Ipad mini cijena
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ipad mini cijena

24.02.2013 | 23:00
Pozdrav!
Odmah da se ispricam ako je vec bilo debate oko ove teme, i mozete mi stisnut link ako je...
Zanima me gdje mogu najpovoljnije proc' s kupnjom ipad minia. Zg ili slovenija, i kakva su iskustva s kupnjom "preko" i povratom mervera (ddv)... i gdje mi je najbliza apple trgovina u slo ako ta opcija bude bolja od ove u zg.
Hvala.
25.02.2013 | 00:41
vidim da ima pogleda a nitko nista :O
25.02.2013 | 17:01
Da bi dobio povrat "slovenskog PDV-a", moraš ga iznijeti iz Slovenije, dakle na granici moraš dobiti žig od slovenske carine da je proizvod izišao van!
E sad, pitanje je koliko si hrabar taj isti proizvod švercati 50 m dalje (na ulasku u Hrvatsku)?!!
Da bi ti napisali gdje je najbliži Apple dučan u Sloveniji, prvo bi trebao napisati gdje živiš (Rijeka, ZG, VŽ...), zar ne?
Uostalom , google ti to jako dobro zna, kao i cijene...
25.02.2013 | 19:09
Probaj tu: www.bigbang.si/
25.02.2013 | 21:28
Da, ali čim zatražiš povrat slovenskog PDVa, njihovi carinici će kopiju toga računa faxirati našim carinicima (uobičajeni postupak) pa će ovi i prije nego što te pitaju ”Imate li što za prijaviti?” znati što to imaš, a (ne)misliš prijaviti...
Ugl, to se ne isplati jer će ti naši zaračunati HR PDV (25%), što je više nego onaj slovenski koji si platio, pa si sa svim plaćanjem/odbijanjem/povratom PDVa, u konačnici na gubitku...

Nego, potraži gdje je ”u okolici” najniža cijena, kupi i normalno plati, a na granici zaboravi da ga imaš i to je to! Proći ćeš par-sto-kuna jeftinije.

Ili čekaj dok uđemo u EU pa će, valjda, i kod nas biti nešto povoljniji...
25.02.2013 | 21:30
Cudim se da se Agrokor nije izborio da se iphone, ipad i Mac prodaju u Konzumu. ..i to svi modeli i mini i maxi ..pa barem
je on "pustio korijenje" svuda.. ...s obzirom da kopira WalMart, mogao je i to kopirati od njih.
25.02.2013 | 21:33
MacSlavko kaže:

Ili čekaj dok uđemo u EU pa će, valjda, i kod nas biti nešto povoljniji...

Ne vjerujem da ce biti povoljniji, umjesto hrvatsku, placati ces EU carinu na proizvode iz trecih zemalja + PDV (lokalni i dalje).
26.02.2013 | 00:47
kupio danas u micronisu i evo vec poskidao app i igram se.
Slovenija ne isplativa ipak ispala i iStyle me razocarao da ne primaju amex na par rata tako da ispao micronis na tresnjevci.
26.02.2013 | 10:17
@pero69: možda sam krivo shvatio, ali to će vrijediti samo za robu koja dolazi poštom u HR, a iz države koja je van EU. Nakon 1.7. slobodno kupujemo u trgovinama u EU i unosimo slobodno u HR (dakle platili smo PDV i sva davanja zemlji u kojoj smo kupili), u HR ne plaćamo ništa. Štoviše, naših carinika više neće ni biti na granicama prema EU državama, samo granična policija. Tako mislim da će vjerojatno kod nas cijene ostati iste ali ćemo slobodnije moći po Evropi kupovati i bez straha i sakrivanja uvoziti (i bez bilo kakvih davanja)... Možda se i naši trgovci tada trgnu pa ponude bolje cijene.
26.02.2013 | 10:39
Koliko si to platio u HR ako nije tajna?

Jutros gledam kod mene 16GB WiFi za $319...
26.02.2013 | 12:52
Ima kakve šanse da ga kupiš pa pošalješ u hr ili slo?
26.02.2013 | 13:22
Gdje god da ti pošalje, platiti ćeš PDV. Jedino ako se nosi kao "osobna prtljaga" ne plaća se ništa (jer u tom slučaju ne prijavljuje se kao novi)!
27.02.2013 | 00:14
Ja sam svoj 32 Gb WiFi kupio u Big Bangu u Mariboru, potvrdio povrat poreza na slovenskoj granici i bez problema ga unio u Hrvatsku. Kostao je 430€.
27.02.2013 | 18:41
To je zbog toga, što slovenski carinici javljaju našim kad je račun (u brutto iznosu), veći od 500€. Big Bang vraća stvarni porez, a ne preko Tax Free-a, tako da te trebao doći, nakon povrata DDV-a (samo u Big Bang-u), 358,33€ (DDV u SLO je 20%) . Oni napišu na obrascu Tax Free-a umanjeni DDV koji bi ti vratili u bilo kojem uredu (Insa ili sl), ali pametnije ti je otići ponovo u Big Bang:)
28.02.2013 | 00:10
boriskr kaže:
To je zbog toga, što slovenski carinici javljaju našim kad je račun (u brutto iznosu), veći od 500€. Big Bang vraća stvarni porez, a ne preko Tax Free-a, tako da te trebao doći, nakon povrata DDV-a (samo u Big Bang-u), 358,33€ (DDV u SLO je 20%) . Oni napišu na obrascu Tax Free-a umanjeni DDV koji bi ti vratili u bilo kojem uredu (Insa ili sl), ali pametnije ti je otići ponovo u Big Bang:)
Sve znam, kupio sam vec tamo raznih stvari desetak puta. Volim otici tamo zato sto su jedni od rijetkih koji vracaju puni DDV u ducanu. Kod ostalih povrat ide preko Global Refunda.
28.02.2013 | 17:00
jel možda ima netko tko putuje u ili iz SAD da donese jedan minić?
01.03.2013 | 09:35
ja često putujem u Frankfurt i primjetio sam da Saturn prodaje Ipade jeftinije nego njemački Apple store (osim kad su tek izašli). Npr. najjeftiniji ipad 4 €450, dobije se povrat poreza od cca €50 i ispada da je ipad €400 tj cca 3000 kn a to je nešto kao u USA s porezom koji se ne može vratiti. Naravno ovo je sve zgodno ako se ide avionom jer se povrat dobije odmah na aerodromu i ne javljaju našim carinicima kao zlovenci. još 4 mjeseca pa se nećemo više s tim zamarati...
02.03.2013 | 12:47
a šta je s 3G modelima - jesu svi zaključani na neku mrežu ili ima i slobodnih?
02.03.2013 | 15:02
Finn kaže:
a šta je s 3G modelima - jesu svi zaključani na neku mrežu ili ima i slobodnih?

Ne bi trebali biti jer se s iPadom ne može telefonirati. Ne vjerujem da bi koji operater zaključavao iPad i davao ga kao i iPhone dosta jeftinije samo zato da netko surfa preko njih.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 32 minuta
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, rusty, Anonimci (625)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds