18.01.2025 | 18:47
Danas bio u centru, i ono, laganini kažem ja sebi, da vidim ima li novosti o Mac Mini M4 PRO.
Zadnji put kad sam bio rekli su mi već su trebali doć ali vrijeme nije dobro te kamioni ... dan, dva ... i doći će.
Danas dođem i pitam kad bi mogli doći, kaže mi drugi radnik ne znam, može doći sutra a može doći za dva mjeseca.
To nitko ne zna, kaže on.
Zahvalim se, izađem iz trgovine, i mislim, jel ovi mene "zeke" ili veze nemaju o proizvodu koji trebaju dobiti.
Uglavnom radi se o "istyle" trgovini.
Ono što me nervira je to što im je sve ekstremno skupo i ako neznaš nagovorit će te da kupiš stari Mac Mini(pisao sam o tome kko su htjeli to napraviti) uz to pričaju gluposti.
Ako ne znaju ili neznaš, kažeš kupcu, ne znamo i sve riješeno a ne prvo jedna priča, pa druga, pa treća ...
Gledam i polako Apple gubi od svojih konkurenata te su zato i počeli raditi proširenja ram-a, procesora ... a cijene ne povećavaju ...
Kako se vremena mijenjaju, prije 10 godina AMD je bio oznaka za smeće a danas rastura.
Intel prije 10 godina je bio na vrhu a sada ih AMD polako pretiče u svim segmentima.
Apple koji je bio pojam u nekim stvarima, više nije.
Iskreno se nadam da će Elon Musk ući u ovaj svijet, vrlo vjerojatno bi u godinu dana pregazio cijelu konkurenciju.
Ovo pišem kako je konkurencija odlična stvar i da AMD nije napravio što je napravio, Apple i Intel bi i dalje naplaćivali svoje proizvode 50% skuplje.