20.07.2015 | 14:15
Moj Retina Mini mi je primaran tablet i koristim ga stvarno za sve zivo. Putovao je svuda samnom, i nikada nikakvih problema.
Medjutim, imam jedan iPad Air koji je bez veze lezao u stolu, i kojeg sam koristio maksimalno 20-30 sati, i to dok sam u zadnje vrijeme procitao par knjiga o Arduino.
Znam sigurno da nikada nije pao, da nije maltretiran. Uredjaj je doslovce nov. Zato mi je cudno da se desio ovakav kvar :/
Prije par dana nisam mogao otkljucati uredjaj (swipe nije registrirao), pa sam ga morao Hard Reset. Radio je nakon reseta par dana, i jucer dok sam nesto gledao na YouTube, ekran je ponovno prestao registrirati dodir.
Probao sam i Reset, i Restore preko iTunes. Sada ne mogu nista. Samo mi pisu poruke na raznim jezicima, i uopce ne reagira na dodir.
Pretpostavljam da je digitizer krepao, ili odspojio se flat kabel.
Gledao sam tutoriale, i vidim da je prilicno destruktivno otvoriti ga. I onda ako ga otvorim i vidim da se kabel recimo pomjerio, kako to opet sklopiti natrag kada je onaj glue pokidan sav?
Ako je riknuo digitizer, onda bi uzeo zamjenski na Amazon ili Ebay, pa to promijenio. Ima li neko iskustva s tim? Koji da uzmem? Na sto da obratim paznju prilikom kupovine?
Koliko bi kostala zamjena, ako znate nekoga vjestijeg ko se time bavi?
Hvala puno svima!