07.08.2003 | 14:19
Naletio sam na sljedeca 2 problema. Otvorio sam FTP site na winsima (IIS 5.1)...da, ono sranje koje dobijete sa XPom PRO... no, to vjerujem i nije toliko bitno.
1. Postavim nesto na FTP site sa Win platforme, direktno, ne preko IE. Radi. Normalno.
2. Postavim nesto na FTP site sa IE, zdravo seljackii napravim UL. Radi.
3. Na Macu (OS X) mountam FTP site, vidim sto je gore, ali ne mogu nista UL. Dakle istu stvar mogu sa IE, ali mi na OS Xu kaze da ne mogu raditi nikakve modifikacije.... da ne bude zabune, nema nikakvih restrikcija na write... DL mogu normalno...
4. Na OS X nikako ne znam kako sam logiran na FTP... Ako sam kao anonymous, gdje da to pogledam... samo jednom mi je dao dialog box za login i pwd..i nikada vise...
Jos nesto... neki hacker iz .de mi je dok sam bio sluzbeno odsutan napao site i iskoristio priliku jer je site omogucavao pisanje... restrikcija na pisanje je bila uklonjena jer sam i sam iz inozemstva imao potrebu da nesto gore posaljem.... elem, tip je gore nabio oko 700 MB nekakvih zipova... kreirao je i ogromni tree direktorija sa kodovima koje winsi ne prepoznaju... cijela se struktura ne da pobrisati.. barem ne na klasican nacin.. Kada sam se sa IE povezao na site je pokazao sve ukljucujuci i te 'defektne' mape. Kada sam isto pokusao preko OS Xa mi je pokazao da taj FTP site ništa ne sadrži. Nisu bile prikazane niti dobre mape.
Treće. Pitanje refresha. Otvorim IE na win platformi i mountam FTP na OS X. Vidim jednake sadrzaje. Nakon toga sa IE dodam nesto na site. Sto da napravim da OS X refresha prikaz mape?