Kako otkriti što radi promet na wifiju?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako otkriti što radi promet na wifiju?

28.09.2013 | 01:20
Za početak, imam mobilni internet limitiran na 20GB mjesečno (nakon toga mi spuštaju brzinu). To nije bio rpoblem jer mojim režimom korištenja bi napravio oko 15GB u prosjeku. Prošli mjesec sam skinuo OS X update i slično pa sam mislio da je normalno da je prešao 20 GB, mežutim postalo mi je sumnjivo kada je do kraja mjeseca skinuo još 15 GB!

Uglavnom, da skratim priču, danas mi je nešto skinulo 1.5 GB u 7 sati dok nisam bio doma, i sistemom eliminacije otkrio sam da mi iPad počen nešto skrati čim se uključi. To radi i dok je u sleepu, a nije mi jasno što. Skinuo sam neki besplatni traffic monitor i on pokazuje da iPad downloada nešto 400kb/s ali ne znam što i tko.

Ima li neki alat ili način da otkrijem što se skida, ili barem odakle? iCloud ne koristim.
28.09.2013 | 01:49
1. Siguran si (pretpostavljam) sa skida, a ne da šalje (upload)?
2. Tolika količina mora se odraziti na zauzeće memorije. Pogledaj strukturu zauzeća memorije.
3. Traffic monitor nema breakdown po portovima? Ono - da vidiš koliko prometa je na kojem portu, pa da izoliraš da li se radi o youtubeu, dropboxu...?
28.09.2013 | 02:05
Skida i šalje, samo više skida. Što je najbolje vjerojatno skina u null, jer memorija ostaje jednako zauzeta
Ovaj utility je samo brojač promate, ne znam ima li što detaljnije, nisam pronašao...a i vjerojatno košta.
28.09.2013 | 02:09
Ovo bi mi možda pomoglo, ali sad da plaćam $3 zbog ovog problema...s druge strane, nije da će mi kruna s glave pasti zbog tih $3, ali ih trenutno nemam na iTunes računu.

itunes.apple.com/us/app/system-status-ac...tor/id401457165?mt=8
28.09.2013 | 03:15
Ao si dizao sistem na iOS 7 vjerojatno automatski update aplikacija i još kojekakva samo uključena dojavljivanja stanja uređaja Apple središnjici.
28.09.2013 | 04:59
Jel ti ugasen Automatic App Update?
28.09.2013 | 11:08
Upravo provjerio, isključeno je sve. Pa da je ne znam što updateao, nakon 15 GB je trebalo biti gotovo.
28.09.2013 | 11:13
Riba, na routeru od interneta si uključi firewall i blokiraj promet po svim portovima pa onda puštaj port po port i prati kad će se zalaufati iPad ponovno. Je li moguće da ti je npr. Dropbox nešto zablesavio? Kolegi se to dogodilo na androidu. Dropbox je iz nekog razloga downloadao ponovno s neta cijeli sadržaj kojeg je već imao na telefonu. Zauzeće se nije promijenilo jer je on sve stare fajle obrisao, a nove skinuo.
28.09.2013 | 11:31
Pustio sam ga da update an 7.0.2, opet isto. Dropbox uopće nemam instaliran. Router je mali 3G router, nema nikakve napredne opcije.
28.09.2013 | 11:34
Sada se restartao nakon instalacije 7.0.2 i odmha u sutu skinuo 22 MB necega. Onda je mirovao jedno minutu i sada opet skida 200 KB/s.
28.09.2013 | 12:04
Ugasi Wi-Fi preko noći ili kad ne koristiš dok ne nađeš načina kontrolirati što ždere promet. Imam osjećaj kako konstantno pokušava skinuti možda e-mail s nekim velikim privitkom, ali ne uspjeva i tako u beskonačnost. Probaj zabraniti skidanj e-mailova (nisam siguran da li se dade) ili makni e-mail račun.
28.09.2013 | 12:14
Jbg, potroši koju kunu, kupi neki komad alata pa istraži. Ovako možemo do Božića pogađati...
28.09.2013 | 13:02
Kolega na poslu je imao slican problem kad mu je u Safari-u bio ukljucen link na Exchenge server od firme za pristup sluzbenim mejlovima ( zbog internih sigurnosnih protokola nismo mogli sluzbene mejlove direktno skidati na privatne uredjaje ). I valjada mu je to non-stop radilo u pozadini i azuriralo sluzbene mejlove kojih je bila poveca kolicina . Uglavnom, problem je rijesio tako da je vratio sve na tvornicke postavke i instalirao sve ispocetka, ali bez tog linka. Neznam dali sta pomaze, ali cisto kao ideja...
28.09.2013 | 13:03
iCloud-Photos ?

EDIT: tek sad sam vidio da ne koristiš cloud....

Da je neznam koji update sistema i aplikacija ne može povuć 20 Gb..... kako stojiš sa application usage? da nije kakva navigacija? neka igrica?
28.09.2013 | 17:12
Palo mi je na pamet da nije Mail, baš su fastmailoviu piosali da je došlo do nekih promjena u ponasanju mail klijenta na iOS 7, ali ni klijent mi nije pokrenut. Iako, obrisat cu email account jer je email klijent tako sugav da mi je bolje koristiti webmail.
@smayyo, ja se skroz slazem, to je bilo moj prvo pitanje - kojim alatom to mogu provjeriti? Navigacije nemam, ima par igrica ali one do sada nisu bile problem.
28.09.2013 | 21:18
Evo update.
Cinilo se da se smirio, i sumnjam d aje mail jer je poludio kada sam pokrenuo mail. Onda sam iskljucio u Settinzima i push i automatsku provjeru maila, medjutim to nije pomoglo. Usput sam naucio da iskljucivanje i ukljucivanje iPada opet u onom multitasking meniju vrati sve aplikacije, pa sam ih rucno maknuo, medjutim nista se nije promijenilo.
Inace primjetio sam da svaki put nakon ukljucivanja skine 21.8MB podataka.
Sada sam zelio potpuno obrisati email accounte, medjutim ne mogu jer mi se Settings aplikacija rusi ))))

Sto sad da radim? Ima neki reset preko iTunesa ili slicno?
28.09.2013 | 22:12
Prvo uradi hard reset(power+Home dugme )dok se ne iskljuci i ponovo ne ukljuci(pojavi jabuka) onda pusti.Ako to ne pomogne uradi restore preko itunes-a ali nemoj povlaciti backup vec set as new pa vidi kako raditj da li ti skida nesto sa neta.
28.09.2013 | 23:19
Hvala saint. Kako je bio isključen uključio sam ga sa Home+power (ako to uopce ima ikakvog smisla), u task switcheru me već dočekao settings. Upravo brišem mail accounte.
29.09.2013 | 00:23
Možda, kao ideja, aktivirat na macu sheranje interneta, nešto kao hot-spot, spojit se ipadom na tu wifi točku, pa pomoću little snitcha vidjeti od kuda i tko cica podatke i nabija promet.
29.09.2013 | 01:28
zabac kaže:
Ugasi Wi-Fi preko noći ili kad ne koristiš dok ne nađeš načina kontrolirati što ždere promet. Imam osjećaj kako konstantno pokušava skinuti možda e-mail s nekim velikim privitkom, ali ne uspjeva i tako u beskonačnost. Probaj zabraniti skidanj e-mailova (nisam siguran da li se dade) ili makni e-mail račun.

Kolege su imale identican slucaj kada im je prosjecni mjesecni promet sa par sto MB skocio na nekoliko GB.
Moguce ovo sto Zabac kaze. Ili sinkanje mail klijenta sa serverom ili nekakva cloud aplikacija koja pokusava sinkati datoteke (mozda iCloud) generira promet.
29.09.2013 | 08:12
Smet kaže:
Možda, kao ideja, aktivirat na macu sheranje interneta, nešto kao hot-spot, spojit se ipadom na tu wifi točku, pa pomoću little snitcha vidjeti od kuda i tko cica podatke i nabija promet.

To mi je vec palo na pamet, medjutim nemam LAN port (samo wireless) pa ne mogu to izvesti.
29.09.2013 | 08:14
pero69 kaže:
zabac kaže:

Kolege su imale identican slucaj kada im je prosjecni mjesecni promet sa par sto MB skocio na nekoliko GB.
Moguce ovo sto Zabac kaze. Ili sinkanje mail klijenta sa serverom ili nekakva cloud aplikacija koja pokusava sinkati datoteke (mozda iCloud) generira promet.

I ja mislim da je mail. Obrisao sam sve mail accounte i za sada je ok. Nece mi nedostajati jer se taj mail i tako stalno rusio, vjerojatno nije dorastao mojem mail serveru. Raznorazni cloudovi iskljuceni.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 16 minuta
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Braca, Ender, MacSlavko, tino1, Anonimci (736)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO