29.12.2018 | 17:41
Moonlike kaže:
Sorry na zakašnjelom odgovoru....
Pa po listi onoga što sam probao
Bear - Odlićan app no meni je UI prekompliciran. Puno previše mogučnosti koje čine UI na iOS kompliciranim. Subjektivno je to, znam.... ja sam tražio jednostavnost.
Apple Note - nativno je na iSO.... jako su ga unaprijedili, ali i zakomplicirali.... opet, meni je prioritet bio jednostavnost
OneNote - Microsoft....
Neću te zamarati iskustvom jer te ne zanima
Ali tu je olovka malo štucala
GoodNotes - rušio se app stalno.... vrlo brzo sam odustao. Ne znam jesu li ga updejtali. Nisam provjeravao. Da ne budem bezobrazan, možda je bilo i do mog iPad-a, ali odustao sam.
To je to što sam probao, i ostao na Notability
Nadam se da će pomoći u odabiru
Evo, lagani bump...
Iskoristio sam akcijsku ponudu iPada 6. generacije WiFi 32GB za 2780 Kn uz Logitech Crayon na poklon. Cijena je dovoljno dobra. Ako mi olovka ne bude valjala, bez grižnje savjesti je bacim u smeće (ili spremim u ladicu) i kupim Apple Pencil (1. generacije, navodno samo ta radi s ovim iPadom), a ako mi aplikacije za bilješke ne budu valjale, naći će iPad drugu svrhu.
Uglavnom, meni je glavna želja i zamisao - koristiti iPad s olovkom kao funkcionalno kvalitetniju i napredniju zamjenu za rokovnik (tj. za bilježnicu). "Funkcionalno kvalitetniju i napredniju" prvenstveno znači - da se tekst kojeg sam napisao pretvori u pretraživi digitalni tekst (dakle da imam HWR, iliti handwriting recognition funkciju
i to onu koja funkcionira za hrvatski jezik, dakle prepoznaje kvačice na čćžšđ), a žvrljotine, shemice, skice i sl. ostane u nacrtanom (rasterskom) obliku te da je međusobni raspored tih elemenata na "papiru" nepromijenjen (onakav kako sam ja to napisao ili nacrtao).
Svjestan da, u ovom trenutku, možda još uvijek puno tražim (iako ne razumijem zašto, ako je još prije 20 godina Apple Newton to mogao, makar i u nekom primitivnom obliku), ipak molim za eventualna iskustva, ako ih netko ima, da ne kupujem baš redom sve aplikacije, koje nije moguće probati prije kupnje.
Dakle, prema informacijama s neta, aplikacije koje u nekom obliku imaju ono što možda donekle zadovoljava moje temeljne zahtjeve su:
1. WriteOn Notes Plus
2. MyScript Nebo
3. GoodNotes 4
Zanimaju me aktualna iskustva (općenito sva, ne samo vezano za HWR, ali osobito ona vezana za HWR hrvatskog rukopisa) u korištenju nekih od te tri aplikacije, ili neke četvrte koja isto ima HWR (a da mi je promakla)
Znam da je Notability općenito najpopularniji i da može svašta nešto (od čega meni ogromna većina ne treba), ali meni NIJE zanimljiv jer onu jednu stvar koja je meni bitna - ne može.