područja, porazgovaraj sa njima jer imaju više znanja od tebe što nije sramota, npr. ako kupuješ monitor, danas je kupiti monitor kompleksna stvar osim ako nećeš keširat 2000€ pa prema gore ili prevedeno, nije te briga koliko će koštati(a i onda možeš dobiti "mačka u vreći").
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 25 minuta
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (316)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO