20.01.2011 | 09:41
ivanbugy je napisao:
Opet problemi...samo problemi....
(
Kupio sam wd passport essential 3.0... potrazio sam pod kljucnom rjeci NTFS sve sta mi je smayoo rekao...nasao sam , no medjutim nikako nisam uspjeo u terminalu omoguciti to NTFS pisanje...nije mi jednostavno islo...
Postupak je "terminalski" pa se ne čudim da ne ide - ako nemaš bar malo iskustva s unix terminalom, možda je bolje ni ne pačati se u to, jer je moguća šteta dosta velika.
pa sam skinuo NTFS mounter...neki programcic koji je bio i tu na forumu preporucen kao bolji
Sjećam se da se je netko u jednom drugom threadu požalio da mu isti programčić izaziva Kernel panic. Ako nemaš taj problem, nemaš ni brige...
a player je jedan od recimo kompletnijih i boljih...sta je moguce da oni citaju samo FAT32? Kako to da ne citaju NTFS?...
Prilično je moguće da embedded uređaj čita samo FAT32. FAT format diska je prilično procesorski nezahtjevan, a i driver za FAT formatiran disk je vrlo jednostavno napisati. NTFS je, s druge strane, bitno složeniji format zapisivanja, slično Macovom HFS+. Tako da je na embedded uređaju (playeru ugrađenom u kućno kino ili TV prijemnik) ili vrlo skupo, ili nemoguće napraviti čitanje s NTFS-a, a da pri tom još stigne i dekodirati film.
Da skratim ..poanta je da bi ja skinute fajlove od 10gba, 8 (.mkv fajlove) itd stavio na vanjski hard disk i gledao na playeru. Ove od 10gba ni ne mogu sprziti na DL DVD, a bluray przilicu nemam...tako da....Kako to rade drugi?
Ja imam media player ugrađen u LG TV prijemnik. Nemam baš puno HD filmova, jedan ili dva, a ovaj problem sam riješio tako da sam film "narezao na šnite" od 4 GB. Prije gledanja formiram playlistu koja sadrži sve dijelove. POsljedica je da imam jedan mali trzaj u trenu kad završi jedan dio i počne drugi. Meni ne smeta. Ali ja nisam neki pacijent za to tako da nisam ni mjerodavan.