Gledanje video materijala na iPadu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gledanje video materijala na iPadu

10.07.2012 | 13:53
Htio bih pogledati ove video fajlove na iPadu,
ali ne uspijevam nikako:
www.wolfcraft.de/jcatalog_generated/en/p...s/15178_product.html

Svejedno da li wmv ili mpg.

Da li netko ima preporuku kako da ovo pogledam na iPadu ?
10.07.2012 | 14:17
Neke aplikacije to mogu. Ja imam Ace Player i upravo sam pokušao i radi. Ali košta 3$. Ne znam ima li koja besplatna aplikacija koja to može.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.07.2012 | 14:42
Ima na iTunes veliki broj video playera koji podržavaju razne formate, a video isječci se mogu u njih kopirati povlačenjem preko iTunesa, neki podržavaju prijenos preko WiFi, a u neke se može i downloadirati preko browsera koji podržavaju DL kao što je npr. iCab. Treba malo utrošiti vremena i svakako pročitati opis.

Ja osobno koristim AVPlayer u kojeg video prebacim sa računala povlačenjem, a podržava veliki broj video formata.
10.07.2012 | 15:17
Hvala na informacijama.

Želja mi je takve fajlove pogledati bez velikih ugađanja i udovoljavanja. Nekako mi izgleda normalno kliknuti na taj fajl i pogledati ga.
Iako je iPad uređaj kojemu je osnovna namjena pregledavanje audio-video-book-... sadržaja.
Ovo na iPadu ispada prava nauka. Ne znam ni jedan drugi uređaj novije generacije na kojem je to tako komplicirano i gotovo nemoguće kao na iPadu. (možda znam malo premalo )

Video fajlovi su po meni sasvim običan sadržaj na internetu. Pogotovo oni koji su u formatu toliko starom da je iPad totalna bebica prema njima.
Malo mi je 'neugodno' kupovati aplikacije da mogu vidjeti wmv ili mpg fajl. Nije stvar cijene, toliko košta jedna bira u malo boljem hladu.
Više me peče "što" moram platiti nego "koliko" moram platiti.
Druga varijanta da koristim komp na kojemu ću to skinuti, pa preko iTunesa prebaciti, pa onda tek uzeti iPad u ruke i pogledati, to je ponašanje kakvo sebi neću dozvoliti
Očito su me pogodili u žicu, uf

Nema druge nego se staviti u proučavanje raznoraznih aplikacija koje se bave takvim stvarima, valjda naletim na nešto.
Ma naći će se već nešto, valjda nisam jedini koji tako razmišlja.
Mislio sam da ne idem previše u istraživanje, pa sam priupitao ovdije, možda je već netko pronašao kakvu zgodnu varijantu.
Hvala Ante i Sank na savjetima.
10.07.2012 | 16:01
Nisi ni prvi ni jedini kojeg ovo nervira. Puno je takvih sitnica u iOS-u.
Nažalost, bez jailbreaka se ne mogu ispravit, a nisam siguran ni tada.
10.07.2012 | 16:07
Btw ako imaš neku od ovakvih aplikacija, kad u safariju klikneš na ovaj link pita te kojim programom želiš otvoriti. GPlayer, AcePlayer,... Nije jako komplicirano a funkcionira.
10.07.2012 | 16:46
wmv je windows media video- dakle video upakiran i kodiran i prilagođen korištenju na uređajima koje pogoni windows os; mpg, mpeg je pak format koji se koristi za kompresiju videa i postoje trasport i program stream; da ne duljim i jedan i drugi format nisu nativno podržani od apple-a, ni na mac računalima ne možeš gledati te formate bez instaliranih posebnih playera ili software-a za editiranje videa. Zato recimo mov format možeš uz instalaciju quicktime-a na pc gledat bez problema dok je na mac-u nativni format. Ja na iPadu gledam video, zapravo kompletan sadržaj iTunes library-a s kompjutera gledam i slušam preko opcije sharing my library on local network u preferences postavkama pod sharing. A u iTunes ubacim konvertirani video koji u iTunesima radi, najčešće u mov, mp4.
10.07.2012 | 17:14
instaliraj XBMC na iPad,i uzivaj:)
10.07.2012 | 19:16
vlc player ti otvara skoro sve formate i besplatan je,znam da ima za OS X i imam ga,valjda postoji i za IOS.

sad sam ten skužio da ti to hočeš gledati iz browsera....sorry.
11.07.2012 | 02:20
VLC je postojao za iOS, besplatno i bas ovakve situacije hendla bez problema, ali je maknut iz App Storea i pitanje je da li ce opet pojaviti...
11.07.2012 | 08:00
www.videolan.org/vlc/download-macosx.html
Zar se ne može skinuti mimo AppStore-a?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.07.2012 | 21:21
@zabac, radi se o verziji VLC za iOS, a ne za MAC OS X. Ipak iOS ima više ograničenja od OS X, pa samim time neke se stvari ne mogu raditi na način na koji smo to navikli na računalima.

Postoje neki zaobilazni putevi, koji često ili zahtijevaju jailbreak ili su pak potrebna dodatna ulaganja u aplikacije koje često ne pružaju dovoljno dobra ili barem jednostavna rješenja.

U ovom slučaju, moguće rješenje jest prije svega browser poput iCaba koji nudi da se video skine sa linka i onda pogleda u nekom od playera koji podržava te formate te se u iOSu prijavi drugim aplikacijama kao opcija gdje se video može prebaciti i pogledati.
17.07.2012 | 21:03
Evo da ne otvaram novu temu... Ja koristim any video converter ali nikako da kada konvertujem film i prebacim na ipad da imam prevod.... Zna li neko kako da rjesim to? Hvala
17.07.2012 | 21:44
Ja imam AV player app i odradi odlično svoj posao…
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 13 minuta
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Ender, MacSlavko, robee, Anonimci (411)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO