22.02.2013 | 22:34
tino1 kaže:
Koji bi App mogao biti za Office? Skinuo sam quickoffice, ali ne radi kako treba ima grešaka u izračunima. Trebalo bi mi nešto s čim mogu otvarati i uređivati kalkulacije i word dokumente.
Kada kazes Office koji program iz Office paketa preferiras, PP, Word ili Excel?
Pitam zato jer, iako jos uvijek nije dostupna MS Office puna verzija za IOS, postoje App-ovi koji donekle krpaju taj gap.
Pored App-ova koji su vec navedeni (Docs to Go, Quick Office) tu su Air Sharing, iFiles i mnogi drugi.
Mnogi podrzavaju i Cloud servise.
Takodjer Numbers otvara Excel datoteke, Pages otvara Word datoteke uz opciju formatiranja, a Keynote je po meni daleko najbolji reader za Powerpoint datoteke (testirao sam ga na PP datotekama i doslovce nudi sve animacije i kerefeke u prezentaciji kao i izvorni file), po meni je ugodniji i bolji od samog Powerpointa. Ako imas iste iWork aplikacije na Mac-u ili imas vise platformi tu je i mogucnost iCloud sinkanja.
Ako ti treba rad u MS Excel datotekama, dakle kreiranje formula, glavne funkcije sa osnovnim formulama nude app-ovi iSpreadsheet i Quicksheet od ovih koji mi padaju napamet.
Na zalost do dolaska MS Office paketa za IOS mogucnosti kreiranja i rada sa Office datotekama u punoj fukncionalnosti su poprilicno ogranicene.
Sto se tice citanja datoteka kreiranih na PC-u u MS Office, navedeni app-ovi (i mnogi drugi) nude dovoljno i zahtjevinijim korisnicima.
Houp it helpz...
Evo linka sa par korisnih tipova...
www.techapna.com/best-spreadsheet-apps-for-ipad/6/