28.08.2010 | 13:31
Kad je tehnologija u pitanju, možeš čekati do besvjesti. Uvijek će nakon što kupiš neki gadget uskoro izaći bolji. Pa iz tog razloga ne vidim čemu čekati i uskraćivati si ono što možeš imati SADA.
Što se tiče čitanja knjiga, časopisa i ostalog, ja imam iPhone 3GS, Kindle, BeBook a sad i iPad. iPhone 4 još uvijek čekam, ali samo zato jer ga još nema za kupit
Od ova tri nabrojana, za moje umorne oči
iPad se pokazao kao najbolji čitač.
Kindle i
BeBook imaju e-ink ekrane što znači da je potrebno za ugodno čitanje osigurati dobru rasvjetu. Nedostatak boja pak vjerojatno ne smeta samo daltoniste.
Pored toga to su samo čitači pa ako se poslije par stranica poželiš igrati ili pogledati neki film, prosurfati internetom onda svejedno moraš posegnuti za nekim drugim uređajem (u mom slučaju iPadom)
Na
iPhone-u 3G(S) se može lijepo čitati ako se uvećaju slova, ali zbog malog ekrana prst zaboli od okretanja stranica. Njegov nedostatak u odnosu na iPad je samo veličina.
iPad pak nudi sasvim pristojnu veličinu ekrana, dovoljno teksta za pročitat da se prst može odmorit izmedju dvije stranice i pored toga osvjetljenje se može narihtati tako da ne blješti ili pak da nije pretamno. Jedini nedostatak iPada u odnosu na Kindle ili BeBook jest što je duplo teži za držanje sa jednom rukom, ali VELCRO traka sasvim dobro riješava taj problem.
Više o tome kako doći do knjiga za iPad, iPhone i Kindle pišem u za to predviđenoj temi.