Retina iPad Mini - besmisleno?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Retina iPad Mini - besmisleno?

07.05.2013 | 23:12
Vidim da se po medijima šuška o Retina iPadu Mini. Jesam li ja jedini kojem se to čini kao potpuna besmislica? Na velikom iPadu u redu, ali manji iPad ima takav DPI da ja ne razaznajem piksele?
07.05.2013 | 23:50
Hm, pa nije baš mini predivan s DPI. Mislim da izgleda bolje jer je ista reza kao na 2, ali je manji ekran.
Ali Retina mu neće bit naodmet.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.05.2013 | 02:04
Ja vidim piksele čak i bez naočala tako da se veselim retina verziji
08.05.2013 | 05:19
Ja imam retina display na laptopu, na iphone i na iPadu, tako da sam malo razmazio oci

Neki dan sam kupio Mini, mogu primjetiti piksele ako bas zelim da ih vidim, ali nista sto bi smetalo u svakodnevnom radu :/

Uzet cu novi model cim izadje jer ce biti brzi, a retina ce biti dodatni bonus
08.05.2013 | 20:28
Drugi razlog zašto je dobro ako izbace retina verziju je to što će onda stariji model biti prilično jeftiniji, pa kom se sviđa...
08.05.2013 | 20:38
@drlovric:

Nevezano uz temu, ali me zanima:
Kako balansiraš između iPhonea, iPada mini i iPada? Drugim riječima, koji uređaj ti je praktičniji za koje radnje? Pitam jer si prvi za koga znam da ima sva 3, a Mini mi se uvijek činio nekako previše na pola puta da mi bude koristan za ijednu radnju.
08.05.2013 | 22:05
Jedan je previše, s tima da to nije iPhone.
08.05.2013 | 22:34
ako je besmisleno za mini, zar nije besmisleno na iphoneu stavljat retini? salu na stranu, bio sam u kontaktu s par ipad minija i poprilicno fali taj retina. retina bi trebo postat standard za sve racunala a ne samo neke pojedinacne. prije sam imo samo ipad i mobitel obicni, nedavno sam si nabavio iphone 4s i jako fali taj retina na ipad 2... mislio sam i cak prodat ipad 2, ali financijski mi se ne isplati pa cu se strpit par godina. ali retina nikad ne fali, po mom misljenju, nitko ne bi treboo razmisljat o tome nego samo stavit i ne spominjat )
09.05.2013 | 01:58
pitanje ima smisla jer je ipad mini ima gusci raspored pixela od ipada 1 i 2 (ista reza, manji ekran). pa da sada to bude retina, kolika bi reza trebala biti u igri? da bude ista rezolucija od ipada, 3 i 4 ppi bi bio vecin od iphonea ili mi se cini?
09.05.2013 | 05:12
@Shoratio:

rMBP mi je primarni stroj, iPhone je mob, dok mi je iPad bio odlican za konzumiranje sadrzaja, odigrati neku igru na brzaka i sl.

Medjutim, kada sam kupio Mini, ispostavilo se da mi njegov stariji brat ne treba, pa sam ga brzinski prodao.

Tako da sam u principu zamijenio "normalni iPad" za iPad Mini.

Mini mi je prakticniji za okruzenje u kojem se ja nalazim, jer je stalno samnom (u maloj torbi ili bocnom dzepu na cargo pants), te sam ga zato uzeo. Precesto sam se zatekao da nemam iPad samo zato jer mi je veliki bio preglomazan da ga ponesem.

Ne vidim nikakav smisao da imam oba.
09.05.2013 | 08:13
Aham, aham, ma iz tvog posta sam shvatio da imaš oba pa me zanimalo.
09.05.2013 | 21:52
Valjda sam ja lagano oćoravio, ali u slučaju minija ne bi mijanjao vijek baterije za veći DPI. Inače, nakon iPada Mini, milslim da je originalni iPad također postao besmislen. Veličima Minija je baš sweet spot, siguran sam da bi ga Apple odmah u startu napravio ovih dimenzija da je to onda bilo izvedivo.
Nije mi jasan taj argument "kupit ću novi model jer je brži", pa što vi radite na tim iPadima da vam bude sporo??
09.05.2013 | 22:23
Riba kaže:
Valjda sam ja lagano oćoravio, ali u slučaju minija ne bi mijanjao vijek baterije za veći DPI. Inače, nakon iPada Mini, milslim da je originalni iPad također postao besmislen. Veličima Minija je baš sweet spot, siguran sam da bi ga Apple odmah u startu napravio ovih dimenzija da je to onda bilo izvedivo.
Nije mi jasan taj argument "kupit ću novi model jer je brži", pa što vi radite na tim iPadima da vam bude sporo??

Postoje aplikacije koje traže iOS 6, a npr. iPad 1 kojeg imam ne ide na više od iOS 5
BTW jedva čekam minija sa retinom
09.05.2013 | 23:47
Istina, mini je puno bolji tko ga često nosi negdje, ali za "kućnu" upotrebu ipak je standardni daleko bolji za korištenje. Mislim na nas ćorave koji onda ne moraju zumirati svako malo, jer i bolja oštrina i rezolucija ipak ne mogu nadoknaditi veličinu samog ekrana
20.11.2013 | 13:16
Definitvno kupujem Ipad mini retina 4G. U dvojbi sam oko 16 ili 32 Gb i gdje ga kupiti.
32Gb verzija bi bila optimalna, mada bi se dalo zdurat i sa 16Gb. Odluka će vjerojatno past na 32Gb ako će kupovina biti van granice(preko bare), u suprotnom 16Gb.

Naime, najviše me muči kao i večinu ta prokleto velika razlika u cijeni kod nas i vani. Prijatelji su mi na nekom radu u Kanadi pa mi se otvara mogučnost da mi isporuče jedan primjerak, mada ih nebi volio maltretirat obzirom da se vračaju na godišnji pred Božić i imaju dosta narudžbi od rodbine, tako da bi im moja narudžba sigurno zadala glavobolje.

Dakle,
cijena uređaja od 16Gb u istyle HR je 4209kn, a u Kanadi 2980 kn(549$). Razlika 1230kn.
cijena uređaja od 32Gb u istyle HR je 4999kn, a u Kanadi 3517 kn(649$). Razlika 1482kn.
Zanima me dali sam kod cijene uređaja u Kanadi izostavio neka davanja koj nisu ukalkulirana u cijenu koja je izražena na apple Canada store-u?
Vjerojatno ću morat uzet adaper sa NEMA 5-15 na europlug, no dali je moguće u njihovom store-u zatražit originalni europlug!?
I možda najbitnije od svega, što je sa garancijom?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 12 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO