26.11.2014 | 08:08
Imaš xcarlink, modul koji se ukapča u utor za cd changer ako tvoj radio to ima. U pravilu bi trebao imat. Ja sam na svom Avensisu sam rastavio prednji panel gdje je radio i bez problema to skopčao, pol sata posla( skidanje dije središnjeg uzdužnog grebena oko mjenjača, skidanje lajsni kokpita, skidanje upravljačke ploče za klimu i skidanje radia, sve skupa oko 10 šarafa i nekoliko kopči). Zvuči komplicirano ali u naravi jednostavno. Danas imam multimediju od pionirca i do ugradnje navedenog xcarlink je radio sasvim solidno. Ako se bojiš sam istraživat, daj električaru koji se bavi ugradnjom autoakustike( cca 150-200kn ugradnja) ili si nađi na netu workshop manual za svoj auto.
Prvi korak bi ti bio da nazoveš servis pežoa da provjeriš jel ti radio ima utor za cd changer, a dalje je tvoj ili tuđi angažman.
Uglavnom, može se
E da, neki su ugrađivali i Dension module, za koje su tvrdili neki da su bili bolji od xcarlinka.
Ja sam xcarlink ubo preko nekog shopa u UK, i imali su verzije gotovo za sve marke vozila jer se pinski utori razlikuju po broju i veličini od auta do auta.
Moj je avensis koji je redizajn verija je recimo imao pinski konektor 6+6, a predhodni prije redizajna je imao 5+6 ili tako nešto. Znači moraš znati i koji ti je tip priključka na cd changer