25.08.2012 | 23:21
Okasnih u odgovoru, ali na ime te aplikacije na iOS-u imam tikove pa moram reagirati (tikom i pismom).
Koristio sam ga prije više mjeseci svakodnevno, minimalno po 2 sata svaku večer i tako mjesecima (ne pitajte zašto - ima nas slabih i povodljivih muškaraca
).
Tijekom svih tih mjeseci rada, svašta sam iskusio, evo samo nekih stvari kojih sam se sjetio:
Skype-konferencije ostvarene preko VPN-a često su se rušile (u nepravilnim intervalima).
Nakon prekida poziva aplikacija se mora restartati da bi se dolazni poziv mogao normalno ostvariti.
Skype ima rudimentarnu funkcionalnost u odnosu na stolnu aplikaciju (tek inačica 4.1 iz kolovoza 2012. omogućila je najobičniju razmjenu slika).
Ne može se napraviti višestruka (audio-)konferencija.
Ne može se u chatu primiti ikakva datoteka (pa onda otvoriti u pripadajućoj aplikaciji).
Ako se za vrijeme Skype-konferencije dobije poziv na iPhoneu (na kojem je konferencija u tijeku), Skype prekida poziv.
Preveliki je potrošač baterije.
Uočio sam i interferencije kada je iPhone priključen USB-om na računalo.
Trebam li napominjati koliko im je godina trebalo (sve do kolovoza 2012.) da se u gigantskoj kompaniji Microsoft netko sjetio pomaknuti nesretnu tipku za
backspace koja se nalazila tik do tipke "send". Postoje li uopće više testeri tamo? Ne sjećam se ni sam koliko li sam samo puta poslao nedovršenu poruku i unio nerazumijevanje u komunikaciju i izgubio poantu.
Koristim Skype i dan-danas na iOS-u, ali gotovo da ga potiho bojkotiram.
Spreman sam platiti 5$ za Skype koji neće bolovati od problema koje sam gore naveo.