Ažuriranje 18.0
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ažuriranje 18.0

16.09.2024 | 18:36
Da li je isplativo ažurirati na 18.0 a dostupno je i 17.7

Da li je ok da idem odmah na 18.0
U pitanju je iphone 15 pro
Hvala na odgovorima
  • Air
  • Korisnik
  • 70
16.09.2024 | 19:16
Ja tržim po webu info da li 17.7. rješava problem sporog punjenja, ali ne nalazim.
16.09.2024 | 19:36
dajac kaže:

Hvala na odgovorima

Možeš, nema potrebe prvo 17.7.
To je za one koji ne bi još na 18 a ipak ima ispravljenih bugova i optimizacije za iOS 17 pa da ipak budu up-to-date. Možda čekaju 18.1 ali da budu pokriveni sa zadnjim ažuriranjem za iOS 17.
Znači ako želiš iOS 18 možeš odmah.
Nadam se da je malo jasnije sada
16.09.2024 | 19:40
Air kaže:
Ja tržim po webu info da li 17.7. rješava problem sporog punjenja, ali ne nalazim.

A koji je to model? na 17.6.1? Jesi probao napraviti iOS backup (kriptirani) na laptop pa mobitel postaviti kao novi, bez vraćanja backupa, i onda vidjeti kako puni? Sa friškim iOSom (doduše ne znam hoće li ti ponuditi 17.7 ili 18) kako radi punjenje? Ako nema nikakve promjene (ili čak ima) onda ga opet obrišeš i vratiš backup na iPhone. A da ti nije neki kontakt u iPhoneu ili na samom kabelu? Jesi probao sa drugim punjačem i/ili kabelom?
16.09.2024 | 19:45
Ja sam evo nadogradio na iOS18. Jos polusavam da nadjem sto je u stvari novo
16.09.2024 | 19:46
dajac kaže:

Hvala na odgovorima

Da li je "isplativo" to možeš znati samo ti, i to ovisi o tome koliko ćeš zarađivati sa verzijom 18.0 i da li je to manje ili više od zarade sa 17.7. (mada, čisto sumnjam da zarađuješ mobitelom).

A što se tiče toga da li je uputno prijeći sa 17-ice na 18-ice, ako ti nisu baš nužno potrebni "feature"-i 18-ice (od kojih je najveći naglasak Apple Intelligence koji, za sada, u EU neće biti dostupan), onda je bolje pričekati verziju 18.1 kod koje ispeglaju sve greške koje su im promakle kod izdavanja 18.0.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
16.09.2024 | 19:47
14 max Pro odradio update na 17.6.1. naokn toga mi je telefon puni 7 sati da bi došao do 43 posto. Danas je cijeli dan na punjaču i nije prešao 50 posto. Probao različite punjače i različite kablove ali sve je isto.
Isključivao one postavke kod baterije, restartao ga, ali ništa.

Napraviti ću backup obavezno prije update-a.

Zašto kriptirani, zar to nije put u nevolje?
16.09.2024 | 20:06
Air kaže:

Zašto kriptirani, zar to nije put u nevolje?

Kriptirani ti povuče i passworde i WiFi mreže, app login credentials, Health data, HomeKit data, povijest surfanja (Safari, ne znam za ostale browsere, valjda da) i cookie, ako koristiš Apple Watch onda i te podatke.. detaljniji je backup. Samo zapamti password sa kojim si "osigurao" taj backup jer ćeš morati taj password unijeti kod vraćanja backupa, to je sva mudrost. Nema nikakvih nevolja. Been there, done that.
16.09.2024 | 20:07
drlovric kaže:
Ja sam evo nadogradio na iOS18. Jos polusavam da nadjem sto je u stvari novo

Mislim da je boldano kurziv i podcrtano novo u porukama ))
  • Air
  • Korisnik
  • 70
17.09.2024 | 10:19
Da dopunim svoje iskustvo sa sporim punjenjem.

Sinoć sam u autu otkrio da se iphone puni normalno na bezkontaktnom punjaču.

Donesao sam ga u stan i napunio na 100 posto.

Dakle problem mi je u lightning konektoru na telefonu. Iako pokazuje konstantno punjenje to radi vrlo sporo. Čistio sam ga čačkalicom ali nije izgledao prljavo, nije bilo nekog smeća unutra. Probati ću još alkoholom.
17.09.2024 | 13:53
Nadam se da si ugasio mobitel prije čačkanja sa alkoholom po kontaktima.. Možda ti se nekakva "korozija" uvatila ne neki od pinova pa zato sporo puni? Da probaš malo to pogledati, nekako pod neki "mikroskop" pa sa nečime "sastrugati", naravno ne sad da uništiš konektore
  • Air
  • Korisnik
  • 70
17.09.2024 | 14:52
Yonkis kaže:
Nadam se da si ugasio mobitel prije čačkanja sa alkoholom po kontaktima.. Možda ti se nekakva "korozija" uvatila ne neki od pinova pa zato sporo puni? Da probaš malo to pogledati, nekako pod neki "mikroskop" pa sa nečime "sastrugati", naravno ne sad da uništiš konektore

Hvala na savjetu.
Nisam još alkoholom. Znam da provodi elektrone .
Probati ću nešto tako.
17.09.2024 | 14:57
Air kaže:

Hvala na savjetu.
Nisam još alkoholom. Znam da provodi elektrone .
Probati ću nešto tako.

Propanolom, ne etanolom.
17.09.2024 | 16:08
Rakija, najbolje. Domaća, od šljive. Ako to ne pomogne.. onda samo bežično.
17.09.2024 | 18:17
Lozovača ne ide?
17.09.2024 | 20:32
pre bih rekao da treba jabukovaca da bude u istom stilu sa uredjajem.
17.09.2024 | 20:43
17.09.2024 | 21:07
Updateao sam moj SE, ženin 11 i iPad, sve je prošlo ok, ne vidim nikakve razlike niti nešto bitno novo.
17.09.2024 | 22:43
Zašto naši operateri ne podržavaju RCS support.apple.com/en-us/108048 ? RCS
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 44 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO