23.08.2018 | 23:50
zabac kaže:
Znači na iPadu radiš ilustracije?
Da li se spremaju tamo gdje su fotografije?
Da li imaš stalno internet i/ili mrežu?
Ja imam:
iCloud drive - 5GB
Drive (Google) - 15GB
OneDrive (Microsoft) - 5GB
Dropbox - 3,8GB
U pogonu je:
Synology NAS - 3TB koji je isto dograbiv s iUređaja
Ovo gore su free servisi i ima skoro 30GB prostora.
Pitanje je da li ti treba vanjski disk jer bi se možda spasio za 7,99kn uzeti 50GB na iCloud-u?
... Da! Dovršavam neke crteže nacrtane olovkom ili tušem, a neke počinjem i potpuno raditi na njemu. Do sada to nisam mogao pa tek stječem iskustvo : )
Crteže spremam dijelom u Photos, a dijelom u onu fiksnu plavu mapu na desktopu. Izbor ovisi o tome što dalje namjeravam činiti s njima jer crteže ‘provlačim’ kroz nekoliko aplikacija čije mogućnosti još isprobavam. Za sada su se najbolje pokazale Adobe Sketch i MediBang Paint.
Jedan dio crteža arhiviram i na Googlovom Driveu ali tamo imam samo 1 GB prostora jer ga koristim već godinama.
Hvala Ti na podsjetniku da mogu koristiti i ostala tri besplatna servisa, ali volio bih arhiv imati pri ruci neovisno o internet vezi, iako ona trenutno nije upitna.
Vezano uz iCloud i ostale kupnje preko Apple ID računa u App Storeu - postoji li mogućnost da mi netko sa strane preko svog Apple ID računa plati aplikaciju koju bih onda ja mogao za sebe skinuti na moj iPad (dakle nešto kao darovna kartica), odnosno da mi na isti način plati proširenje iClouda?...