Ažuriranje 18.0
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ažuriranje 18.0

16.09.2024 | 18:36
Da li je isplativo ažurirati na 18.0 a dostupno je i 17.7

Da li je ok da idem odmah na 18.0
U pitanju je iphone 15 pro
Hvala na odgovorima
  • Air
  • Korisnik
  • 77
16.09.2024 | 19:16
Ja tržim po webu info da li 17.7. rješava problem sporog punjenja, ali ne nalazim.
16.09.2024 | 19:36
dajac kaže:

Hvala na odgovorima

Možeš, nema potrebe prvo 17.7.
To je za one koji ne bi još na 18 a ipak ima ispravljenih bugova i optimizacije za iOS 17 pa da ipak budu up-to-date. Možda čekaju 18.1 ali da budu pokriveni sa zadnjim ažuriranjem za iOS 17.
Znači ako želiš iOS 18 možeš odmah.
Nadam se da je malo jasnije sada
16.09.2024 | 19:40
Air kaže:
Ja tržim po webu info da li 17.7. rješava problem sporog punjenja, ali ne nalazim.

A koji je to model? na 17.6.1? Jesi probao napraviti iOS backup (kriptirani) na laptop pa mobitel postaviti kao novi, bez vraćanja backupa, i onda vidjeti kako puni? Sa friškim iOSom (doduše ne znam hoće li ti ponuditi 17.7 ili 18) kako radi punjenje? Ako nema nikakve promjene (ili čak ima) onda ga opet obrišeš i vratiš backup na iPhone. A da ti nije neki kontakt u iPhoneu ili na samom kabelu? Jesi probao sa drugim punjačem i/ili kabelom?
16.09.2024 | 19:45
Ja sam evo nadogradio na iOS18. Jos polusavam da nadjem sto je u stvari novo
16.09.2024 | 19:46
dajac kaže:

Hvala na odgovorima

Da li je "isplativo" to možeš znati samo ti, i to ovisi o tome koliko ćeš zarađivati sa verzijom 18.0 i da li je to manje ili više od zarade sa 17.7. (mada, čisto sumnjam da zarađuješ mobitelom).

A što se tiče toga da li je uputno prijeći sa 17-ice na 18-ice, ako ti nisu baš nužno potrebni "feature"-i 18-ice (od kojih je najveći naglasak Apple Intelligence koji, za sada, u EU neće biti dostupan), onda je bolje pričekati verziju 18.1 kod koje ispeglaju sve greške koje su im promakle kod izdavanja 18.0.
  • Air
  • Korisnik
  • 77
16.09.2024 | 19:47
14 max Pro odradio update na 17.6.1. naokn toga mi je telefon puni 7 sati da bi došao do 43 posto. Danas je cijeli dan na punjaču i nije prešao 50 posto. Probao različite punjače i različite kablove ali sve je isto.
Isključivao one postavke kod baterije, restartao ga, ali ništa.

Napraviti ću backup obavezno prije update-a.

Zašto kriptirani, zar to nije put u nevolje?
16.09.2024 | 20:06
Air kaže:

Zašto kriptirani, zar to nije put u nevolje?

Kriptirani ti povuče i passworde i WiFi mreže, app login credentials, Health data, HomeKit data, povijest surfanja (Safari, ne znam za ostale browsere, valjda da) i cookie, ako koristiš Apple Watch onda i te podatke.. detaljniji je backup. Samo zapamti password sa kojim si "osigurao" taj backup jer ćeš morati taj password unijeti kod vraćanja backupa, to je sva mudrost. Nema nikakvih nevolja. Been there, done that.
16.09.2024 | 20:07
drlovric kaže:
Ja sam evo nadogradio na iOS18. Jos polusavam da nadjem sto je u stvari novo

Mislim da je boldano kurziv i podcrtano novo u porukama ))
  • Air
  • Korisnik
  • 77
17.09.2024 | 10:19
Da dopunim svoje iskustvo sa sporim punjenjem.

Sinoć sam u autu otkrio da se iphone puni normalno na bezkontaktnom punjaču.

Donesao sam ga u stan i napunio na 100 posto.

Dakle problem mi je u lightning konektoru na telefonu. Iako pokazuje konstantno punjenje to radi vrlo sporo. Čistio sam ga čačkalicom ali nije izgledao prljavo, nije bilo nekog smeća unutra. Probati ću još alkoholom.
17.09.2024 | 13:53
Nadam se da si ugasio mobitel prije čačkanja sa alkoholom po kontaktima.. Možda ti se nekakva "korozija" uvatila ne neki od pinova pa zato sporo puni? Da probaš malo to pogledati, nekako pod neki "mikroskop" pa sa nečime "sastrugati", naravno ne sad da uništiš konektore
  • Air
  • Korisnik
  • 77
17.09.2024 | 14:52
Yonkis kaže:
Nadam se da si ugasio mobitel prije čačkanja sa alkoholom po kontaktima.. Možda ti se nekakva "korozija" uvatila ne neki od pinova pa zato sporo puni? Da probaš malo to pogledati, nekako pod neki "mikroskop" pa sa nečime "sastrugati", naravno ne sad da uništiš konektore

Hvala na savjetu.
Nisam još alkoholom. Znam da provodi elektrone .
Probati ću nešto tako.
  • kupus
  • Posjetitelj
17.09.2024 | 14:57
Air kaže:

Hvala na savjetu.
Nisam još alkoholom. Znam da provodi elektrone .
Probati ću nešto tako.

Propanolom, ne etanolom.
17.09.2024 | 16:08
Rakija, najbolje. Domaća, od šljive. Ako to ne pomogne.. onda samo bežično.
17.09.2024 | 18:17
Lozovača ne ide?
17.09.2024 | 20:32
pre bih rekao da treba jabukovaca da bude u istom stilu sa uredjajem.
17.09.2024 | 20:43
17.09.2024 | 21:07
Updateao sam moj SE, ženin 11 i iPad, sve je prošlo ok, ne vidim nikakve razlike niti nešto bitno novo.
17.09.2024 | 22:43
Zašto naši operateri ne podržavaju RCS support.apple.com/en-us/108048 ? RCS
05.01.2025 | 12:13
Hrvatski telekom ima uvjete za korištenje RCS-a Uvjeti.pdf

Dakle, HT trebao bi podržavati. Premda postoji samo dio oko deaktivacije, za aktivaciju nisam uspio nikaj naći. Na Apple support linku nije navedeno da HT podržava.

iPhone 13 Pro je updatean na 18.2 i nemam opciju za uključiti RCS.

Zna možda netko nekaj više?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, tino1, VanjusOS, Anonimci (390)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO